Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486365 TrendMan Előzmény: #1486354

De, volt jó döntés:

Eredetileg az lett volna a jó döntés, ha a kormány nem erőlteti a megtartást, most meg a halasztás volt a jó döntés.

Az OMSZ nem azt mondta, hogy esni fog, az OMSZ azt mondta, hogy 80 % valószínűséggel esni fog.

Előző nap is esett egész nap csaknem az egész országban és Budapesten is, a következő nap is szakadt több órát az eső este 9 tájt Budapesten is és sok más helyen.

Aznap éppen nem.

Tehát a 80 % egy jó becslés volt.

Az OMSZ nem időjós, nem tudhatta, hogy aznap csak egy Borsod-Viharsarok - Szeged - Pécs sarlóban fog esni egész nap és ez a front hosszú órákon át nem mozdul majd észak felé.

Erre a sarlóra válaszul most a kormány lesújtott a kalapáccsal.

Szerintem a kormány tevékenységét igenis a sarló-kalapács jellemzi, amikor az oroszok sarlóformátumban támadtak Ukrajnában, akkor a katásokra sújtottak le egy kalapáccsal.

Ha bárhol sarlót lát, a kormány jön a kalapáccsal.

Szerintem talán ezért nem lesz rendes aratás sem ...

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486362 Spade Előzmény: #1486358

Látom nem fogtad fel pedig már leírtam én kevésbé vagyok neres mint te gyurcsányos úgyh ahányszor nerezel annyiiszor lesz gyurcsányozás

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486360 walex Előzmény: #1486354

Így van, nincs jó döntés ebben a helyzetben, de ezért leváltani a vezetést, mert más időjárás lett, agyrém.

Észak-Koreában a diktatúrában lehet, hogy menő volna a hívek között, de itt gáz, nagyon gáz.

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486358 walex Előzmény: #1486352

Látom, nem érzed a cinizmust és még maradt a gumicukorból. :D

Idiótizmus csúcsa, már nem fejtem ki harmadjára, hogy miért, de azért erőltesd, hogy gyurcsány rajongó vagyok, hátha visszatéved prospero komád és elhiszi. :))

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486354 Koffein Előzmény: #1486291

Szerintem itt jó döntés nem volt, ha megtartják és elkezd esni, akkor azért mennek neki, hogy miért mondta az omsz, hogy nem fog esni. Ha nem esik, akkor az a baj, hogy miért nem esik..

Fb-n is röfögtek az örök elégedetlennek, anno a petíciót osztogatták, hogy nem mennek ki, senki nem menjen, most a fotókat posztolgatták a várból, rakpartról, hogy nem esik, miért nem tartják meg?

A tömeg véráldozatot kívánt, és meg is kapta... amikor már megkapta, akkor csodálkozik, hogy miért áldozták be? ha már beáldozták, akkor azé skandál, hogy hallatlan! sztrájkoljon, mondjon fel az összes omsz-es...

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486352 Spade Előzmény: #1486297

Lárifári

Megkaptad a lehetőséget h bizonyíts, de csak ennyit tudsz. Semennyit. Igazi DK-s vagy semmiről nem tudsz semmit, de mindenről megmondod a tutit.. És sikerült sorost is meg brüsszelt is behoznod az okfejtésedbe, ,igen,,igen megcsináltad gyurcsány ma büszke lesz rád

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486297 walex Előzmény: #1486296

Most úgy tűnt vagy azt írtam? Találd már ki végre. :D

Tudod, ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Régi mondás, de igaz.

OMSZ-ről, EUR árfolyamról semmit nem írtál. (Kérdés volt, hogy még mindig véded őket?) Ilyenkor rendszerint lapulsz, mint nyuszi a fűben, nehogy véleményt kelljen írni vagy reagálni.

Örülök, hogy a kommancs pártban ilyen sok, jól képzett meteorológus van, akik képben vannak azzal, hogy mi is a valószínűség. Ugrott a nagy proli tűzijáték, erre találni kell felelősöket. Meg is lettek. Brüsszel és Soros már az időjárást se hagyja békén, már az OMSZ-ben vannak. :)))

Magyar égre magyar felhőt! :D

Azt pedig már írtam, az idiótizmus csúcsa, hogy ha valakinek nem tetszik a ner vonal, akkor az csak is szemét gyurcsányista lehet és fordítva.

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486296 Spade Előzmény: #1486295

Én írtam a 0.6%-ról és a 6.5% gdp-ről te meg elkezdtél hablatyolni a 15 éves EUR árfolyamról, úgytünt a kettő közé egyenlőséget teszel .

és én hol mondtam valamit akár az eur árfolyamról akár a meterológiai előrejelzésről ??? Hm kamus ?

De ha már észnél meg meteorológiánál tartunk akkor értelmezhetnéd a következő mondatot, be ne égj

The Eulerian-Lagrangian approach derived fluid flow predictions based on solutions of the Navier-Stokes equations for an incompressible newtonian fluid using large eddy simulation.


na most villanthatsz,de tapsolhatsz is gyurcsány mögött, hátha ahhoz értesz :)

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486295 walex Előzmény: #1486294

Jaj, de kemény vagy. :D

Mit ettél vacsorára? Haribot? :)

Hol írtam ilyet GDP fronton? Ezt mutasd már meg, mert ilyenről szó sem volt. Te magyarázod évek óta, hogy a 2+2 az 5, amolyan M1 módon. :) Lásd államadósság, ami 12 év alatt több, mint a duplájára "csökkent" kb. 19985 milliárdról és év végére 46 ezerre várják. A GDP arányos bűvészkedésnek lassan vége, ahogy EU-s pénz nélkül kiderül, a király meztelen.

Ellenben továbbra is véded az elvtársaidat és a védhetetlen legalja lépéseiket.

Mégis csak menj az MTVA-ba tapsolni, meg lenne hozzá az eszed. :)

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486294 Spade Előzmény: #1486293

Te aki kihozta h a 0.6% gdp növekedés szinte ugyan az mint a 6.5% miért is tudná h mit jelent a 70%- 80%-os valószínűség. Én a helyedben elkerülnék minden olyan témát amiben számok vannak. A valószínűséggel meg ne foglalkozz mert nagyon veszélyes dolog még a végén leharapja a lábadat

kicsit kicsi, kicsit sárga, de legalább a miénk lenne ... kormány kontra OMSZ

#1486293 walex Előzmény: #1486291

A párt úgy néz ki, hogy felelőst akart, amiért elmaradt a proli tűzijáték.

Eső után jön a szivárvány. Ez veszélyes. Ne hagyjuk, hogy az OMSZ nevessen a végén! Stop időjárás! Stop Soros csinálta eső! Ha Gyurcsány Ferenc lenne hatalmon, jött volna az özönvíz.

Ugye spade? Még mindig véded ezt a kommancs bandát?

Ez annyira abszurd, mégis megtörtént.

Szerintem Kósa legyen ennek is a vezetője, ő mindenhez is ért. A meteorológia sem lehet számára akadály.

Nem is kell mindig széta…

#1486279 Ibiza Előzmény: #1486264

Nem is kell mindig szétagyalni a dolgokat.
Vannak az úttörők-az alkotók a gyors követők ők a hullámlovasok és van a gnúcsorda.
Úgy láttam a fiatalok zöme a másodikba tartozik.
Okostelefon legyen, jól keresnek, élik a kis életüket, ha van valami flow akkor rászörfölnek, egymást kiokosítják, megjátszák. Jól elvannak a kis világukban. Fotelforradalmárok, orbán diktátor meg kaja be, de másnap éli ezt a kényelmes világot amit orbánék teremtettek. Diplomásan jól keresnek, péntek szombat bulika.. a szex az nem nagyon kell..fárasztó. A fiúk metrónak vagy homonak öltöznek inkább.. a lányok szedik fel a pasikat.. aztán csak elcsábítják őket akkor már 2-3 gyerek kéne.
Az idősebbek élik a güzü életüket, sok munka, állandó aggodalom, takarékoskodás, majd jó lesz a gyerekeknek. oszt jár a szép temetés és pont a példájuk nem vonzza a fiatalokat.
Egy szűk réteg az aki megérti a világ és a pénz működését, alkot vagy olyan tudással kapcsolattal bír amiből jól megél, más dimenzióban mozog. ( egy kisebb rész az ócska szar és bűnöző)
A társadalmat megosztják a politikusok. Mivel jól élnek az emberek a másodlagos igényük is mozog, a 80% azt gondolja az okos 20%hoz tartozik és így is viselkedik mintha.. mindenről van kialakult interneten kapott/olvasott véleménye. Jól mozgathatóak de gyorsan elhal a lelkesedésük mert jól élnek..azért ezt nem akarják felborítani.
Orbánék ezért kerültek most csapdába.. elkényeztették a parasztot.. most bármilyen visszalépésre vad dühvel fognak támadni.. mert belé nevelték az emberekbe a gondoskodó állam mítoszát. Ezt nem lehet megúszni ezt nem lehet fenntartani. Persze..békeidőben működne a rendszer de ebben a 3as kombóban nem fog. Háborús embargók miatt szűkülő piacok és az EUs versenyképesség elvesztésével a fejlett nyugati országok visszaesése, az olcsó energia kiesése, az infláció és még rájön az aszály. Az Isten pénze nem lenne elég.
Ugattam ezerszer: Takarékoskodni, korszerűsíteni és kialakítani a társadalmi rendet, ha van pénz akkor a béreket emeltetni és a bérköltséget arányosan csökkenteni. Értem én..legyenek szép magyar gyerekek..de átestek a paripa túloldalára.. a gyerekesek mindent visznek akik húznak a 40-60 év közöttiek meg kimaradnak mindenből.. akik kapják az ingyen pénzeket azoknak a nagy része nem kormánybarát.. pont azok maradnak ki akik azok.



Pogi elemez a millásba

#1486276 Koffein

azé érdekes, amikor egy baloldali közgazdász kevésbé látja sötéten a helyzetet a társaihoz képest... de hát ez is egy vélemény, gondolat...



Ez igaz, hogy lehet tanu…

#1486264 Koffein Előzmény: #1486236

Ez igaz, hogy lehet tanulni, és kell is, hisz egy életen át tart a tanulás... csak amit hiányolok, hogy nem gondolkodásra tanítják az embereket, hanem arra, hogy amit eléjük tesznek, azt nyalják is be... nem vizsgálják meg az érem két oldalát, nem tudnak vitázni, tisztelet a kivétel... utóbbi friderikusz videóba a nőci elmondta, hogy amerikában vitázni tanítják meg a gyerekeket... itt meg még mindig az van, hogy elemezzük Petőfit, de nem a gyerek elemzi, hanem a tanár lediktálja, bemagolja, majd elfelejti... szöveget értelmezni már nem feltétlenül tudnak, sőt! mára már egyre kevesebben tudnak értelmezni.

Hogy Orbán, vagy EU, vagy az EU multijainak ez az igénye, fene se tudja, de olyan érzése van az embernek, hogy ez egy jól átgondolt folyamat része, ami beleillik a nagy képbe...

liberális álom

#1486261 Ibiza Előzmény: #1486239

csak civakodtok. :) egy kis vérszivogtás kell de nem a felesleges vita.
A Forint gyenge, ez tény..

nincs válság? volt covid meg a mostani gazdasági háború.. elszállt az infla..a covid válságot pénznyomdával oldották meg.. nincs ingyen pénz..
Nálunk itt az aszály.. jönnek a követelözők..akik adót nem fizetnek de minden kell nekik..
Én ugattam..amikor jól megy akkor takarékoskodni kell.. nem szórni a parasztnak a gyöngyöket..úgy sem értékeli..
Euban megmondta a kis szopacs..MO-ot ki kell éheztetni.. a szélsőbalos csürhe a topon van.. nem akarják a pénzt odaadni..ami minden szerződés alapján jár.. bővebben eggyel lejjebb.
szóval nehéz idők de álljuk..:)

liberális álom

#1486260 Ibiza Előzmény: #1486223

Igen, igazad van.. DE
ha emlékeznél én mondtam 300feletti eur átváltás hazaárulás lenne. 260al visszakapnának valamit a zemberek.
Kb 50 forintot rátesz az árfolyamra a háború és még 40et a kis libsi cimboráid.. szerintem magától kb 316-320 körül lenne most. Ne feledd volt egy covid válság is..amit pénznyomtatással oldottak meg a világban ez is rátesz a válságra és az inflára.
A libsi hazaárulók és a nemzetközi balos homárok keltik rossz hirét az országnak, a soros féle szarok nyomják amit tudnak (remélem a halálos ágyán meglátja az ördögöt és magát összecsinálva hagyja el a világot, (hiába a sok vércsere) visszaadja alkotóelemeit a természetnek aki végre valami értelmeset készit belőle. A koporsón nincs zseb mondja a régi zsidó mondás.. :) .
Azért gondolkodhatnál:
- spekik nyomják a forintot
- EUban nem adják oda a nekünk járó pénzeket
- mezőgazdaság kuka 2000mrd-os katasztrófa keret mimerült ahelyett, hogy hozzájárult volna a gdp-hez
- politikai nyomásgyakorlásra használják a minüsitő cégeket.
bla bla..úgy sem érted meg felesleges.. mert arra vágysz menjen csődbe az ország, hogy lásd elkullogni orbánt.
Azt soha nem fogod látni ez szabadságharc..és ha visszajön a homár libsi csürhe akkor te leszel a szarban.. bambán vigyorogsz és szopsz.. elmondják majd mennyire europér vagy de csak egy mesüge aki a bráner rossz felén tartózkodik... és ezt nem meri magának sem bevallani egyik sem. Azt fogod (ne adj Isten) hallani jó lenne csakhát a gaz orbánék miatt..

liberális álom

#1486242 Spade Előzmény: #1486239

hát az h mi van a forintgyengítéssel ahhoz el kell végezned az alapfokú közgáz tanfolyamot, aztán majd beszélhetünk. talán ha nem buksz meg a vzsgámon. addig is mozogd ki azt a sok indulatot, látom nehéz gyurecsányt szolgálnod

liberális álom

#1486239 walex Előzmény: #1486237

:)))

Ajajj, forintgyengítés megvédésre nincs propaganda duma, hogy miért jó az a magyar embereknek, hogy a forintot lassan söprögetni lehet, ha így haladnak a fiúk tovább, miközben a régiós országok nagyjából megőrizték a devizáik értékét vagy még erősödött is az euróval szemben 2010-hez képest?

Jól keményen visszavágtál, vág az eszed, mint az életlen borotva. :D

Szusszanj egyet. Holnaptól új hét, új propaganda, új ellenségkép.

Ja, arra mi lesz a duma, ha nem egyeztek meg az EU-val és nem lesz lóvé?! Arra is a háború?

Goebbels csettintene egyet erre a pártpropagandára, ha még élne.


Az pedig az idiótizmus csúcsa, hogy ha valaki nem fideszes, akkor annak csak is Gyurcsány tetszik és fordítva.

liberális álom

#1486237 Spade Előzmény: #1486235

Te kezdted a személyeskedést a zorigo/M1 olvasással nézéssel, pedig nem emlékszem h bármikor linkeltem volna belőlük ellentétben veled aki lépten nyomon telex meg hvg-t idéztél.Szal ha nem tetszik h visszakapod reklamálj a főnöködnél gyurcsánynál