Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Mekk Elek , azaz Magyar Állam: Árat emelek!

#1489826 TrendMan Előzmény: #1489820

A kormány is 'jó' magyar emberekből áll, ebben az esetben tehát ők közvetítik ezeket/ezt az értéket.

Nyerész Elek: Árat emelek!

#1489824 TrendMan Előzmény: #1489819

Ebben az esetben a cégek mégis csak humánusak, hogy nem hirtelen akarnak majd később nagyot emelni, hanem már most emelnek jó nagyot, biztos amit biztos.

Hátha az 500 forint feletti euró be sem következik, ebben az esetben ők elővigyázatosak és élelmesek voltak, hogy mégis időben meglépték ...

Amikor korábban próbáltam itt a fórumon arról beszélni, hogy az egyes gazdasági szereplőknek mi lehet vajon a profit elvárása és az hogyan mozgatja a gazdaságot, akkor nem nagyon találtam olyat itt a fórumon, aki értette volna, mire gondolok.

Ma láttam valahol egy szép ábrát a sajt inflációjáról itt és a környező országokban, ahol messze leköröztük a világ összes többi részét. Nem hiszem, hogy a sajt esetében ez a fajta euró-ra vonatkoztatott elővigyázatosság mozgatná az árakat.

Mekk Elek , azaz Magyar Állam: Árat emelek!

#1489820 prfecó Előzmény: #1489815

Magyar Állam az általa keltett mesterséges inflációval a magyar emberek vagyonának az egy harmadát/ egynegyedét elinflálja. Hol itt az olyan dolog ???? család , erkölcs , tudás , stb , stb. Kormánynak egy kell pénz , pénz , pénz és a hatalom

#1489819 Koffein Előzmény: #1489815

Itt nem arról van szó, hogy a cégek előre menekülnek? Hallottam olyan multiról, aki 500 feletti euróval számol hosszú távon, ezért már előremenekülve úgy emeli az árakat, hogy ne hirtelen kelljen pofán vágnia az ügyfeleit... ez alapján, nekem úgy jön le, hogy előre árazzák Orbán lapjárását...

"A vállalatok a költségek emelkedésénél nagyobb áremelést hajtottak végre több szektorban is,

egy új fogalmat is fel kell rajzolnunk az elemzési horizontra, ez pedig a profit húzta infláció fogalma

– mondta Virág."

#1489817 Ibiza Előzmény: #1489815

Mondtam korábban. Az áremelkedés 50%a nem a megemelkedett költségek érvényeítése. Más is emel én is. Sok pénz van az embereknél ezért kifizetik a magasabb pénzeket. De látom a piacon az emberek már darabra vesznek kg-os dolgokat.
Szerintem januártól lesz fekete leves a kereskedőknek. Akik most egekbe emeltek onnan elszoknak a vevők.

#1489815 TrendMan

Már a jegybank szerint is nyerészkednek:

https://index.hu/gazdasag/2022/12/20/mnb-alapkamat...

"a vállalatok a költségek emelkedésénél nagyobb áremelést hajtottak végre több szektorban is, azaz nyerészkedtek az inflációs környezetben."

Vajon ez kapcsolható ahhoz az értékrend vizsgálathoz, amelyben a rendszerváltás után kimutatták, hogy a volt KGST országok közül nálunk tulajdonítanak az emberek a legnagyobb szerepet a pénznek?

Máshol olyan értékek, mint vallás, család, barátság, tudás, erkölcs jóval előrébb szerepeltek, nálunk meg pénz, pénz, pénz.

bolondulás

#1489812 Ibiza Előzmény: #1489743

És most gondolták elérkezettnek az időt a béremelésre.
Káosz a világban, energiahiány, drágulás, infláció, totális eus támadás, pénzcsapok elzárása. Ez mind véletlen? És persze az ellenzéki politikusok a tüntiken. Orvosok, rendőrök, tűzoltók, nem kérnének többet? Mellesleg nem egyforma képességűek a tanárok sem, szorgalom, tudás humán magatartás.. tehát kellene valami osztályzat is nekik.
4_55.jpg (690×433) (gov.hu)

A különböző oktatási szinteken tanító, 15 éves gyakorlattal rendelkező pedagógusok egy főre jutó GDP-hez viszonyított fizetésének alakulása az OECD-átlaghoz képest.

új nyomormutató

#1489806 TrendMan

Új mérőszámot ajánlok a szociológusok és a KSH figyelmébe:

Milyen gyakran csapódik fel a kuka fedele az épület előtt és kezd el valaki turkálni benne?

A tendencia erősen emelkedő.

bolondulás

#1489743 Koffein Előzmény: #1489739

Pintér helyében nem lennék mókás kedvembe, mert oka van, hogy oda tették... minél jobban befeszül, annál nagyobb hiszti lesz a végeredmény... oké, most kapnak 10% béremelést, de ettől a jövő oktatása nincs megoldva...

Földforgalmi törvény mód…

#1489741 walex

Földforgalmi törvény módosítása, csak évi 10%-kal nőhetnek az árak. Tehát, ha van 20-30%-os infláció, akkor bukj szépen, nem emelhetsz inflációval.

Ezek szerint nincs még elég termőföld a slepp kezén?!

Elmehetne mind most már a p....ba ezekkel a komcsi intézkedésekkel együtt.

Van még olyan piac, amit nem barmoltak szét?!

bolondulás

#1489735 TrendMan Előzmény: #1489731

Megfelelő embert a megfelelő helyre és majd úgy kivesézi neked a valóságot, hogy csak pislogsz, hogy ilyen nincs is.

bolondulás

#1489731 Koffein Előzmény: #1489704

értem én, hogy karácsony körül mindenki megbolondul, de hogy ennyire? :D

Pintér:

„azért itt vannak tehetségek. Itt volt a KRÉTA-rendszernek a feltörése. Nem fogják elhinni, maguk még nem tudják az eredményt. Egy 13 éves és egy 15 éves gyerek törte föl. Tehát van azért jó képzés, van jó példa.”

https://telex.hu/belfold/2022/12/16/kreta-hekkerek...

bolondulás

#1489704 prfecó Előzmény: #1489703

hmmmmmmmmmmmm 870 millió eur zárolás , azért kiváncsi vagyok ezek közül , mennyí lesz a ténylegesen elkobzott érték.

Rahimkulovék vagyona sérthetetlen