Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

ha idős nagymama lennék, azt mondanám, hajjj gyerekek, hová jut ez a világ!?

#1492433 TrendMan Előzmény: #1492432

A transznemű nő nem azt jelenti, hogy korábban fiú volt, de most már elméletileg nő?

#1492432 Koffein Előzmény: #1492430

Pontosabban, nő volt, aki férfinek érezte magát.. valószínűleg a hormonkezelést nem bírta feldolgozni s agresszívabbá vált a kelleténél...

#1492430 TrendMan Előzmény: #1492402

A kedves hölgy, aki lelőtte a gyerekeket egy fiatal, transznemű nő volt, korábban az iskola diákja.

Lehet félrement valami az operáció során?

Vagy már előtte?

dollár errodálás kísér(l)tete járja be a ..

#1492429 TrendMan Előzmény: #1492424

Hát az arany drágulása már elkezdődött, a folyamat kibontakozása még hátra van.

Most lehet, lehet, tessék megtenni a téteket!

A kínaiak az USA legnagyobb hitelezői azáltal, hogy az amerikai államkötvényeket vásárolják.

Az én értelmezésem szerint, amikor a dollár szerepét igazán támadja majd Kína, akkor a kínaiak megszűnnek amerikai államkötvényeket vásárolni. Ebből következően az amerikai államháztartás meginog, a dollár elkezd gyengülni és a nyersanyag árak kilőnek - legalábbis dollárban számítva.

Úgy látom, hogy amíg a világ tőkepiacain a nagy elmozdulások elsősorban amerikai kereskedési időben történnek, másodsorban európai kereskedési időben, addig Kína szerepe még kispiskóta. Ázsiai kereskedési időben a többi tőkepiacon szinte semmi sehova nem megy, mintha nem lenne ott elég tőke.

A másik lehetőség, hogy valamely háttérfolyamat, fekete piac van kibontakozóban és egyszer csak ráébredünk, hogy nem az az igazi tőkepiac, amit mi lekövetünk a megszokott eszközeinkkel.

Ilyen tekintetben jelenleg nem látok tisztán.

Vagy ilyen nincs, vagy a Bitcoin és tsi egy ilyen kísérlet vagy tudatlan vagyok.

dollár errodálás

#1492424 matgab Előzmény: #1492400

igen, azt lehet látni, hogy a kínaiak és az oroszok nagyon rá vannak mozdulva a dollár elértéktelenítésére.

Amit gyakorlatilag simán el lehet érni azzal, hogy ne USD-ben történjen az olaj meg a többi nyersanyag kereskedelme.

Ezt ismerte már fel anno Kadhafi is, gyorsan ki is nyírták (főleg mert Afrikát ő önálló gazdasági egységként meg akarta volna erősíteni, nem gyarmatként kezelni és ráadásul a Goldman Sachs-tól visszakövetelte a GS által elbukott vagyonát is).

Szerintem az első lépés amit észre fogunk venni az az arany árának növekedése.

Valamiért ez ilyen becsípődés az emberiség történetében, hogy amikor a pénzek értéke leesik, akkor elkezdünk visszamenekülni az aranystandard felé.

Szerintem a nyugati devizák közül az EUR még az USD-nél is előbb fogja megadni magát, mert gazdaságilag is le lesz nullázva (nem jut hozzá az olcsó orosz nyersanyagokhoz) és amúgy is politikailag is törékeny és széteső.

GBP: hát sztem az angolok ugyanúgy zsugorodnak, mint az európaiak jelentőségüket tekintve.

Rubel: az lehet , hogy a háború miatt fog összezuhanni.

Jüan? Ki a fene bízna a jüanban?

Szóval marad az arany vagy esetleg a digitális pénz, de az meg szintén bonyolult, drága, kevésbé elfogadott és egyáltalán nem biztonságos (mindig meghackelik, ellopják, elveszítik).

dollár errodálás

#1492409 Koffein Előzmény: #1492403

szerintem a kereskedelemben fogjuk észrevenni.. először olaj, majd egyéb termékek árait fogják jüanba meghatározni... amcsi kötvényeket nem vásárolják, hanem kínai kötvényeket kezdenek nagytételben vásárolni..

2021es cikk a $ szerepéről a világban https://www.federalreserve.gov/econres/notes/feds-...

valutahasználat mutató:

Figure 10. Index of international currency usage. See accessible link for data.deviza tartalékok:

Figure 2. Foreign exchange reserves. See accessible link for data.

ez évtizedes távlat... valószínűleg közben lesz katonai csörte is a két nagyhatalom közt, vagy hidegháború, vasfüggöny, jobbik esetben...

dollár errodálás

#1492403 TrendMan Előzmény: #1492399

Egyébként érdekes kérdés, hogy mit látunk majd először, ha ez tényleg bekövetkezik?

A dollár elveszti központi szerepét?

Honnan vesszük ezt majd legelőször észre?

#1492402 TrendMan

https://index.hu/kulfold/2023/03/27/lovoldozes-isk...

"Az Education Week által összeállított adatok szerint ebben az évben eddig 12 olyan iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amely halálos áldozatokat vagy sérülteket követelt.

Az MTI tudósítása szerint a lövöldöző egy fiatal nő volt, a helyi rendőrség vezető tisztségviselője pedig arról számolt be, hogy a három gyermek mellett három felnőtt is életét vesztette a történtekben. "

dollár errodálás

#1492397 TrendMan Előzmény: #1492396

Xi befenyítette őket és a 3. világ úgy tűnik szintén beállt a sorba.

Putyinról nem is szólva (ő beült, mert reszket a lába).

Nem tudni mennyire komoly a helyzet.

Nagy készleteken ülsz?

óraátállítás

#1492385 matgab Előzmény: #1492367

fasom ebbe a kva óraátállításba már megint.

Mondjuk ha lenne 60 millió dollárom, akkor nem érdekelne annyira ez az egész...

amcsi IQ csökkenés

#1492363 TrendMan Előzmény: #1492359

Ez elég aggasztó.

Szerintem az online lét simán képes leépíteni az IQ-t.

De ez csak egy meggondolás, lehet más is a háttérben.