Erre mondják, hogy ideológiai alapon született a döntés.
Amikor a valóság túl összetett lesz, akkor az ember mindig előrántja az ideológiát.
Erre mondják, hogy ideológiai alapon született a döntés.
Amikor a valóság túl összetett lesz, akkor az ember mindig előrántja az ideológiát.
"VV: Ön szerint a parlament kellően tájékozódott a kérdés kapcsán? (A 2035-ös belsőégésű tiltás megszavazása a tárgy)
Prof. Dr. Thomas Koch:
Az az állítás, hogy a döntés klímavédelmi szempontból született. Ez azonban csak egy ürügy, és nem támasztható alá szakmai érvekkel. Sok száz kutató írt az EU képviselőinek, és több ízben igyekeztek felvilágosítani a döntéshozókat azért, hogy ne legyenek megvezethetőek különböző ismert NGO-k -Transport &Environment valamint Greenpeace- CO2 "adathamisítása" kapcsán.
VV: Kemény szavak.
Dr. Prof. Thomas Koch:
Egyszerűen hamis számokkal dolgoznak. Egy képviselő, akinek nem ez a szakterülete, első olvasatra nem tudja ezt értelmezni. Energetikai szakemberek és kutatók erre felhívták a figyelmet, és pontosan levezették, hogy CO2 megtakarítás akkus elektromos autókkal Európa számos országában egyszerűen nem megoldható jelenleg. Ennek tükrében az EU stratégiája minimum gondatlansággal vádolható a Világklímatanács ajánlása kapcsán, amely az emberiség maradék "CO2" büdzséjének az ésszerű felhasználására figyelmeztet.
Az erőltetett és gyors kiépítésével az elektromobilitásnak, az ezzel együtt járó infrastruktúra, gyártás és üzemeltetési kibocsátással időlegesen még nőni is fog a CO2 kibocsátás. Az, hogy valójában nem is a CO2 kibocsátás csökkentése a valódi cél, már ott világossá kell, hogy váljon, 3,5 tonna alatt még a zöld hidrogénnel hajtott személyautó is figyelmen kívül van hagyva."
A führer levágná a mai generáció kezét, akik odaragasztgatják magukat az aszfalthoz :)))
Lebukott az érvelés, ami a fizetős zónák folyamatos növelését azzal indokolja, hogy azért van rá szükség, hogy az ott lakók számára legyen elég hely.
https://telex.hu/belfold/2023/02/16/budapest-hegyv...
"Ráadásul minél nagyobb a parkolási zóna, annál rosszabb a hatásfoka, mert egyre kevesebb fizető autós áll benne, egyre kevesebbet fizet, a parkolóőrnek viszont körbe kell mennie."
Hiszen, ha egyre kevesebb autós áll benne, akkor nyert ügyünk van, hiszen felszabadultak a parkoló helyek.
Ez a deklarált cél, nem?
Kibújt a szög a zsákból!
Kicsit kattintás vadász, hiszen ma már mindenki automatában ül.
Így az elhülyülés nem kétséges ...
+++
Egyébként nemrég olvastam valahol egy cikket arról, hogy mennyire fontos az írás maga azaz, hogy ne számítógépen gépeljünk állandóan - mert fejleszti ill. karban tartja az agyi motorikus funkciókat (szerintem innen eredhet a japán szépírás tudománya is).
Na szerintem még a sebesség váltás tudományának is van ilyen értelemben hatása.
Megelőzi Alzheimert és társait :-)
és csodálkozunk, hogy sok a hülye... amúgy siralmas, de hát e van...
https://www.facebook.com/photo/?fbid=171712612278602&set=pb.100083195925679.-2207520000.
https://infostart.hu/tudositoink/2023/01/30/all-a-...
"Bár a brit országos médiában túlnyomó többségben vannak az olyan kommentárok, amelyek a gyaloglást, biciklizést és a légszennyező autók miatti haláleseteket emlegetve az utcalezárásokat pártolják, az InfoRádió tudósítója belefutott hangos LTN-ellenes tüntetőkbe. Az ő gyakori panaszuk az, hogy az önkormányzatok technikai és jogi trükkökkel figyelmen kívül hagyják a közlekedési korlátozásokról szóló konzultációk eredményét. Az egyik kampányszervezet, a Free Our Streets (szabadítsátok fel az utcáinkat) azt állítja, hogy például
Hackney kerület úgy dönt utcalezárásokról, hogy közben felmérések szerint a helyi lakosok több mint 60 százaléka ellenzi azokat.
A Telegraph című lap még 2021-ben írta meg, hogy a nyilvánosságra hozott konzultációs adatok szerint 18 300 helyi lakos fejezte ki ellenérzéseit a korlátozásokkal szemben, míg csak 7000 támogatta. Brent kerület önkormányzata ezt úgy oldotta meg, hogy nem hozta nyilvánosságra a konzultáció eredményét. De a lakosok az információ szabadságáról szóló brit törvény alapján elérték annak publikálását. Az ellenzők szerint egy kerékpáros szervezet olyan tanácsokat ad az önkormányzatoknak, hogy hogyan manipulálják a kérdéseket és „kerüljék el az igen/nem válaszokat és alkalmazzanak csúszóskálás érékelést, hogy felvizezzék a véleményeket”.
Ismerős?
https://telex.hu/eszkombajn/2023/01/27/kozlekedes-...
"Annak érdekében, hogy az amerikai gyalogosokat egyszer és mindenkorra eltávolítsa az utcákról, Lafferts egy olyan fegyverhez fordult, amely minden törvénynél vagy oktatási programnál erősebb volt: a szégyenhez. Országszerte kampányokat szerveztek, hogy megalázzák azokat, akik a zebrán kívül mertek átkelni az utcán. San Franciscóban és Detroitban a szabálytalanul átkelő gyalogosokat szabadtéri bíróságok elé állítottak, és nyilvánosan, bámészkodók tömegei előtt ítélkeztek felettük.
Syracuse-ban egy áruház felbérelt egy Mikulás-jelmezes férfit, hogy megafonnal álljon az utcasarkon, és kiabáljon a szabálytalanul átkelőkre, míg Grand Rapidsban cserkészeket állítottak ki a kereszteződésekhez, hogy kártyákat osszanak ki a szabálysértőknek. Ezek a kártyák elmagyarázták, hogy míg a lovas kocsik korában biztonságos volt átlósan átkelni az úton, addig az új, autós korszakban ezek a szabályok megváltoztak.
Más kampányok még szélsőségesebbek voltak, egyes városokban színészeket béreltek fel, hogy 19. századi ruhákat vagy akár bohócjelmezeket vegyenek fel, és szabálytalanul keljenek át az úttesten, ezzel is érzékeltetve, hogy ez egy ódivatú, ostoba gyakorlat.
De az autóslobbi talán legzseniálisabb és leghatékonyabb eszköze a ....."
Újbudán is láttam ilyet, a mai napig így tölti egy elektromos autó tulaj, ha esik, ha nem... rafkós, mert úgy oldotta meg, hogy az ablakon ki, faágon átvezette, majd a fa törzsén le, és autóba bedug.. :)
Már ezt se lehet?
https://infostart.hu/bunugyek/2023/01/25/panelje-a...
Hát pedig olyan kézenfekvő megoldás.
Ilyenek voltak korábban is?
https://index.hu/belfold/2023/01/18/baleset-szalag...
Szemben a forgalommal, autópályán ... nekem ez egy relatíve új jelenségnek tűnik.
???
Nekem is sok bizbasz van az autóban. Gondoltam majd kikapcsolom a nagy részét a menüből.
De végül is mindegyiket használom, kivéve a beparkolást (egyszer nagyon fájt a lábam kézzel kellett betenni autóba akkor azzal parkoltam) .
Az adaptiv tempomatnál be lehet állitani milyen távolságból kövesse az előtted levőt. Ha megyek Németoba ott is hasznos, mert a sebességed 50%a méterben a megengedett követési távolság (120nál 60m)
Kedvenceim az adaptiv tempomat, a ledes adaptiv refi a valódi szélvédőre vetités, ülésfűtés, sávtartó, tábla felismerő, kamerák..és a média
elég siralmas az autók életkora mo-on, de legalább a rom.kat leelőzzük...
start stop rendszert én is utálom, nem hiszem, hogy nem bassza szét a motort, a sok újraindítás :)
Sok fasság engem is idegesít az új autókban. Pl az F10-es BMW-ben nem értettem, hogy miért olyan lusta. Há mer ott az üzemmód választó, át kell rakni sportba, minnyá jó lesz.. Vagy ez a hülye motorleállítgatás, azt kapcsolom ki először. Meg sok figyelmeztető bizbasz. Meg ez a távolságtartó tempomat, h utolérek vkit, 100m-re van még de már fékez.. Öregszem, vagy mi. :-)