Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Én imádom a nyelvet. Az …

#1489391 Ibiza Előzmény: #1489385

Én imádom a nyelvet. Az otthol itthol tökéletesen kifejezőek és mifelénk szokásban vannak.
Nagyon durci valaki :) hőhullámok? vagy csak kimerült az elem?

re

#1489390 Ibiza Előzmény: #1489382

Nyuszó, Röné egy fiatal kisasszony, olyan amilyen te csak szeretnél lenni. :) tik tak tik tak...

Elnézést kérek. Ne harag…

#1489389 Illuzio Előzmény: #1489386

Elnézést kérek. Ne haragudj. Féreérthető voltál." eskuszom nem jatszom a hulyet... barcsak jatszanam .." ha-ha-ha.

Hagyd szegényt. Krónikus…

#1489388 Ibiza Előzmény: #1489386

Hagyd szegényt. Krónikus répahiánya van. :)
Mondtam neki írjon valami nagyon okosat, van itt pénzügyi vállalkozói topik. De csak ilyenek böffennek fel benne.

eskuszom nem jatszom a h…

#1489386 Röné Előzmény: #1489384

eskuszom nem jatszom a hulyet... barcsak jatszanam ..

Egyebkent miert vagy ilyen primitiv ok nelkul , bantott valaki ? Ha okos vagy, akkor miert nem segitesz ?

Inkabb segits , en sokat segitek ,igaz nem az eszemmel, hanem mashogy , pl tamogatok alapitvanyokat stb... mindenki ugy segit segit ahogy tud.

Inkabb epits masokkat, ne rombolj, van a vilagunkban eleg sok rossz kezdjuk lokalisan a jo cselekedeteket :)

Az ostoba malyom, hozzád…

#1489385 Illuzio Előzmény: #1489379

Az ostoba malyom, hozzád képest egy nyelvtanár, mert ugye egy idegen nyelvet sem beszélsz, ugye te kis megmondó emberke. (otthol?)

re

#1489383 TrendMan Előzmény: #1489373

Nem tudjuk pontosan mire gondol, legutóbb az MNB-nek volt már vagy 136 pontja.

136 pontban igen könnyű sok mindent 'elsikkasztani' a sorok között.

Arról nem is beszélve, hogy nem tudjuk Orbánhoz hogyan érkezik meg az, amit Matolcsi hablatyol.

Végső soron lehet, hogy Matolcsi gondol valamire, Orbán azt félreérti és akkor az lesz.

re

#1489382 Illuzio Előzmény: #1489354

Figyelj papi, elég régóta vagy itt a stokin, nem kell ez az egy-ügyü szerepjátékod. Nyílván lesz egy-két fontos ember, aki megválaszólja ezt az értelmetlen kérdésedet, de a szondázáson kívül mit szertnél tudni.?

vegulis tok mindegy, h a…

#1489380 Röné Előzmény: #1489372

vegulis tok mindegy, h az allam mire hadznalja a penzt , miket fizet ki belole stb. A lenyeg h fizesse vissza a beigert kamatokkal egyutt es akkor nincs gond , ugy is tud nyomtatni sok penzt, hat akkor meg...

Egyebkent milyen kar h hazilag nem engedelyezett a penznyomtatas :)))))

Matolcsi átalakította MO…

#1489379 Ibiza Előzmény: #1489370

Matolcsi átalakította MO. adós-struktúráját. A megtakarításokra adott magasabb kamatot ami itt is marad az embereknél, nem a kufárok zsebét tömik mint a komik. .
A kamatokkal és a kedvező kamatozású papírokkal kedvezően tudta irányítani a pénzeket, pufferelni, ütemezni az adósságot.
Átlátható költségvetés - K-Monitor
itt egy elég jó felosztás.Pénzügyminisztérium és állami szervek kezelik a pénzeket, kifizetéseket.
Az állam is úgy gazdálkodik mint te otthol.
vannak bevételeid és vannak tervezett kiadásaid Vannak lejáró hiteleid amiket vissza kell fizetned és vannak kamatkifizetési idők. Vagy hitelt veszel fel vagy a megtakarításod csökken, vagy eladogatsz a családi éxerekből. Az államnak is vannak "ékszerei"(arany, devizatartalék, részvények, cégtulajdonrészek, állampapírok..) és megtakarításai ezeket kezeli az mnb.
Vannak befektetései is, hiszen az eus pénzeket egyrészt meg kell finanszírozni, másrészt ezekhez kell valamennyi saját rész is.
eZ AZ EGYIK LEGJOBB BEFEKTETÉSE a kormánynak. Pl 20% önrész és a többit kifizeti az eu ez nem hitel hanem vissza nem térítendő zseton. Sokan kritizálják ezt..mééé erre mééé nem arra.. azé paraszt mert sok esetben pántlikázott pénz, meg van adva mire lehet használni.
Voltam egy projektben. Miskolcon legyen szép parkosítás meg szökőkút. Persze komcsi szarok nyomták "mennyi gyerek lakhatna jól meg orbán papa.." Azéé volt ez paraszt mert csak erre lehetett felhasználni.." amúgy nagyon meg volt versenyeztetve, árgus szemek voltak, ki is szálltam nem is tudom mi lett belőle.

Korábban a komcsik mindenre hitelt vettek fel,eladósították az országot nem használták az ingyen eus pénzeket. Hazaáruló szarok :)

re

#1489373 Koffein Előzmény: #1489366

lehet elkerülte a figyelmem :)

ahogy hallgatom a Mató meghallgatását 33 percnél beszél erről...

programokról beszél pl energia hatékonyság, élelmiszeripari termelékenység... nem arra gondol, hogy einstandolni kéne, ahogy a másik oldal próbálja beállítani...

jovore jo otlet lesz hit…

#1489372 Röné

jovore jo otlet lesz hitelt felvenni, vagy inkabb ne ? Varnatok ezzel ?

azt eddig is tudtam, h a…

#1489370 Röné

azt eddig is tudtam, h a megtakaritasokat mar mint ami az allampapirokat illeti nem gyujti a malacperselybe egy bank sem, hanrm abbol fizeti ki pl 3 havi korhaz szamlakat, bereket stb... hiszen mi adunk kolcsont az allamnak es cserebe ad ra kamatot a penzt hasznalatert. Csak akkor nem tudom hogyan ertette, hiszen eddig nem volt valsag es megus hasznalta... es ha valsag van akkor meg tobb penz kell,

Mibol fizet kamatot ? Es az unios penzt mikor kapjuk meg ? Es szerintetek Dobrev Klari normalis h azzal kampanyol h be kapjuk meg az unos penzt ? Hat ez dobbenet ez a no , a magyarok ellen van...

re

#1489366 Ibiza Előzmény: #1489360

Én is olvastam, a berakott mató interjúban benne van, tán abban amit én linkeltem.

"Matolcsy szerint kb. 20 ezer milliárd forint a magyar családok megtakarítása,

„ezt most eszi, rágja, harapja az infláció”.

Ugyanennyi pénz van a magyar üzleti szektorban likviditási tartalékként, ezeket a pénzeket kormányzati programokkal meg lehetne mozdítani – állította. Az, hogy most ilyen sok a tartalék, „a megnyert 2010-es évtized eredménye”, és az egész EU-ban kiemelkedő, ezt fel is lehetne használni a válságkezelésben."

re

#1489365 Ibiza Előzmény: #1489354

ez komoly és meg is tették, jól kamatozó állampapírok vannak.
Ez volt mató egyik zsenije, a megtakarításokat bevonta a finanszírozásba.