Matolcsi átalakította MO. adós-struktúráját. A megtakarításokra adott magasabb kamatot ami itt is marad az embereknél, nem a kufárok zsebét tömik mint a komik. .
A kamatokkal és a kedvező kamatozású papírokkal kedvezően tudta irányítani a pénzeket, pufferelni, ütemezni az adósságot.
Átlátható költségvetés - K-Monitor
itt egy elég jó felosztás.Pénzügyminisztérium és állami szervek kezelik a pénzeket, kifizetéseket.
Az állam is úgy gazdálkodik mint te otthol.
vannak bevételeid és vannak tervezett kiadásaid Vannak lejáró hiteleid amiket vissza kell fizetned és vannak kamatkifizetési idők. Vagy hitelt veszel fel vagy a megtakarításod csökken, vagy eladogatsz a családi éxerekből. Az államnak is vannak "ékszerei"(arany, devizatartalék, részvények, cégtulajdonrészek, állampapírok..) és megtakarításai ezeket kezeli az mnb.
Vannak befektetései is, hiszen az eus pénzeket egyrészt meg kell finanszírozni, másrészt ezekhez kell valamennyi saját rész is.
eZ AZ EGYIK LEGJOBB BEFEKTETÉSE a kormánynak. Pl 20% önrész és a többit kifizeti az eu ez nem hitel hanem vissza nem térítendő zseton. Sokan kritizálják ezt..mééé erre mééé nem arra.. azé paraszt mert sok esetben pántlikázott pénz, meg van adva mire lehet használni.
Voltam egy projektben. Miskolcon legyen szép parkosítás meg szökőkút. Persze komcsi szarok nyomták "mennyi gyerek lakhatna jól meg orbán papa.." Azéé volt ez paraszt mert csak erre lehetett felhasználni.." amúgy nagyon meg volt versenyeztetve, árgus szemek voltak, ki is szálltam nem is tudom mi lett belőle.
Korábban a komcsik mindenre hitelt vettek fel,eladósították az országot nem használták az ingyen eus pénzeket. Hazaáruló szarok :)