Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486382 Spade Előzmény: #1486381

Mérő 2 diplomám során is tanított de nem nekem üzent, ez a meteo 80% nem szubjektív valószínűség volt és nem is becslés hanem számítás kellett legyen. Mindenestre mi az h 80% ??? Pontosan helyileg budapest mely pontján és pontosan hány óra és percre volt számolva a 80% és milyen volr ott a térbeli eloszlás fv-e a vihar valószínűségnek ? Hmmm ?

#1486381 TrendMan Előzmény: #1486378

Akinek ennyire stabil az álláspontja, az mind háromlábú széken ül.

Közben, ha nem is az említett urak, de a libsi Mérő László üzent számodra:

https://telex.hu/velemeny/2022/08/23/dr-mero-laszl...

"Aki az ilyesfajta tévedés lehetőségét nem tudja felvállalni, az a szememben nem politikus, hanem akarnok."

Sőt!

https://telex.hu/belfold/2022/08/23/kemenesi-gabor...

#1486380 walex Előzmény: #1486375

Aha, azért nyalod a valagukat és fényezed őket állandóan, mert te vagy a nagy független. :D Ezt meséld az M1 nézőknek inkább. :)

Ez a beszéd, kimondta az…

#1486379 walex

Ez a beszéd, kimondta az OMSZ, hogy politikai nyomást gyakoroltak rájuk.

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/omsz-elnok-elb...

"az Operatív Törzzsel folytatott kapcsolattartási folyamat során olyan elvárások és nyomásgyakorlás merült fel augusztus 19-től kezdve a tűzijáték lefújásának pillanatáig, ami nagy mértékben rátelepedett előrejelzéseink kiadására, kommunikációjára és teljes mértékben figyelmen kívül hagyta a meteorológiai előrejelzésekben rejlő, tudományosan is elfogadott bizonytalanságot."

Nagyon helyes, ne hagyják magukat ezekkel a trógerekkel szemben.

#1486378 Spade Előzmény: #1486377

Honnan tudtad h 3 lábú széken ülök ? Vagy kiszámoltad és kijött rá a 80% ?

Ezt a 80%-os valószínűséget a viharra az ujságokban olvastad ? Akkor már mindent értek

Jó bemegyek a nerbe infóért te meg hozzál gyurcsánytól meg karigeritől

#1486377 TrendMan Előzmény: #1486376

Kérlek most állj fel a háromlábú székről, kelj fel, menj ki a kiállítóteremből és járj!

Elsőnek mondjuk bemehetnél a NER-hez és szerezhetnél közelebbi infót arról, hogy zajlott a METEO-gate, mert én csupán az újságokban olvastam ezt-azt.

Csak diszkréten!

Utána - ha gondolod - csöppenthetnél ide némi infót, hogy mindenki jól szórakozzon.

#1486376 Spade Előzmény: #1486365

Én nem szólok bele a tüzijátékba mert nemtom h az omsz milyen modellt csinált mit futtatott le, és mit mondott konkrétan, és igazából nem is érdekel. Amit viszont tudok az ennek a matematikája már a légörvénylésnek. Ami azért nagyon nem tetszik h három forgatókönyvet állítottak fel a hírek szerint mert ez qrvára tudománytalan, egy diszkrét eloszlás függvényt kellett volna produkálni. Sztem ne eröltesd ezt a témát, mert amit mondasz a 80%-os valószínűségről az alapján nagyon fű vagy hozzá, bocsi

#1486375 Spade Előzmény: #1486373

Walex te full idióta vagy nem fogod fel h annyira vagyok neres mint te gyurcsányos???. Jó ha így akarod akkor játszunk, minden írásodban nyalod a gyurcsányék seggét ugyanazokat a faszságokat nyomod, remélem képviselő jelölt is leszel hamarosan, szükséged is van rá mert most sincs sok eszed, de rohamosan fogy ahogy látom

#1486373 walex Előzmény: #1486362

Idiótizmus, 4. rész. Aki nem fideszes, az csak gyurcsányista lehet és fordítva. Annyi eszetek sincs, hogy felfogjátok, egyre többen nem kérnek egyikből sem.

Te pedig szinte minden írásodban nyalod a hátsójukat, mint anno prospero komád a legkisebb kritika nélkül.

#1486372 walex Előzmény: #1486365

Még jó, hogy nem 70 évvel ezelőtt éltek az OMSZ vezetők, különben úgy jártak volna, mint Tóth Géza.

Az eljárás szelleme azért erős hasonlóságot mutat ettől a demokratának hazudott kommunista párttól.

https://444.hu/2019/02/25/lagy-nyugati-szelloket-e...

Én meg se tartottam volna a tűzijátékot. Amikor üres a kassza (mert üres, csak 2 Brüsszelezés, Sorosozás közben erről elfelejt tájékoztatni az M1), nem ilyen baromságra kell elkölteni a lóvét.

Akit meg a légiparádé hiánya zavar, az húzzon ki Ukrajnába, ott élőben és élesben nézheti.

#1486365 TrendMan Előzmény: #1486354

De, volt jó döntés:

Eredetileg az lett volna a jó döntés, ha a kormány nem erőlteti a megtartást, most meg a halasztás volt a jó döntés.

Az OMSZ nem azt mondta, hogy esni fog, az OMSZ azt mondta, hogy 80 % valószínűséggel esni fog.

Előző nap is esett egész nap csaknem az egész országban és Budapesten is, a következő nap is szakadt több órát az eső este 9 tájt Budapesten is és sok más helyen.

Aznap éppen nem.

Tehát a 80 % egy jó becslés volt.

Az OMSZ nem időjós, nem tudhatta, hogy aznap csak egy Borsod-Viharsarok - Szeged - Pécs sarlóban fog esni egész nap és ez a front hosszú órákon át nem mozdul majd észak felé.

Erre a sarlóra válaszul most a kormány lesújtott a kalapáccsal.

Szerintem a kormány tevékenységét igenis a sarló-kalapács jellemzi, amikor az oroszok sarlóformátumban támadtak Ukrajnában, akkor a katásokra sújtottak le egy kalapáccsal.

Ha bárhol sarlót lát, a kormány jön a kalapáccsal.

Szerintem talán ezért nem lesz rendes aratás sem ...

#1486362 Spade Előzmény: #1486358

Látom nem fogtad fel pedig már leírtam én kevésbé vagyok neres mint te gyurcsányos úgyh ahányszor nerezel annyiiszor lesz gyurcsányozás

#1486360 walex Előzmény: #1486354

Így van, nincs jó döntés ebben a helyzetben, de ezért leváltani a vezetést, mert más időjárás lett, agyrém.

Észak-Koreában a diktatúrában lehet, hogy menő volna a hívek között, de itt gáz, nagyon gáz.

#1486358 walex Előzmény: #1486352

Látom, nem érzed a cinizmust és még maradt a gumicukorból. :D

Idiótizmus csúcsa, már nem fejtem ki harmadjára, hogy miért, de azért erőltesd, hogy gyurcsány rajongó vagyok, hátha visszatéved prospero komád és elhiszi. :))

#1486354 Koffein Előzmény: #1486291

Szerintem itt jó döntés nem volt, ha megtartják és elkezd esni, akkor azért mennek neki, hogy miért mondta az omsz, hogy nem fog esni. Ha nem esik, akkor az a baj, hogy miért nem esik..

Fb-n is röfögtek az örök elégedetlennek, anno a petíciót osztogatták, hogy nem mennek ki, senki nem menjen, most a fotókat posztolgatták a várból, rakpartról, hogy nem esik, miért nem tartják meg?

A tömeg véráldozatot kívánt, és meg is kapta... amikor már megkapta, akkor csodálkozik, hogy miért áldozták be? ha már beáldozták, akkor azé skandál, hogy hallatlan! sztrájkoljon, mondjon fel az összes omsz-es...

#1486352 Spade Előzmény: #1486297

Lárifári

Megkaptad a lehetőséget h bizonyíts, de csak ennyit tudsz. Semennyit. Igazi DK-s vagy semmiről nem tudsz semmit, de mindenről megmondod a tutit.. És sikerült sorost is meg brüsszelt is behoznod az okfejtésedbe, ,igen,,igen megcsináltad gyurcsány ma büszke lesz rád

#1486297 walex Előzmény: #1486296

Most úgy tűnt vagy azt írtam? Találd már ki végre. :D

Tudod, ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Régi mondás, de igaz.

OMSZ-ről, EUR árfolyamról semmit nem írtál. (Kérdés volt, hogy még mindig véded őket?) Ilyenkor rendszerint lapulsz, mint nyuszi a fűben, nehogy véleményt kelljen írni vagy reagálni.

Örülök, hogy a kommancs pártban ilyen sok, jól képzett meteorológus van, akik képben vannak azzal, hogy mi is a valószínűség. Ugrott a nagy proli tűzijáték, erre találni kell felelősöket. Meg is lettek. Brüsszel és Soros már az időjárást se hagyja békén, már az OMSZ-ben vannak. :)))

Magyar égre magyar felhőt! :D

Azt pedig már írtam, az idiótizmus csúcsa, hogy ha valakinek nem tetszik a ner vonal, akkor az csak is szemét gyurcsányista lehet és fordítva.

#1486296 Spade Előzmény: #1486295

Én írtam a 0.6%-ról és a 6.5% gdp-ről te meg elkezdtél hablatyolni a 15 éves EUR árfolyamról, úgytünt a kettő közé egyenlőséget teszel .

és én hol mondtam valamit akár az eur árfolyamról akár a meterológiai előrejelzésről ??? Hm kamus ?

De ha már észnél meg meteorológiánál tartunk akkor értelmezhetnéd a következő mondatot, be ne égj

The Eulerian-Lagrangian approach derived fluid flow predictions based on solutions of the Navier-Stokes equations for an incompressible newtonian fluid using large eddy simulation.

na most villanthatsz,de tapsolhatsz is gyurcsány mögött, hátha ahhoz értesz :)

#1486295 walex Előzmény: #1486294

Jaj, de kemény vagy. :D

Mit ettél vacsorára? Haribot? :)

Hol írtam ilyet GDP fronton? Ezt mutasd már meg, mert ilyenről szó sem volt. Te magyarázod évek óta, hogy a 2+2 az 5, amolyan M1 módon. :) Lásd államadósság, ami 12 év alatt több, mint a duplájára "csökkent" kb. 19985 milliárdról és év végére 46 ezerre várják. A GDP arányos bűvészkedésnek lassan vége, ahogy EU-s pénz nélkül kiderül, a király meztelen.

Ellenben továbbra is véded az elvtársaidat és a védhetetlen legalja lépéseiket.

Mégis csak menj az MTVA-ba tapsolni, meg lenne hozzá az eszed. :)