Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

az év embere

#1489480 Koffein

akik a listán voltak:

Time releases its 2022 Person of the Year shortlistcsak azt nem értem, hogy Ping, hogy kerülhet fel egy ilyen listára? miért? mit tett? nem támadta meg Taiwant? vagy a covid intézkedései miatt?

Musk érthető, Bezos exét sem értem, talán az adományozás miatt, Yellen + az usa legfelsőbb bírósága? no komment... Deasntis? Liz Chaney? Iráni tüntetők oké... a 10ből kb 3 reális, a többi töltelék...

és végül, ha minden igaz, a nyertes:

Volodymyr Zelensky is Time Magazine's 2022 Person of the Year - BBC News

orosz vs ukrán

#1489421 Ibiza Előzmény: #1489417

akkor elmondom a végét.
A krim marad orosznak keresnek valami jogi cuccot, én javasoltam a jelképes összegért bérbeadás x évre.. vagy területcsere.
Az ukrán orosz lakta területek önrendelkezésűek lesznek de ukrajnához tartoznak.
Cserébe ukránok megtarthatják a fekete tengeri kikötők felét.

igen, régen előny volt a…

#1489381 Ibiza Előzmény: #1489375

igen, régen előny volt a sziget most már kiesik az útvonalakból és a megközelítése is nehézkes.
A gyarmatosításból élő országok lefelé tendálnak. Mennyire könnyű volt kirabolni országokat, ingyen elvinni mindent és ezt drágán eladni. Rabszolgák ingyen dolgoztak. Igy nem nehéz fejlődni.
Spanyolok franciák, portugálok, angolok, hollandok.. a legtöbb lefelé megy, talán a hollandok és franciák tudták a legjobban megváltoztatni a strukturájukat.

zsugorodik a birodalom, …

#1489375 Koffein Előzmény: #1489371

zsugorodik a birodalom, a végén egy kis paca lesz a térképen, mint a hollandok, csak még akkora hatalommal se fog bírni, mert a hollandok még bele vaúvaúzhatnak az eu.s ügyekbe... :)

orosz vs ukrán

#1489343 prfecó Előzmény: #1489327

Az a háború , amelyet az oroszokkirobbantottak és 3 nap alatt lerohanni kezd eljutni oda is , hogy orosz területeken ukrán dronok pusztítanak repülőtereket , lőszerraktárokat. Moszkva , Csecsenföld mikor kerül sor??

Apple store - Kalifornia

#1489297 TrendMan Előzmény: #1489295

Érdekesek a kommentek is, pl:

Miért kockáztassák az alkalmazottak az életüket, miközben az Apple-nek úgyis van biztosítása?

Egyébként ott nincs biztonsági őr? Vagy az elhúzódik egy sarokba?

Nem lehet, hogy ez az egész egy kattintásvadász színjáték?

Lábon lövés

#1489233 Ibiza Előzmény: #1489229

Szoktam fridit nézni, eléggé irányult, de jó műsorokat csinál. Sajna sok esetben nem kérdez rá a magas labdákra mert rossz színben tűnne fel a vendége vagy a kormányt erősítené, de ez más helyeken is igaz akár fordítva.

Ilyen podcastokkal szoktam lazulni, csak a szakértők érdekelnek. Egy két lilaködös f@szt is megnéztem de elég fárasztóak. Látom nincs kigondolva a mondanivalója soha nem gondolta érlelte ezeket csak bedobta mert hatásvadász meg jó ellenzékis.
Amiket én irogatok azos soxor átgondolt soxor átbeszélt ütköztetett kiérlelt axiómák, amiket bármikor próba alá teszek és bármikor átdolgozom ha van gyenge pontja. Én nagyon hiszek a szellem erejében a kollektív bölcsességben, de a nyájszellemben is. Elfogadom és tiszteletben tartom más véleményét ha meg tudja mondani miért gondolja úgy vagy tud érvelni mellette.
Csak érdekesség. Anno soxor voltam Thaiföldön volt egy idős házaspár, valamiért kedveltek egyszer az asztalomhoz ültek, dumcsiztunk általános semleges dolgokról a bácsi hozta fel a politikát, nem akartam semmi konfliktust, mondtam a komcsikat nem szeretem elmondtam miért. Mondta ő is komcsi volt magas beosztásban sokat tett a pártért és ha nyaralni akart akkor azonnal ugrottak mert másképp nagy balhét csapott, de amúgy szerényen és keményen dolgozott.
Ez már a rendszerváltás után volt pár évvel. Mondom neki ezt a thai utat gondolom nem az elvtársak fizették. Mondta nem. Elmondta ő hisz hitt az eszmében. Látta az uraságokat a gazdagokat stb.. Szóba hoztam az államosítást a tudatlan elvtársakra bízták a jól működő gyárakat. Ebben egyet értett. Akkor szólalt meg a néni, mondta apukája gyárát is a komcsik államosították apja nem is tudta feldolgozni. Mondom neki ne haragudjon de ezt hogy tudják megoldani ők látszólag tűz és víz nem egy oldalon álltak. Mondta szerették egymást és nem beszéltek erről. szóval minden van a világban.