Engem zavarna egy saját magángép egy ötven milliós óra egy 200 milliós autó egy 10.000eurós vacsora..egy 200 milliós festmény amit csak én láthatok.
- Azért mondom, mert a közelében sem vagyok ennek?
Lehet, de sok esetben volt választási lehetőségem egy gond nélküli nagyobbra.. és jó érzéssel töltött el, hogy megtehetném de még sem kellett.
Ha nálunk nem lett volna 40év komcsi kisérletezgetés akkor működhetne az, hogy van egy első generáció aki beletalál valamibe és felépit valamit a második hozzáad és a 3. új generáció már örökölné az első generáció vagyonát. 3.G-30, 2.G-60, 1.G-90évesek..
3.g-30évesig tanul és kiéli magát, majd család és meló ezerrel..de közben él is.. örökli az 1g vagyonát mert a fater 2.G lemond róla a javára..
2.G megadja az átmenetet és kivonul az üzleből..éli az életet ..játszik az unokákkal..
1G 90. szép temetés.. elégedett élet..látta a dinasztiát..
A vagyonon belül is két dolog van:
1. ha már visszavonulsz és csak élvezed az életet a valódi igényszinteden.
2. vagy van egy multi céged és repkedned kell a világban, domboritani, olyannak lenni akihez tartozni akarnak. Felépiteni egy vagyonos dinasztiát.
Emberek is vannak többfélék.
Van aki megéli az életet a minöségi életet és van aki kifelé él.. Sokaknak szükségük van egy állandó visszajezésre a környezetéből. Kell a nagy autó nagy óra heti új zakó.. hosszú combú csajszi..majomkodós éttermek.. de néha lopva kijár a piacra hurkázni vagy lángosozni..éjjel keni magának a zsiroskenyeret... agresszivok törtetők és nagyon bizonytalanok. rettegnek attól egyszer ez összeomlik és kinevetik őket.. Jóval a saját igényszintjük felett élnek, nem is érzik jól magukat ebben.
Ez nem elsősosorban 1. második vagy 3. generáció kérdése.
Az biztos számomra, kb 40-50éves korodra ott kell lenned ahol már elérted a céljaid, 50-60között stabilizálód ezt a helyzetet..