Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

skócia új miniszterelnöke

#1492446 Koffein Előzmény: #1492444

Vagy az angolok miniszterelnökét Rishi Sunakot, Indiai felmenők, a skótnak Pakisztáni felmenők... ami nem probléma, csak aztán nem kell sírni, amikor a bennszülöttek jogai elkezdenek csorbulni.. na mindegy is, ők tudják, egyszer ide is be fog gyűrűzni.. :)

skócia új miniszterelnöke

#1492445 amix Előzmény: #1492442

Mi a baj ezzel? Az a sziget elveszett. Most jön majd Európa. Franciaország, Hollandia, svédisztán. 2100-ra többségben lesznek a muzulmán, hindu stb származásúak. Így az országok vezetői is egyre inkább ilyen emberekből kerül majd ki. A most 5-10 évesek látni fogják a vén Európa összeomlását.

ha idős nagymama lennék, azt mondanám, hajjj gyerekek, hová jut ez a világ!?

#1492441 TrendMan Előzmény: #1492438

Ez egyébként nem úgy lehet, hogy mondjuk én látok egy szép képet egy távoli vidékről és azt képzelem, hogy ott milyen boldogan élhetnék (nem úgy mint itt).

Elmegyek oda és kiderül, hogy jé ott sem minden fenékig tejfel?

Éldegélek fiúként/lányként de úgy látom, hogy nekem nem jó mert kicsi vagyok/nem szeretnek/csúnya vagyok/ez van meg az van, bezzeg, ha nem ez lenne, hanem az lenne, akkor milyen jó lenne?

Aztán ez van meg az van és jé kiderül, hogy nem ezen múlik a boldogság vagy a harmónia?

#1492438 Koffein Előzmény: #1492437

Na jha, elmondhatjuk :) valamit félreértelmezett a transz oktatáson, elvileg azt mondják, hogy elfogadóak, vidámak, de látjuk, nem így van.. már ők is fegyvert fognak és csírájában irtanák a keresztényeket..

#1492437 TrendMan Előzmény: #1492436

Akkor itt elmondhatjuk, hogy a nevelés nem érte el célját.

#1492435 Koffein Előzmény: #1492433

ha így nézzük, akkor transznemű férfi, amcsi hírekbe így is hivatkoznak rá, hogy férfi tette, aki biológiailag nézve nő volt :)

#1492433 TrendMan Előzmény: #1492432

A transznemű nő nem azt jelenti, hogy korábban fiú volt, de most már elméletileg nő?

#1492432 Koffein Előzmény: #1492430

Pontosabban, nő volt, aki férfinek érezte magát.. valószínűleg a hormonkezelést nem bírta feldolgozni s agresszívabbá vált a kelleténél...

#1492430 TrendMan Előzmény: #1492402

A kedves hölgy, aki lelőtte a gyerekeket egy fiatal, transznemű nő volt, korábban az iskola diákja.

Lehet félrement valami az operáció során?

Vagy már előtte?

dollár errodálás kísér(l)tete járja be a ..

#1492429 TrendMan Előzmény: #1492424

Hát az arany drágulása már elkezdődött, a folyamat kibontakozása még hátra van.

Most lehet, lehet, tessék megtenni a téteket!

A kínaiak az USA legnagyobb hitelezői azáltal, hogy az amerikai államkötvényeket vásárolják.

Az én értelmezésem szerint, amikor a dollár szerepét igazán támadja majd Kína, akkor a kínaiak megszűnnek amerikai államkötvényeket vásárolni. Ebből következően az amerikai államháztartás meginog, a dollár elkezd gyengülni és a nyersanyag árak kilőnek - legalábbis dollárban számítva.

Úgy látom, hogy amíg a világ tőkepiacain a nagy elmozdulások elsősorban amerikai kereskedési időben történnek, másodsorban európai kereskedési időben, addig Kína szerepe még kispiskóta. Ázsiai kereskedési időben a többi tőkepiacon szinte semmi sehova nem megy, mintha nem lenne ott elég tőke.

A másik lehetőség, hogy valamely háttérfolyamat, fekete piac van kibontakozóban és egyszer csak ráébredünk, hogy nem az az igazi tőkepiac, amit mi lekövetünk a megszokott eszközeinkkel.

Ilyen tekintetben jelenleg nem látok tisztán.

Vagy ilyen nincs, vagy a Bitcoin és tsi egy ilyen kísérlet vagy tudatlan vagyok.

dollár errodálás

#1492424 matgab Előzmény: #1492400

igen, azt lehet látni, hogy a kínaiak és az oroszok nagyon rá vannak mozdulva a dollár elértéktelenítésére.

Amit gyakorlatilag simán el lehet érni azzal, hogy ne USD-ben történjen az olaj meg a többi nyersanyag kereskedelme.

Ezt ismerte már fel anno Kadhafi is, gyorsan ki is nyírták (főleg mert Afrikát ő önálló gazdasági egységként meg akarta volna erősíteni, nem gyarmatként kezelni és ráadásul a Goldman Sachs-tól visszakövetelte a GS által elbukott vagyonát is).

Szerintem az első lépés amit észre fogunk venni az az arany árának növekedése.

Valamiért ez ilyen becsípődés az emberiség történetében, hogy amikor a pénzek értéke leesik, akkor elkezdünk visszamenekülni az aranystandard felé.

Szerintem a nyugati devizák közül az EUR még az USD-nél is előbb fogja megadni magát, mert gazdaságilag is le lesz nullázva (nem jut hozzá az olcsó orosz nyersanyagokhoz) és amúgy is politikailag is törékeny és széteső.

GBP: hát sztem az angolok ugyanúgy zsugorodnak, mint az európaiak jelentőségüket tekintve.

Rubel: az lehet , hogy a háború miatt fog összezuhanni.

Jüan? Ki a fene bízna a jüanban?

Szóval marad az arany vagy esetleg a digitális pénz, de az meg szintén bonyolult, drága, kevésbé elfogadott és egyáltalán nem biztonságos (mindig meghackelik, ellopják, elveszítik).

dollár errodálás

#1492409 Koffein Előzmény: #1492403

szerintem a kereskedelemben fogjuk észrevenni.. először olaj, majd egyéb termékek árait fogják jüanba meghatározni... amcsi kötvényeket nem vásárolják, hanem kínai kötvényeket kezdenek nagytételben vásárolni..

2021es cikk a $ szerepéről a világban https://www.federalreserve.gov/econres/notes/feds-...

valutahasználat mutató:

Figure 10. Index of international currency usage. See accessible link for data.deviza tartalékok:

Figure 2. Foreign exchange reserves. See accessible link for data.

ez évtizedes távlat... valószínűleg közben lesz katonai csörte is a két nagyhatalom közt, vagy hidegháború, vasfüggöny, jobbik esetben...

dollár errodálás

#1492403 TrendMan Előzmény: #1492399

Egyébként érdekes kérdés, hogy mit látunk majd először, ha ez tényleg bekövetkezik?

A dollár elveszti központi szerepét?

Honnan vesszük ezt majd legelőször észre?

#1492402 TrendMan

https://index.hu/kulfold/2023/03/27/lovoldozes-isk...

"Az Education Week által összeállított adatok szerint ebben az évben eddig 12 olyan iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amely halálos áldozatokat vagy sérülteket követelt.

Az MTI tudósítása szerint a lövöldöző egy fiatal nő volt, a helyi rendőrség vezető tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy a három gyermek mellett három felnőtt is életét vesztette a történtekben. "