A transznemű nő nem azt jelenti, hogy korábban fiú volt, de most már elméletileg nő?
A transznemű nő nem azt jelenti, hogy korábban fiú volt, de most már elméletileg nő?
Pontosabban, nő volt, aki férfinek érezte magát.. valószínűleg a hormonkezelést nem bírta feldolgozni s agresszívabbá vált a kelleténél...
A kedves hölgy, aki lelőtte a gyerekeket egy fiatal, transznemű nő volt, korábban az iskola diákja.
Lehet félrement valami az operáció során?
Vagy már előtte?
Hát az arany drágulása már elkezdődött, a folyamat kibontakozása még hátra van.
Most lehet, lehet, tessék megtenni a téteket!
A kínaiak az USA legnagyobb hitelezői azáltal, hogy az amerikai államkötvényeket vásárolják.
Az én értelmezésem szerint, amikor a dollár szerepét igazán támadja majd Kína, akkor a kínaiak megszűnnek amerikai államkötvényeket vásárolni. Ebből következően az amerikai államháztartás meginog, a dollár elkezd gyengülni és a nyersanyag árak kilőnek - legalábbis dollárban számítva.
Úgy látom, hogy amíg a világ tőkepiacain a nagy elmozdulások elsősorban amerikai kereskedési időben történnek, másodsorban európai kereskedési időben, addig Kína szerepe még kispiskóta. Ázsiai kereskedési időben a többi tőkepiacon szinte semmi sehova nem megy, mintha nem lenne ott elég tőke.
A másik lehetőség, hogy valamely háttérfolyamat, fekete piac van kibontakozóban és egyszer csak ráébredünk, hogy nem az az igazi tőkepiac, amit mi lekövetünk a megszokott eszközeinkkel.
Ilyen tekintetben jelenleg nem látok tisztán.
Vagy ilyen nincs, vagy a Bitcoin és tsi egy ilyen kísérlet vagy tudatlan vagyok.
igen, azt lehet látni, hogy a kínaiak és az oroszok nagyon rá vannak mozdulva a dollár elértéktelenítésére.
Amit gyakorlatilag simán el lehet érni azzal, hogy ne USD-ben történjen az olaj meg a többi nyersanyag kereskedelme.
Ezt ismerte már fel anno Kadhafi is, gyorsan ki is nyírták (főleg mert Afrikát ő önálló gazdasági egységként meg akarta volna erősíteni, nem gyarmatként kezelni és ráadásul a Goldman Sachs-tól visszakövetelte a GS által elbukott vagyonát is).
Szerintem az első lépés amit észre fogunk venni az az arany árának növekedése.
Valamiért ez ilyen becsípődés az emberiség történetében, hogy amikor a pénzek értéke leesik, akkor elkezdünk visszamenekülni az aranystandard felé.
Szerintem a nyugati devizák közül az EUR még az USD-nél is előbb fogja megadni magát, mert gazdaságilag is le lesz nullázva (nem jut hozzá az olcsó orosz nyersanyagokhoz) és amúgy is politikailag is törékeny és széteső.
GBP: hát sztem az angolok ugyanúgy zsugorodnak, mint az európaiak jelentőségüket tekintve.
Rubel: az lehet , hogy a háború miatt fog összezuhanni.
Jüan? Ki a fene bízna a jüanban?
Szóval marad az arany vagy esetleg a digitális pénz, de az meg szintén bonyolult, drága, kevésbé elfogadott és egyáltalán nem biztonságos (mindig meghackelik, ellopják, elveszítik).
Goldman Sachs jóslat, habár mi 2075öt meg se érjük.. :P
szerintem a kereskedelemben fogjuk észrevenni.. először olaj, majd egyéb termékek árait fogják jüanba meghatározni... amcsi kötvényeket nem vásárolják, hanem kínai kötvényeket kezdenek nagytételben vásárolni..
2021es cikk a $ szerepéről a világban https://www.federalreserve.gov/econres/notes/feds-...
valutahasználat mutató:
deviza tartalékok:

ez évtizedes távlat... valószínűleg közben lesz katonai csörte is a két nagyhatalom közt, vagy hidegháború, vasfüggöny, jobbik esetben...
Egyébként érdekes kérdés, hogy mit látunk majd először, ha ez tényleg bekövetkezik?
A dollár elveszti központi szerepét?
Honnan vesszük ezt majd legelőször észre?
https://index.hu/kulfold/2023/03/27/lovoldozes-isk...
"Az Education Week által összeállított adatok szerint ebben az évben eddig 12 olyan iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amely halálos áldozatokat vagy sérülteket követelt.
Az MTI tudósítása szerint a lövöldöző egy fiatal nő volt, a helyi rendőrség vezető tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy a három gyermek mellett három felnőtt is életét vesztette a történtekben. "
Szétteríteni több valuta között?
GBP? YEN? CHF?
Régebben ezek még jók voltak. :-)
Hát jha :) micsináljak? vácsam át ojróba? vagy netalán egyből jüanyába?
Xi befenyítette őket és a 3. világ úgy tűnik szintén beállt a sorba.
Putyinról nem is szólva (ő beült, mert reszket a lába).
Nem tudni mennyire komoly a helyzet.
Nagy készleteken ülsz?
mi a töksi van? cnn + fox arról beszél, hogy a dollár elveszti vezető szerepét... mindkettő egyszerre.. érdekes..
cnn https://twitter.com/FareedZakaria/status/164005872...
fox https://twitter.com/HumbleBitcoiner/status/1640178...
fasom ebbe a kva óraátállításba már megint.
Mondjuk ha lenne 60 millió dollárom, akkor nem érdekelne annyira ez az egész...
https://twitter.com/jonawill15/status/163968533107...
azt mondják, hogy 2024-ben lesz utoljára óraátállítás... feltéve, ha nem jön valami nagyobb világégés, ufó, vagy zombitámadás, ami miatt ismét el kell halasztani 4-5évvel :))
Ez elég aggasztó.
Szerintem az online lét simán képes leépíteni az IQ-t.
De ez csak egy meggondolás, lehet más is a háttérben.
és nem csodálkozunk... :))