Ilyen az, amikor a Zorbán politikája működik:
https://infostart.hu/belfold/2023/01/27/masfelszer...
Szép volt fiú! Grat! Ügyi!
Ezt a végére teszem, mert ez egy háttérbeszélgetés volt:
Ilyen az, amikor a Zorbán politikája működik:
https://infostart.hu/belfold/2023/01/27/masfelszer...
Szép volt fiú! Grat! Ügyi!
Ezt a végére teszem, mert ez egy háttérbeszélgetés volt:
Ha engem kérdezel, akkor az infláción nyerészkedő cégvezetők mindent lecserélnek - mert megengedhetem magamnak - a családtagok is és a kivagyiság újabb csúcsokra hág.
Ahogy nézem a számokat ez azt jelenti, hogy többen engedhetik meg maguknak a luxi autókat? vagy csak elhalasztották a vásárlást?
Némi oknyomozás után meg is van, hová megy az extra profit:
https://infostart.hu/belfold/2023/01/26/csucsra-em...
Mer' ugye nem béremelésbe.
Zöldségesnél érdekes, hogy ha az egyik nem szimpatikus átmész a másikhoz aztán egy idő után kiderül, hogy az összes zöldséges egy kézben van és ugyanazt árulják - talán 1-2 kivétellel.
Simán lehet, hogy máshol is így van.
Fehérvári úti piacra szoktunk járni. Ismerni kell a piacosokat, ha nem ismered eladják a rothadt kutyaszart is aranyáron... van egy bejáratot hentesesem, ha nem jó a cucc, egyből mondja, hogy friss cucc mikor lesz nem ajánlja, vagy ha van friss hátramegy és hozza kifele a portékát... zöldségesek is túlárazva árulják a cuccot, ismerni kell a megfelelő mamit, akivel megtudod beszélni az árat...
A lehel úti piacra mondják, hogy olcsóbb, mint a többi, de az nekem nagyon kiesik, időbe nem éri meg sem autóval, sem tömegközlekedéssel...
hát nem a fény útcai piacra gondoltam, ott még a kutyaszart is aranyárban mérik. De szombaton lecsekkolom az árakat. mert nemvok egy nagy májar a témában, csak érzésre mondtam és az is lehet h hülyeséget.
https://www.vadhajtasok.hu/2023/01/26/pilhal-tamas...
Tudom szentségtörés, de szivárványos nagymagyarország zászlót kell készíteni és azt bevinni. Na, Azzal mit kezdenének?
Kitiltják? Utána be lehet dobni az lmbtq kártyát az mlsz ellen. :)
Hirtelen ezek jutottak eszembe... ananászt 500 alatt vettem, most 800ért láttam, banán stagnál, mangót 200 ft alatt vettem tavaly, most 500 +/-100 ft, sima saláta 400 körül mozog, tavaly 200 alatt vettük, gluténmentes liszt 800 körül mozgott, most 1800 ft, szentkirályi 129 ft, most 169 ft, mizse 79 ft most 129ft, átlag zwack termékek 0,7l 4000 ft környéke, most 6500 ft, piacon 1kg körüli kelkáposzta 1000ft, boltba 400 alatt, soroljam?
tavaly = 2022 január, februárjára gondolok...
igazad van, piacon különben minden olcsóbb és lehet h jobb is
margarin?, cola ? te aztán odabaszol a zegészségességnek, ezeket mind 0 mennyiségre lehetne redukálni az hatna az árukra keményen
Ez az áremelkedés egy vicc, majd ha nem vásárol a nép, akkor visszavesznek. Én pl nem vagyok hajlandó a sajtot Pick szalámi (6000/kg) árban megvenni, maradok a húsnál. A Tesla ugye már észrevette, h a fák nem nőnek az égig, így lett a Model Y ára 25M helyett 20M a múlt 7en.. nagyon helyesen, jöhet a többi csökkentés. :-)
Ne is mond, 250 g-os Liga margalin tavaly ilyenkor 199 ft volt, ma 519, de van ahol 550 ft-ért adják. Aldi 300g-os Ciabatta 199 ft volt, most már 499 ft, 2x1,75l-es Cola 590 volt most meg 999 ft, 150 g-os Alpro joghurt 249 ft volt, most már 529 ft, 500g-os alpro joghurt 699 ft volt, most már 1100-1400 közt.
... a hentes pultnál folytatom:
Az egyik legjobb eszköz az, ha az ember visszanyúl az egyszerű ételekhez.
Egyik kedvencem, amelyet ha egy ideig nem eszem, akkor már szinte hiányzik a kommersz sertéspárizsis zsömle szelet sajttal, zöldpaprikával.
A sertéspárizsi valaha a legolcsóbb felvágott volt.
Most, ahogy nézem az árakat, Kaiser és Pick sertéspárizsi kapható és mindkettőt közvetlenül az egy kategóriával magasabbra sorolt sonkafélék alá áraztak (kb 4.000 HUF/kg) - tehát gyakorlatilag annyiba kerülnek, mint az egyszerűbb sonka félék.
Viszont egy kis utánajárással az ember talál un. Hentes márkanéven futó párizsit ténylegesen féláron - mint a régi szép időkben.
Úgy látom a központi helyeken ez nincs kitéve látható helyre, eldugják vagy nem is tartanak ilyet. Ha az ember azonban kanyarodik egyet a piacon, akkor meg lehet találni.
Kis utánaolvasással kiderül, hogy ez is Pick termék és ugyanaz a minőség - márkanév nélkül.
Ezzel arra is rálátásunk nyílik, hogy bizony egyes termékek esetén a termék árának 50 %-a a márkanév.
De még legalább kettő már idetelepül, ha jól követem az infót.
"Rossz hír Magyarországnak, hogyha végül tényleg a németek lettek a befutók a beruházásért folytatott harcban, a CATL ugyanis nyíltan világuralomra tör az akkumulátorcella gyártásának területén. Éppen ezért fontos lett volna számunkra, hogy egy ilyen erős szereplőt hazánkba csábítsunk."
Szegény portfólió, 4 éve még jó lett volna az akksigyár, most meg már nem kell. Ezeknek semmi sem jó.