Regisztráció Elfelejtett jelszó

Budapest

‪#‎most_hallottam_a_kocs…

#1488311 Ibiza

‪#‎most_hallottam_a_kocsmában‬ – Felfedezés | Facebook

Öngyilkos lett a mókus de jó poénok vannak. Csaposként dolgozott onnan csipegette.

"„A versed szar, de nagyon szép dolgokról írsz benne.”

„— Csak nem tán sört iszol?

— Mi, hát fúljak meg szomjan?”

„Na jó, én most feladom. Te tényleg iszonyú hülye vagy. Még hogy szerinted felismerhető a Baudelaire- és Tandori-allúzió ebben a versben! Mi lenne, ha ezután inkább csak használati utasításokat írnál meg fordítanál? Még hogy felismerhető… Hülye fasz.”

zsupsz, egy szarkarepülés

#1488309 TrendMan Előzmény: #1488308

Vagy túlzottan befolyásoltak bizonyos irodalmi élmények, ahol a varjú mindig fekete?

#1488308 matgab Előzmény: #1488267

Hát, ha eddig a varjakat szarkának gondoltad, akkor kijelenthetjük, hogy valszeg nem figyelted meg jól őket...:)

zsupsz, egy varjúrepülés

#1488301 Ibiza Előzmény: #1488274

Igen, dolmányos varjú vagy népiesen ködmehátú. A városban is van mindenféle fa. Nem lenne gazdaságos nekik ha becipelnék messziről. Elsősorban nem magokat eszik, hanem állatokat, kiszedik a madártojást és a fiókákat, dögöket, kisebb emlősöket gyengébb galambokat is lever. Diót szeretik, ledobálják az ótra, autók feltörik ék meg összecsipegetik.
Nagyon okos. Iskolánál figyeltem meg, 8előtt odamennek, becsengetnek a gyerekek eldobálják a szendvicseket. Az ostobábbak csak megeszik, az okosabbak kiforgatják, kieszik a vajat meg a felvágottakat.

zsupsz, egy varjúrepülés

#1488273 TrendMan Előzmény: #1488269

Én eddig azt hittem, a szarka az amelyik a kukában túr:-)

Egyébként ezek olyan közepes méretű, szürke dolmányos madarak, én meg úgy tudtam a varjú fekete.

Izé.

Lehet nem vagyok egy etológus :-)

#1488269 Koffein Előzmény: #1488267

Szerintem nem figyelted :) amit szarkának nézel, az valószínűleg varjú :) ez természetes viselkedés, mint ahogy a kukákba turkálás, és a kaja kicsomagolása a zacsiból :))

Ilyenkor diót próbálnak összetörni :) ha engedi és nem repül el vele, össze szoktam törni neki, rálépek és otthagyom, hogy kitudja enni a belsejét :))

#1488267 TrendMan

Érdekes: Néhány napon belül ma már a sokadik szarka ejtett majdnem a fejemre egy makkot vagy mit Budapest asztalt rengetegében.

Az ember megy át az úton - fa sehol - egyszer csak egy naaagy valami zuhan le az aszfaltra erős koppanással mellettem, nyomában zuhanórepülésben egy szarka. Nézem mi van?

Aztán a sokadik alkalommal rájövök: A szarka így próbálja meg széttörni, hogy hozzájusson a finom belső részhez.

Nem emlékszem, hogy a korábbi években ilyet láttam volna.

Lehet a szarkák megváltoztatták a viselkedésüket?

Vagy csak én nem figyeltem eddig?

Karolina út

#1487049 Ibiza Előzmény: #1487014

Igen a körúton végig. Napi 6ot lekergetek. "ott a bringautad f..matyi a pénzemből csinálták neked, kotróggyá lefele majom" De Andrássy tózse. Rommá kéne büntetni őket. A futárokat nem bántom de a többiek kapják.

Karolina út

#1487014 Koffein Előzmény: #1487010

Na igen, bicajjal a Bach csomópont is elég veszélyes..

A villányin még okés, a karolinától egy sáv megy a móricz fele, de így is sokan a járdát használják, mint a bocskain is...

Karolina út

#1487010 TrendMan Előzmény: #1487008

A Bach-csomópontnál eddig is így volt.

Mondjuk kerékpárost nem láttam arra, amikor én arra gurulok, a biztonság kedvéért persze én is a járdán.

jó van az úgy, kivéve a tetőtér és a lakók ...

#1432311 TrendMan Előzmény: #1428858

Hát ugye már nem elmúltnyolcévezhetnek, lassan már az elmúlt tizenhatévezésnek is lőttek.

#1428719 TrendMan Előzmény: #1428717

Egy kis kiegészítés:

A Böszörményi úti épület már bontásra volt kijelölve, azt nem csinálták szakszerűen.

Itt a Jókai utcában viszont egy egész szint ráépítését tervezték, ahol is a nagyobb lakásokat 400 Mio körüli (2-2,5 Mio per m2) áron tervezték eladni.

Érdekes, hogy egy ilyen már ránézésre is rossz állapotú épületre ezt engedélyezték.

A munkaerőhiány biztos szerepet játszik, ez megint a Fidesz sara, ők akarnak szaki országot építeni, de ha már ezek e képzések sem zajlanak megfelelően, akkor hová vezet ez az egész?

#1428717 matgab Előzmény: #1428251

Korábban tűzeset, most meg összeomlott.

A múltkor a XII. kerületi önkormányzat által a Böszörményi úton

https://index.hu/belfold/2022/05/16/leomlott-egy-e...

Ott is úgy építkeztek, hogy semmilyen létező előírást nem tartottak be már az omlás előtt is a lakosság és civilek jelezték, hogy nem gátolják a por szállását, nem az engedélyezett időablakban végzik a munkákat , a zajterhelésre sem figyeltek. Nekiestek , mint tót a ködnek, aztán csodálkoztak, hogy omlik. Pedig itt a megrendelő nem egy csóró társasház volt, hanem az önkormányzat. Akik aztán miután leomlott azonnal intézkedtek és leállították a bontást. Kösz bazmeg. Kivizsgálás vége pedig az lesz, hogy senki nem felelős, max egy EFO-san bejelentett vietnami építőmunkás aki már nincs az országban.

A Társasház esetében ugyanez lehetett. A kivitelezőnek valószínűleg nem volt meg a szaktudása, mindenféle kubikossal csinálták a bontási munkákat -mi történhet egy bontásnál - felkiállítással.

Ami meg korábban elégett, az még lehet hasznos is volt, mert nem kellett esetleg a veszélyes anyagokat elszállíttatni, megsemmisíteni.

A pénz érdekel mindenkit a mai világban. A minőségi szakemberek már nincsenek - minőségi szakember képzés már évek óta nincs. Aki volt az már régen elment nyugatra, max 1-2 ember maradt itt hírmondónak, azok meg már nem tudják mit kérjenek el egy-egy munkáért.

De a vállalkozónak van megrendelése, majd megoldja azzal aki elvégzi a munkát.

A mai újépítésű társasházak döntő része is csilli villi kívülről belülről, a műszaki megoldások meg olyanok, hogy előbb fognak tönkremenni műszakilag, mint egy 100 éves ház és örülhet az ember, ha nem ázik be, vagy nem üti meg az áram.