https://telex.hu/belfold/2022/11/18/ha-budapesti-l...
(Egyébként azért szeretem a telex-et, mert ilyenekre rákérdeznek ...)
https://telex.hu/belfold/2022/11/18/ha-budapesti-l...
(Egyébként azért szeretem a telex-et, mert ilyenekre rákérdeznek ...)
#most_hallottam_a_kocsmában – Felfedezés | Facebook
Öngyilkos lett a mókus de jó poénok vannak. Csaposként dolgozott onnan csipegette.
"„A versed szar, de nagyon szép dolgokról írsz benne.”
„— Csak nem tán sört iszol?
— Mi, hát fúljak meg szomjan?”
„Na jó, én most feladom. Te tényleg iszonyú hülye vagy. Még hogy szerinted felismerhető a Baudelaire- és Tandori-allúzió ebben a versben! Mi lenne, ha ezután inkább csak használati utasításokat írnál meg fordítanál? Még hogy felismerhető… Hülye fasz.”
Vagy túlzottan befolyásoltak bizonyos irodalmi élmények, ahol a varjú mindig fekete?
Hát, ha eddig a varjakat szarkának gondoltad, akkor kijelenthetjük, hogy valszeg nem figyelted meg jól őket...:)
Igen, dolmányos varjú vagy népiesen ködmehátú. A városban is van mindenféle fa. Nem lenne gazdaságos nekik ha becipelnék messziről. Elsősorban nem magokat eszik, hanem állatokat, kiszedik a madártojást és a fiókákat, dögöket, kisebb emlősöket gyengébb galambokat is lever. Diót szeretik, ledobálják az ótra, autók feltörik ék meg összecsipegetik.
Nagyon okos. Iskolánál figyeltem meg, 8előtt odamennek, becsengetnek a gyerekek eldobálják a szendvicseket. Az ostobábbak csak megeszik, az okosabbak kiforgatják, kieszik a vajat meg a felvágottakat.
Értékalapú építményadót vezet be a fővárosi önkormányzat az általa közvetlenül igazgatott Margitszigeten
https://24.hu/belfold/2022/10/26/karacsony-gergely...
ha máshol nem is, de a margitszigeten bármit be lehet vezetni XD
De egyébként igaz, ezek szerint ezek dolmányos varjak:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dolm%C3%A1nyos_varj%...
Ami külön érdekes, hogy ahol ez történik én nem is tudok dió fát a közelben.
Ezek szerint kihozzák a kertekből vagy messzebbről be.
Én eddig azt hittem, a szarka az amelyik a kukában túr:-)
Egyébként ezek olyan közepes méretű, szürke dolmányos madarak, én meg úgy tudtam a varjú fekete.
Izé.
Lehet nem vagyok egy etológus :-)
Szerintem nem figyelted :) amit szarkának nézel, az valószínűleg varjú :) ez természetes viselkedés, mint ahogy a kukákba turkálás, és a kaja kicsomagolása a zacsiból :))
Ilyenkor diót próbálnak összetörni :) ha engedi és nem repül el vele, össze szoktam törni neki, rálépek és otthagyom, hogy kitudja enni a belsejét :))
Érdekes: Néhány napon belül ma már a sokadik szarka ejtett majdnem a fejemre egy makkot vagy mit Budapest asztalt rengetegében.
Az ember megy át az úton - fa sehol - egyszer csak egy naaagy valami zuhan le az aszfaltra erős koppanással mellettem, nyomában zuhanórepülésben egy szarka. Nézem mi van?
Aztán a sokadik alkalommal rájövök: A szarka így próbálja meg széttörni, hogy hozzájusson a finom belső részhez.
Nem emlékszem, hogy a korábbi években ilyet láttam volna.
Lehet a szarkák megváltoztatták a viselkedésüket?
Vagy csak én nem figyeltem eddig?
Igen a körúton végig. Napi 6ot lekergetek. "ott a bringautad f..matyi a pénzemből csinálták neked, kotróggyá lefele majom" De Andrássy tózse. Rommá kéne büntetni őket. A futárokat nem bántom de a többiek kapják.
Na igen, bicajjal a Bach csomópont is elég veszélyes..
A villányin még okés, a karolinától egy sáv megy a móricz fele, de így is sokan a járdát használják, mint a bocskain is...
A Bach-csomópontnál eddig is így volt.
Mondjuk kerékpárost nem láttam arra, amikor én arra gurulok, a biztonság kedvéért persze én is a járdán.
ez tényleg faszság.. a karolinán nem fér el egy kerékpársáv... nem baj na, majd egysávosítják... csak tudnám minek? így is a kerékpárosok többsége a járdát használja...
Hát ugye már nem elmúltnyolcévezhetnek, lassan már az elmúlt tizenhatévezésnek is lőttek.
:Ö minden is a fidesz sara.
Egy kis kiegészítés:
A Böszörményi úti épület már bontásra volt kijelölve, azt nem csinálták szakszerűen.
Itt a Jókai utcában viszont egy egész szint ráépítését tervezték, ahol is a nagyobb lakásokat 400 Mio körüli (2-2,5 Mio per m2) áron tervezték eladni.
Érdekes, hogy egy ilyen már ránézésre is rossz állapotú épületre ezt engedélyezték.
A munkaerőhiány biztos szerepet játszik, ez megint a Fidesz sara, ők akarnak szaki országot építeni, de ha már ezek e képzések sem zajlanak megfelelően, akkor hová vezet ez az egész?