Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bitcoin

Binance ketyeg az óra

#1489690 Koffein Előzmény: #1489648

CZ helyében az FTX kipontozása után, a Binance gatyába rázásán dolgoznék éjt nappallá téve, s nem twitelnék, meg nyilatkoznék faszságokat.. mert ha tényleg igaz, hogy a demokraták malacperselye volt, akkor le fogják vadászni..

azt csiripelik, hogy a B…

#1489648 Koffein

azt csiripelik, hogy a Binance is közel állhat a bedőléshez... kivi vagyok..

amit megtudtunk, - nem t…

#1489227 Koffein

amit megtudtunk,

- nem tud kódolni

- azért van a bahamákon, mert nem akart mérges emberekkel találkozni az országban, ezért is jegyezte oda be az ftx-et..

- mindkét politikai oldalnak adományozott, ugyanakkora összeget, csak azért nem tette nyilvánosan a republikánusoknak, mert akkor a libsi média megbaszta volna..

- a riporterek a legprovokatív kérdéseket teszik fel, mert az unalmas sztori nem eladható..

- bánja, hogy csődbe menekült, mert 8 perccel később, ahogy a csődeljárást kezdeményezte, 4 milliárd befizetés érkezett a számlára...


a fenti megvilágításban vicc ez az ember, egy állomvilágban él még mindig... vagy túl naiv és úgy megvezették, hogy még ő sem tudja merre van arccal...

A negatív rekordok melle…

#1489102 TrendMan

A negatív rekordok mellett a csalók is egyre gyűlnek a kriptopiacon

A rendőrség Action Fraud nevű egysége 2021 októbere és 2022 szeptembere között 226 millió fontos veszteségről tett jelentést, amely 32 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A bejelentett incidensek száma 16 százalékkal 10 030-ra emelkedett - írja a Financial Times

A pénzügyi csalások száma általánosságban is emelkedett, hiszen a világjárvány óta az emberek egyre többször intézik digitálisan a pénzügyeiket. A pénzügyi csalások összességében 8 százalékkal 1,3 milliárd fontra emelkedtek 2021-ben a UK Finance adatait szerint.

Az elmúlt időszak legelterjedtebb kriptós csalásai az alábbiak voltak:

  • A Pinsent Masons ügyvédi iroda szerint a kriptopénzek értékének zuhanása óta egyre többen esnek áldozatul az úgynevezett rugpull-csalásoknak. A kriptós lopásnak ez a formája általában úgy megy végbe, hogy a rendszer mögött álló fejlesztőcsapat hirtelen kihátrál a projektből, és eltünteti vagy magával viszi a mögötte álló likviditást.
  • Szintén elterjedt módszer a hírességek megszemélyesítése: több csaló Elon Musknak adta ki magát és több száz millió dollárt loptak el óaz amerikai fogyasztóktól.
  • Bevett módszer a pum-and-dump is, amelynek a lényege, hogy a bűnözők mesterségesen felhajtják a kriptopénzek árfolyamát, majd mielőtt összeomlana a token értéke, eladják lakossági befektetőknek.

A Financial Conduct Authority már többször figyelmeztetett a maga kockázatú eszközökbe való befektetés veszélyeire. Augusztusban a szabályozók iránymutatást adtak ki arra vonatkozóan, hogy hogyan hirdethetik a cégek a kriptós szolgáltatásaikat, megtiltva például azokat az ösztönzőket, amelyek jutalmazzák, ha ismerőseinknek ajánljuk a befektetési lehetőséget.

Számos bank kezdte korlátozni vagy leállítani a kriptotőzsdéknek történő kifizetéseket, az elmúlt hónap csalásaira hivatkozva. A múlt héten például a brit Starling digitális bank vezetett be korlátozást a kriptópénzeket érintő tranzakciókra, és kijelentette, hogy a potenciális előnyök ellenére a spekulatív eszközök jelenleg magas kockázatúak és illegális tevékenységnek is ki vannak téve.

A Terra nevű stablecoin még májusban omlott össze, ami számos kapcsolódó vállalatot érintett, a veszteségek pedig 33 millió fontra emelkedtek. Szintén hatalmas veszteség volt az ágazatnak az FTX kriptotőzsde összeomlása, amely zuhanórepülésbe küldte a kriptopénzeket, köztük a bitcoint is. A CoinGecko kriptós adatszolgáltató oldal szerint a bitcoin árfolyama jelenleg 16 230 dollár körül mozog, míg egy évvel ezelőtti 54 500 dollárt ért.

bukás

#1488981 TrendMan Előzmény: #1488979

Ez a tőzsdén, ha helyes az infó amit olvastam, mindig így történik.

70-80% bukik, itt az a különleges, hogy milyen sokat buktak.

A befektetés fele túlmegy minden határon.

bukás

#1488979 Koffein

"...a Bitcoinba beszálló befektetők 73-81%-a vesztett a tranzakción - méghozzá kezdeti befektetése közel felét (48%-át).

A dolog abból a szempontból nem meglepő, hogy a felmérés szerint legtöbben (73%) akkor kezdtek el Bitcoint vásárolni, amikor az éppen felszálló ágban volt és igen magasan járt - így amikor ezt követően visszaesett, elkerülhetetlenül buktak a befektetésen."

https://pcforum.hu/hirek/25301/kiderult-elbukja-a-...

Genesis

#1488951 Koffein

Úgy néz ki, hogy nemsokára Genesis is kipontozódik, mert nem tudott újabb tőkét bevonni... a hírek szerint figyelmeztetést adott ki...

Stock-to-flow (S2F) model világvégét mutat

#1488915 matgab Előzmény: #1488902

hát érdekes ez a fajta grafikon skálázás...

sztem előbb lesz újra 10 usd a BTC, mint 50k...

Stock-to-flow (S2F) model világvégét mutat

#1488902 Koffein

„Olyan érzés, mintha vége lenne a világnak, de az FTX valószínűleg csak egy kis blip lesz a hosszú távú radaron”

szerintem ez nem csak egy blip lesz, hanem naaaagyon nagy blip, de hát meglátjuk... bőven 10e alá várnám az alját, az hogy visszatud-e épülni, az másik sztori...

Képhttps://www.kriptoworld.hu/planb-olyan-erzes-minth...

FTX - roló lehúz

#1488863 Koffein Előzmény: #1488758

Hííííííj ami legérdekesebb az ftx botrányba (a cikkben a többi pont is az, de ezek kiütik a biztit):

- Alameda Research 4,1 milliárd dollárnyi kölcsönt adott, amiből 1 milliárd SBF-é, 543millió ment a társalapítónak..

- a cég pénzét ingatlanvásárlásokra használták.. wtf??? ingatlanvásárlás? nem azt mondták ezek a fiúk, hogy btc a jövő, nem kell ingatlan, fiat pénz stb?? hisz minden ott a metavilágban.. :)

- könyvvizsgáló a metaverzumból... mérlegkimutatásai nem auditáltak...

https://www.portfolio.hu/uzlet/20221119/10-meredek...


Az egy dolog, hogy Tom Brady és hozzá köthető személyeket átvernek, de hogy átverik Sequoia Capitalt, SoftBank, BlackRock, kanadai nyugdíjpénztár stb.... ezek egyáltalán, hogy világították át? mennyire és hogyan néztek bele a könyveikbe?

https://www.bitcoinbazis.hu/nehez-helyzetbe-kerult...


Chamath javaslatai kiverték a biztosítékot :)

https://twitter.com/unusual_whales/status/15918989...