Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Ukrajna NATO Oroszország

#1491102 Ibiza Előzmény: #1491089

Meg egy gondolat a zsidokhoz. A zsidok olyanok mint a muszlimok a vallasuk az orszaguk. Masreszt regi elmeletem a zsidok szakadar arabok, afrikabol a kopt keresztény reszrol valtak ki. Beléjük nevelik a kiválasztottsag abrandjat amit valonak elnek meg. Ugy gondoljak egyedul ok kormanyizhatnak ok vezethetnek, ezert volt nekik nagy pofon szdsz mukodese az msz kormányban mert latszott csak elmeleteik vannak a gyakorlatban ez nulla ertek. Persze ez altalanositas de mint minden ilyennek van alapja hiszen ilyenek a magyarok torokok nemetek jellemzeseket is hasznalunk.

Es kotheto ukrannokhoz hiszen zsili bevallottan zsido, felujitasi szerzodest kotott a black rockkal es h a a mai ukrajna tortenelmet nezzuk akkor ott jelentos zsido betelepules volt wiki szerint.

Beindulhatnak osszeeskuves elmeletek gondolat kiserletek.. Ligikai csapongasok.

Israel lete tobb okkbol folyamatosan veszelyeztetet..

Ukrajna NATO Oroszország

#1491101 Ibiza Előzmény: #1491089

Igen. Attol nem antiszemita valaki ha megnevezunk valakit valakiket egy kisebbseget. Nalunk lekepezte ennek a lilakodos "ertelmisegnek" a csapatat az szdsz. Ebbe bele tartoztak az urbanus zsidok is.

Ukrajna NATO Oroszország

#1491089 Spade Előzmény: #1491076

Ezt olvasd el, tanulságos és persze nagyon jó elemzés több mint 100 évvel ezelőttről., az eredetit elolvasni sokkal jobb lenne de az sokkal több idő: és a lényeg itt van.

"

Az oosz kis nép

A kelet-nyugat közti eltérést a legjobban Augustin Cochin francia történész és filozófus alapján lehet felfogni. A témáról már írtam, szóval csak röviden.

Szóval a felvilágosodás eszményképe a bölcs meg nem értett értelmiségi, aki tanítja a mucsai népet, s az meg lassan megtanulja mi a jó és a mi a rossz. Az erőszakkal sincs gond, hiszen a buta bunkó parasztok nem értik mi a jó nekik, így a fejükbe kell verni, utólag úgyis hálásak lesznek.

Cochin "kis népnek" nevezi ezeknek a kényszerfelvilágosító értelmiségieknek a csoportját. Szóval a "kis nép" átneveli a "nagy népet", azaz az egész társadalmat. A dolgokat direkt félreértők persze azt mondták, ez kódolt antiszemita szöveg, hiszen a "kis nép" a zsidókat jelenti, akik megrontják a "nagy" nemzetet. Pedig Cochin semmilyen etnikai, származási elemet nem említett, sőt éppen a francia felvilágosodás nagy alakjaira gondolt, akik között nemigen volt egy szál zsidó se.

Három típusú állam lehet ezek után: ahol a kis nép győzött, ahol vesztett, s ahol a harc folyik.

Nyugaton a kis nép sikeresen hatalomra jutott, eluralt mindent, ennek eredménye a polgári társadalom, más szóval a liberális demokrácia. Ott az ellenvélemény marginális, esélytelen, a nagy többség egyenesen vitaképtelennek tartja azokat, akik az alapértékeket kétségbe vonják. Lásd aki nem hisz mondjuk az egyéni szabadság abszolutizálásában, az laposföldhívő.

Ahol a harc folyik, arra jó példa Magyarország. A kis nép nyert párszor ugyan csatákat, de sose tudta saját narratíváját elterjeszteni általánosan, mindig maradt elegendő ellenerő, mely túl erős maradt ahhoz, hogy sikeresen marginalizálni lehessen. Minden 90-es évekbeli liberális szellemi rémuralom ellenére se sikerült megsemmisíteni az ellenvéleményt, az képes volt újraéledni. A kis nép meg azóta is hihetetlen diktatúraként éli meg azt, hogy nem ők diktálnak mindent.

Ahol vesztett arra jó példa Oroszország vagy Kína, a kisebb államok közül Belarusz. Ott a kis nép örökre kicsi, esélytelen, marginális, nem képes a közhangulatot átállítani. Mindig így volt.

A minap hallgattam egy beszélgetést a liberális RTVi csatornán (ez egy orosz nyelven sugárzó jelenleg amerikai, eredetileg orosz-izraeli csatorna, melyet még az egyik Jelcin-kori orosz oligarcha alapított 1997-ben), ahol az ellenzéki, mérsékelt liberális - Navalnijhoz képest mérsékelt - orosz interjúalany, egy orosz milliomos vállallkozó, sikertelen politikus szabályosan kimondta "nálunk Oroszországban van 7 millió polgár, ennek fele liberális, fele antiliberális, s van 100 milliónyi biomassza".

S hát ilyen körülmények között mi marad a kis népnek? Csak a gúnyolódás, az átkozódás.

Persze ismerős, az 1990-es parlamenti vitában, hogy a koronás vagy a Kossuth-címer legyen a magyar címer, egyes SZDSZ-esek elkezdtek micisapkázni." /Bircahang

Ukrajna NATO Oroszország

#1491076 Ibiza Előzmény: #1491064

Akkor mi a velemenyed usa terrorjarol?

2x ledobott civilekre atombombat, leegettt husu gyerekek.. vietnam, szinten napalmtol ego csokak, bunteto tamadasok beterelt majd elve felygyujtott emberek.. Aki szokik azt felapritjak macsetaval.. iraq afganok, kadhafi..

Vagy ott van israel.. Siman megtamad fuggetlen orszagokat, nem hajtja vegre ensz hatarazot, senki nem vizsgalja atomfegyvereit..

Ebreggye felfele.. Usa talalta ki a megelozo csapas vedekezest.. Most itt van. Oroszok ezt teszi.. Utalom az oroszt de ukrant es amcsit is egyforman.

A masik, seggdugasz tabornok eladja ukrajnat.. Nem modom a hazajat mert hat nem az.


Ukrajna NATO Oroszország

#1491068 Koffein Előzmény: #1491064

Jogos amit írsz, ha meg a nagy sakktáblát nézzük, az Ukránok kis parasztok, mint ahogy mi is azok vagyunk... a nagy birodalmaknál, mint az orosz, kínai, amcsi, van egy vörös vonal, ez valami olyasmi volt, meg majd lesz egy vörös vonal taiwannál is, amikor kína megindul, mert az usa túltolta a biciklit... kb ugyanaz, mint a kubai rakétaválság, csak akkor az oroszok visszavonulót fújtak, most meg nem ez történt... egyetértünk, hogy Putyin bezártságában túl steril infókat kapott, elhitették vele, hogy febr.24én bemegy, legrosszabb esetben március1re már saját emberük ül a trónon... nem ez történt, ezért imádkoztak anno az eu vezetői, hogy ez legyen s ne az, hogy sikeresen ellenállnak, mert így másik szitu áll fenn, ami fájdalmasabb mindenki számára... amint már kiderült sikeresen ellenálltak, most meg a saját függetlenségükért, szabadságukért, még erősebb nemzetért harcolnak ebben a proxi háborúban, meg átvitt értelemben a nyugat erejét is közvetítik, hogy haditechnikában az orosz felett állnak.. +az sem mellékes, hogy az újjáépítésben kitömik a nyugati cégeket, mert a blackrocki ceo már beharangozta, hogy minimum 750milliárd dodóba fog kerülni az újjáépítés, mire véget ér a háború lesz az 2e milliárd is, ha nem több..

Ukrajna NATO Oroszország

#1491064 prfecó Előzmény: #1491034

Már soha nem érted meg, hogy fegyveres erővel támadták meg az oroszok Ukrajnát. Majd ha Magyarországot megtámadja egy katonailag erősebb ország akkor talán megérted.Bár még lehet , hogy akkor sem

kínai luftbalon

#1491049 Koffein

egyáltalán nem feltűnő, ááááh dehogy... :)))))

Projekt vezető Ping bácsinak - teszteltük szecsuáni tartományba, senki nem látta... és mit csináltak közben? rizset gyomláltak, de mindenkit meginterjúvoltuk, hogy láttak-e valamit az égen és mindenki nemmel válaszolt a lebegő drónoknak. s a drónokat látták-e? nem, azokat se... XD

https://telex.hu/kulfold/2023/02/03/kinai-kemlegha...

A feltételezett kínai kémléggömb – Fotó: Chase Doak / Reuters

Ukrajna NATO Oroszország

#1491034 Ibiza Előzmény: #1490998

Nem fogod erteni msr 3x irtam.

Megigertek nem toljak putyin orraba a nato fegyvereket.

40000 oroszt nyirtak ki ukranok a nemzetiseguk miatt. Sokakat elve egettek el. Lathattad magyarokat es Mo. Is fenyegettek, " par óra alatt Balatonnal vacsiznak ha akarnak "

Megneznem ha a szomszed rendszeresen verne a szuleidet es elvinnek toluk amit latnak. Akkor mit tennel. A hatosagok/ nemzetkozi szervezetek nem tesznek semmit.

Másrészt ukrajna nem orszag, soha nem volt. Egy gesztusbol szuletett uj terulet. Nincs is sajat kulturaja.. Ezek nem baltikum vagy gruzok azeriek.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ukrajna




davosi vakcina

#1491026 TrendMan Előzmény: #1491025

Ebből valamikor lehet orvosi bűnügyi történet lesz.

Egyébként a sir lehet épp a templomból jött, ahol meggyónt mindent, miért kell ilyenkor zavarni?

Nem értem, nem értem. Jaj, jaj.

Ukrajna NATO Oroszország

#1491011 Spade Előzmény: #1490953

Hiába a zagytrösztök, a tenger-a-járó ami a vízben lövi ki a töltetet és cunamit képes okozni telibe csapva nykot többek között, ott kolbászol már max 1000 km-re a partoktól, és rakvéd rencerrel nem lehet lelőni mert a víz alatt megy de lézivel se mer az nem szereti a vizet. A fregatt is ott figyel már a hiper rakikkal +tömve, az 5 perc alatt ott van a keleti parton ha szípen beljebb csempészi a lompost annak a fele, azalatt sori meg bidé kezet se tudna fogni a levegővel,. Szal lenne nagy meglepi. És nyilván puty nem azért fejlesztette ezeket h néha lemegy a silóba és kiveri rá, hanem használná ahogy a hábcsit elindfította könyörtelenül, miközben nygatcsi meg sori is azt várta h a zoroszok majd jól nem merik, hát merték b+

Ukrajna NATO Oroszország

#1491010 matgab Előzmény: #1490998

Persze, mert fordított esetben nyilván az USA azt úgy hagyta volna, hogy mondjuk az oroszok megdöntsék a KGB szervezésével a mexikói USA barát kormányt és a Varsói szerződéshez csatlakoztatták volna és rakéta rendszereket telepítettek volna az USA határra.

Ehhez meg nyilván azt lehet hozzátenni, hogy ha lenne Mexikóban jelentős számú amerikai kisebbség- azokat meg még el is kezdték volna lövöldözni a mexikóiak.

Ezt biztos, hagyta volna az USA- ha ilyen helyzet állt volna elő, hiszen szegény mexikóiak miért ne csatlakozhatnának a keleti blokkhoz, ha akarnak...


Ne legyél naív, birodalmi érdekek vannak és az ukránokat leszarja mindenki, csak kihasználják őket.

Ukrajna NATO Oroszország

#1490998 KawaBazsy Előzmény: #1490997

Putyin akadályozta meg ezt a virágkort. Senki nem kérte, h támadjon meg egy szuverén országot. Amelynek joga van eldönteni, h milyen orientációt szeretne..

Ukrajna NATO Oroszország

#1490997 Ibiza Előzmény: #1490994

Emlekeim szerint usa nem volt eu 3 legfontosabb partnere közt. 5Gben Kína allt előrébb. Eu egyre erősödött németek kezdték felfogni ők vezethetik eut. Oroszok kinai selyemut brics+ orszagok szovetsege... Jo alap volt a novekededre. Orosz adja olcso energiat nyugati technológiaert cserebe.. kina orosz veszi autokat, kina szallitja a zold energiahoz szukseges napelemeket akkukat 5G... Usa csak egy tavoli haver maradt volna. Eu terveiben szerepelt chipgyartas es sajat vedelmi renszer fegyverzet fejlesztes.. Mint a mama hasaban.. Usa es eu aruloi megakadályoztak ezt a viragkort.