Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

orosz utcagyerek

#1487193 prfecó Előzmény: #1487191

Putyin saját országának fiataljait veszi elő utcagyereknek és küldi a háború borzalmaiba. Egyébként oda lehet utazni, beállni a hadseregükbe önkéntesnek az összes oroszbartnak.

the chicken game

#1487191 TrendMan

Egyébként ez a helyzet a világban Oroszország-Ukrajna vonatkozásában és körül vajon miben különbözik attól, mint amikor egy utcagyerek követel valamit a másiktól és az öklét rázza, aztán ha még mindig nem kapja meg, akkor parittyát, kést miegymást vesz elő, miközben elcsattannak pofonok is?

A másik gyerek közben arra utal, hogy ott áll mögötte a város rendőrfőnöke és mindketten mutogatják a nadrágszíjukat, hogy a másik lássa, hogy ott fityeg egy mordáj is?

Ezt hívják az amerikai szlengben -->Chicken-game-nek, amikor az országúton egymás felé száguld két autó és aki előbb elrántja a kormányt, az a gyáva.

Hogy lesz ennek vége?

Részletesen kidolgozott elmélete mindenesetre már van a helyzetnek:

https://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_(game)

Magyarországot oroszok tették tönkre

#1487184 Koffein Előzmény: #1487174

Igen, kb Mohács környékére tehető, de inkább Mátyás halálára, amikor nem azt választották királynak, akire felesküdtek a király talpnyalói...

gázkitermelés

#1487181 Koffein Előzmény: #1487171

Ha így volna, akkor most be lehetne röffenteni azokat a stratégiai gázmezőket, de nem erről van szó...

#1487174 TrendMan Előzmény: #1487169

Szerintem egyébként - történelmileg - alapvetően magunkat tettük tönkre széthúzással, ostobasággal, mohósággal, maradisággal etc és ez kb. Mohácsnál kezdődött.

Az oroszok azonban minden esetben előzékenyen besegítettek, rátettek még egy lapáttal stb.

Remélem a szerb elnök nem vizionárius:

https://index.hu/kulfold/2022/09/20/vlagyimir-puty...

#1487169 walex Előzmény: #1487156

A gyengítés tényére is reagálhatnál valamit süketelés helyett.
Tudom, ezt nem mondják az M1-en, hogy 12 év alatt 50%-kal kevesebbet ér a forint, de ezek a makacs tények.
Háborús inflációra hivatkozik állandóan a kommancs párt, 12 év forint gyengítés után aki ezt a dumát beveszi a grafikont látva a régiós országok devizáival, az minimum hülye.

gázkitermelés

#1487167 Koffein

bárki is intézte, hogy lecsavarják az eu-ban a kitermelést, remélem jól megkérte az árát... Kép

#1487162 Ibiza Előzmény: #1487158

olvastam valahol, hogy van egy természetes vonal ami mögött jól elbújhatnak ukránok. A támadáshoz kellenek csapatösszevonások és kell a hadtáp. ezek a pontok jó célpontok. (ukránok is ezt csinálták amcsi/angol tervek szerint)

erdogan és putyin kész van

#1487160 TrendMan Előzmény: #1487157

Na igen.

Szép szólam, hogy kész megállapodni.

Eddig is kész volt, ha övé a Krím és a Donbasz.

#1487158 Spade Előzmény: #1487155

atommal nem kell sietniük, sztem atomot bármikor nyomhatnak az utolsó pillanatban is, ráadásul az oroszek a föld alatti kunyhókban is tudnak túélni ny,chic,sf,cal aligha, az még remélem ráér

erdogan és putyin kész van

#1487157 Ibiza Előzmény: #1487138

Kajli duma, valami vakítás.. A krímet már elfogadta a világ.. miért adná fel puszira...közel 100%ban oroszok lakják..

#1487156 Spade Előzmény: #1487154

Sztem nyugodjál megfele, ahogy most állnak a dolgok, nem sokáig lesz ájró,így a grafikont is kár nélzegetni, ha gyuribá él még 8 évet és még egy demokrata ciklus jön akkor tutira nem lesz, de lehet h már a kemény hideg tél agyonveri

#1487155 Ibiza Előzmény: #1487152

már mások is írják..én korábban mondogattam, oroszok nem tehetnek mást nyomnak egy korlátozott atomot vagy valami nagyon drasztikusat. Miért?

1 azért, hogy nyerjenek
2 üzenet a nyugatnak, nem félnek használni ha kell. Lavrov mondta korábban folyamatos a kommunikáció a háttérben. Azt mondta

3 csatornán tárgyalnak. 3 Oroszok nem veszíthetnek mert akkor végük, vérszagra gyűl az éji vad.

Deviza gyengülés 2010-2022

#1487154 walex Előzmény: #1487153

2010-2022.

Gyengülési toplista kicsit kerekítve:

Magyar forint: 48%
Lengyel zloty: 20%
Román lei: 19,5%
Horvát kuna: 3,5%
Bolgár leva: ugyanott van, mint 12 éve
Cseh korona: 4,3%-os erősödés.

2010-hez képest felét éri lényegében a pénzünk az euróhoz képest, miközben ahogy látható, a régió többi országa részben megőrizte a devizájuk értékét, míg a 2. lengyelek is csak 20%-ot gyengültek, nem 50-et.
Tróger banda nagynemzeti nagymagyar csomagolásban.