Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Bloomberg elment bevásárolni

#1489940 Ibiza Előzmény: #1489936

Az 1-eshez. ez megvolt árammal is. Minél csicskább ember vagy annál jobban felgyűlik benned a vágy uralkodni embereken..(de vannak az emberben aljas alantas ösztönök is kódolva) ott vannak a kisebbségi gyilkosságok.. amikor 70-80+os embereket kinoznak a cél eléréséhez szükségtelen mértékkel..összekötözik megalázzák megkinozzák megerőszakolják öket..

2. ha már az elit része vagy akkor már megtettél- elértél valamit amivel befogadtak.. vagy fogaskereke vagy annak a szerkezetnek amihez tartoznak.

3. igen, sok mindennel ki lehet tűnni..politikai gyilkossággal.. ráerőszakolni egy agymenést az emberek millióira..sorosizmus vagy kommunizmus..
Én a magam részéről nem akarok karcolni az égre..mindenáron maradandót alkotni.. (de lehet belekarcolok egy sziklába valamit..:) általában megélem az életet..barátom a természet..ismerem minden rezdülését.. és úgy viselkedem ahogy másoktól elvárnám.. meg akarom ismerni mások kulturáját.. "vallásom" természetvallás..annak törvényeinek és összefüggéseinek a megértése egyfajta cél.. szeretem az embert.. a számomra értékes embert.. egy jó ebéd..tengerpart..napfény..séta az erdőben.. beszélgetés barátokkal..pezsgő.. horgászat egy vadvizen.. séta egy szép helyen.. kimenni egy jó piacra..

#1489939 Ibiza Előzmény: #1489936

Engem zavarna egy saját magángép egy ötven milliós óra egy 200 milliós autó egy 10.000eurós vacsora..egy 200 milliós festmény amit csak én láthatok.
- Azért mondom, mert a közelében sem vagyok ennek?
Lehet, de sok esetben volt választási lehetőségem egy gond nélküli nagyobbra.. és jó érzéssel töltött el, hogy megtehetném de még sem kellett.

Ha nálunk nem lett volna 40év komcsi kisérletezgetés akkor működhetne az, hogy van egy első generáció aki beletalál valamibe és felépit valamit a második hozzáad és a 3. új generáció már örökölné az első generáció vagyonát. 3.G-30, 2.G-60, 1.G-90évesek..
3.g-30évesig tanul és kiéli magát, majd család és meló ezerrel..de közben él is.. örökli az 1g vagyonát mert a fater 2.G lemond róla a javára..
2.G megadja az átmenetet és kivonul az üzleből..éli az életet ..játszik az unokákkal..
1G 90. szép temetés.. elégedett élet..látta a dinasztiát..

A vagyonon belül is két dolog van:

1. ha már visszavonulsz és csak élvezed az életet a valódi igényszinteden.
2. vagy van egy multi céged és repkedned kell a világban, domboritani, olyannak lenni akihez tartozni akarnak. Felépiteni egy vagyonos dinasztiát.

Emberek is vannak többfélék.
Van aki megéli az életet a minöségi életet és van aki kifelé él.. Sokaknak szükségük van egy állandó visszajezésre a környezetéből. Kell a nagy autó nagy óra heti új zakó.. hosszú combú csajszi..majomkodós éttermek.. de néha lopva kijár a piacra hurkázni vagy lángosozni..éjjel keni magának a zsiroskenyeret... agresszivok törtetők és nagyon bizonytalanok. rettegnek attól egyszer ez összeomlik és kinevetik őket.. Jóval a saját igényszintjük felett élnek, nem is érzik jól magukat ebben.

Ez nem elsősosorban 1. második vagy 3. generáció kérdése.

Az biztos számomra, kb 40-50éves korodra ott kell lenned ahol már elérted a céljaid, 50-60között stabilizálód ezt a helyzetet..

#1489938 Ibiza Előzmény: #1489937

Tudtommal a franciáknál úgy van kitalálva az örökösödési adó, hogy a 3. generációnak már nem nagyon éri meg megtartani a vagyont.
Ennek is van értelme, ne alakuljanak ki hatalmas bánságok, megyényi magánbirtokok olyan koncentrált vagyonok amik már hatalmas befolyást királycsináló képességeket adnak, kiszolgáltatottságot a társdalom rétegeinek.
Ha a termőföldek, épitési területek, a termelőeszközök és bankok a tőkések kezében koncentrálódnak, akkor csak jobbágy lehetsz a saját hazádban.. nem tud fejlődni a vállalkozói középréteg nem tud kialakulni az új tőkés réteg. És ez a helyzet független a képességektől az innovációtól a piacképes tudástól. Max jól fizetett alkalmazott lehetsz, akinek a munkabérét visszaszedik a bérleti dijban, közművekben, élelmiszer árakban, autó részlettel, bankhitellel-kamattal..

#1489937 Spade Előzmény: #1489898

"az nyer akinek több van amikor meghal.. de csak ennyi?"

Biztos h nem ennyi, mert ha van élet v vlami a halál után egészen más szempontok jönnek a képbe. Ha meg nincs akkor számít a leszármazók "minősége" is továbbá a leszármazók és a közösség amiben csapatta, emlékezete. pl ritka nagy geci volt ez a fasz, vagy mindig jó ember volt stb. Ezek értéke biztosan nem nulla, és bár az idővel a zemlékezet exponenciálisan lecseng a határértéke biztosan nem nulla

Tehát röviden, nem csak ennyi

#1489936 TrendMan Előzmény: #1489898

Jó ez a kérdés, amit feltettél, nem könnyű jól megválaszolni.

(Az nyer, akinek több van, amikor meghal?)

Lehet, ezek zárt logikai körök, a saját létezésed struktúrájából és jelenéből következik, hogy mely kihívások, feladatok tűnnek számodra értelmesnek?

Ha az elit része vagy, akkor csak az a kihívás jó kihívás, amely ebben a viszonylatban kiemel?

1. Itt van az a szitu, amire Röné hozott egy példát, ahol a hölggyel egy bizonyos ideig bármit lehetett csinálni és ezt hogyan reagálták le az emberek?

Ebben a viszonylatban nem egyértelmű a jó reakció.

Nyilván nem jó reakció elmenni és letenni egy nyelvvizsgát, mert az nem kapcsolódik ehhez a kihíváshoz.

Szerintem az emberek alapvetően nem rosszindulatúak, de van amikor nem tudják, hogyan reagáljanak és próbálkozásos alapon haladnak előre, ezért jön ki sok idétlen helyzet a fenti szituációból.

2. Itt van az a szitu, ha te az elit része vagy, akkor alighanem nem tűnik értelmes feladatnak megvenni még egy öröklakást, mert már számtalan van és annyi lehet, amennyit akarsz. Viszont lehet értelmes kihívás számodra megvenni egy új-zélandi szigetet vagy valamilyen projekt-tel bekerülni a médiába és ezzel a figyelem középpontjába kerülni.

3. Vagy itt van az a helyzet, hogy te vagy Jézus és számodra a legértelmesebb feladat az, ha felborogatod a pénzváltók asztalait a Jeruzsálemi templomban, miközben a pénzváltó számára egész más logika van érvényben.

Szerintem a társadalomban igen időszerű, hogy valaki képletesen felborogassa a pénzváltók asztalait, mert túlzottan egysíkú az a logika, amely uralkodik a világban.

7500€ sminkre

#1489934 Koffein

németeknél is vannak furcsa kifizetések..tudom, tudom, sminkre nem lehet eleget költeni.. :)

Kép

#1489898 Ibiza Előzmény: #1489896

Rengeteg pénz koncentrálódik a háttérhatalomban. Már nincs hova befektetni. Ezért kell egy ukrán háború. 1-2 ezer mrd dollárt be lehet nyomni.. vehetnek egy komplett országot. De ez sem tart örökké.
Hamarosan eljön az idő amikor kezdik egymást felzabálni a cápák.
De érdekes már maga az ember..mármint ezek az emberek.. mi motiválja arra, hogy a 20. mrd dollárért hajtson?
A nagy likvidátor mondta, az nyer akinek több van amikor meghal..

de csak ennyi?

Az emberi fajban benne v…

#1489897 Ibiza Előzmény: #1489892

Az emberi fajban benne van a dög. De az emberek többsége jó.
Háborúkban bebizonyosodott mekkora állatok (bocs állatok) tudnak lenni.
Sok kisérlet van ezekre. Árammal is volt ilyen.

#1489896 Koffein

no lássuk mennyire fog visítani a szabad média? vagy leszarják, mert nem Musk akar bevásárolni, hanem Bloomberg... az azé szép csomag lenne dow jones, vagy washington post, vagy mindkettő.. habár szerintem a dowra fájna a foga, mert abban van a wsj... az jobban illene a portfólióba...

https://www.theguardian.com/media/2022/dec/23/medi...

Leginnovatívabb országok

#1489852 Ibiza Előzmény: #1489821

Hát nem tudom mi alapján mérik.
10-11 Európai országgal vagyunk partneri kapcsolatban.
Soxor találkozunk kiállításokon is velük.
Ha van egy-egy jó ötletük akkor roppant büszkék, marketinget építenek rá bemutatók minden.. 10ből 2 szállítással gondunk van, az ügyintézés is nyögve nyelős..
Van olyan cég aki arra büszke amit mi kb 10éve már használunk, azért találtuk ki mert tök logikus és kézenfekvő.
Én azt gondolom MO. elég innovatív, talán ebből kevés megy át a napi használatba. A magyar végtermék megjelenésben hitványabb de a belbecs értékesebb, a külföldi belbecse (sic) hitványabb de a külcsin meg a hozzá ragasztott promó és marketing erősebb.
Néha euronyúzt nézem, látom mire kapnak pénzeket, zöld, kék, és lmbtq-ra kell kihegyezni, legyen az művészet vagy elektronika, kulcsszó a fenntarthatóság is. Ezeket a promókat nyomják átszellemült arccal és nem mondhatod, ez kamu csak a pénzért nyomod.

érdekes

#1489705 prfecó Előzmény: #1489641

Mondjál egy Minisztert , aki böriben vagy vizsgálati fogságban van. Még egy Völner is folytathatta az ügyvédi tevékenységét.....