Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bitcoin

Dickcoin XD

#1486793 matgab Előzmény: #1485815

Az a durva, hogy tegnap simán beesett 8-15%-kal az összes kripto 1 perc alatt és mégsem volt azóta sem semmi hír.

Azon gondolkozom, hogy ha elvileg mindenfajta kriptó mögött van valami teória, ami miatt létrehozták, akkor hogyan lehet az, hogy ezek mp-re pontosan ennyire együtt mozognak?

Ha másra lehet használni az egyik kriptot, mint a másikat, akkor miért egyszerre esik/emelkedik az összes?

Értem én , hogy robotok kereskedik őket , de a részvényeket is. És ott is van nyilván, hogy egy szar Amazon vagy Google jelentés lerántja a piacot, de van ami 3%-kal esik, van ami 10%-kal, van ami meg 0,5%-kal. És nem teljesen egyszerre.

Tehát a részvények mögött, ahol elvileg ugyanúgy robotok kereskednek, ott nem mozognak ennyire együtt a részvények, mint a kriptók.

Vajon van-e ezeknek a különböző kriptóknak valós belső értéke? Lehet-e ezeket a gyakorlatban valamire használni, ami valóban annyit ér (vagy annyit fog érni a jövőben), amennyire azt a mai piac beárazza?

Vagy egyszerűen csak arról van szó, mintha itt mi tizen összeállnánk és létrehoznánk 5 fajta kriptot és azt elkezdenénk egymás között adni venni. A tranzakciók 99,9999%-a magunk között zajlana, persze egyre magasabb árfolyamon. És amikor már kellően fellőttük az árfolyamokat a holdig, akkor elkezdenénk adni a kriptónkat annak a tömegnek , aki már teljesen rákattant, storykat gyárt a dolgok mögé és valódi pénzüket kezdik a mi kriptónkért.

Ez persze árfolyam csökkenéssel járhat, hiszen a kínálatot mi adjunk az emelkedés végén nálunk maradt össz kriptó 99%-ával.

És igazából , ha utána ráöntöttük a piacra a kriptónkat , megszereztük az emberek pénzét és ők a mi kriptóink 80-90%-át, akkor még mindig lehet éppen 1-2 felfelé kör is, hiszen a maradékot nekünk nem kellene feltétlenül eladnunk, már addig is marha jól élnénk és a kereslet néha meghaladná a kínálatot. De alapvetően egy eső árfolyamtrendnél, lanyhul az érdeklődés, ha nincs valós érték a cucc mögött, akkor esni fog az árfolyam. Egészen addig amíg már mindenki elkezd megszabadulni a kriptóinktól amit utána akár töredék áron vissza is vásárolhatunk, hogy mindenféle jogi következménytől mentesülhessünk. (Már ha amúgy lenne, hiszen mi létrehoztuk a kriptót, nem tartottunk senki fejéhez stukkert, hogy vegyen, vettek , aztán mi visszavettük és most örülünk neki, mert a mienk, nincs elégedetlenkedő kriptó tulaj aki kétségbe vonná, hogy egyáltalán mire jó ez.

És akár lehet kezdeni az egészet kezdeni elölről, elkezdeni egymás között veszgetni egyre magasabb árfolyamon, megtalálni újra a mohó balekokat, még több sztorit nyomni mögé és kellő pillanatban, mikor már tényleg sok a spekuláns (nyugdíjalapok, alapok stb stb) szépen borítani az egészet újra...


Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384652 matgab Előzmény: #1384545

Azt írja 21k-s részvénynél margin call fog jönni a Microstategyre, akinek jelenleg 5,8 milliárd dollárnyi bitcoinja van.

Márpedig ha ez ennyire tudott, akkor lesz olyan piaci nagy szereplő(k), aki(k) be fogja lökni addig a BTC árfolyamát. Ha meg ekkora cég elkezdi a margin call-okat beküldeni, az a többi BTC-s céget is be fogja rántani. Gyakorlatilag freefall lesz akár 5-10k-ig vagy még durvábban.

Ráadásul a legnagyobb stablecoin-t (USDT) is betámadták, 5%-ot esett hajnalban, ha az is elszall az 1-tol az nagy rendszerhibat jelezhet. Ez akár oda is vezethet h az egész kripto rendszerbe vetett befektetoi bizalom meginog. Az pedig az altcoin-ok teljes elertektelenedesehez vezethet. Vagy akár a btc is mehet vissza 100-200 usd-ig...

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384545 Koffein Előzmény: #1382179

érdekességképpen https://seekingalpha.com/article/4510285-microstra...

aszondja a cikk írója, hogy "Bitcoin's bearish trajectory could prove disastrous for MSTR, especially if the coin price falls beneath $21,000, which would trigger a margin call, and close to bankruptcy."

30k-s átlagár rémlett, akkor még van egy is kis ideje kiszállni...

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384404 Koffein Előzmény: #1384392

én revoluton szórakozom játék pénzzel, ha komolyabb összeggel szállnék be, ami nem kizárt, pl ha beesne a bitcoin 10e alá, de addig nem látom értelmét... ha vennék, akkor walletbe tenném https://www.alza.hu/hw-penztarcak-es-szefek/188621...

most nézem, eléggé elszálltak az árak, tavaly néztem 15e volt a legolcsóbb ledger nano s, most meg 25e...

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384388 matgab Előzmény: #1384363

durva mindkét hír...

Attól tartok, hogy ha egy jelentős stable coin megadja magát, az magával ránthatja az összes stablecoint...

A coinbase hírről nem is beszélve.

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384346 Koffein Előzmény: #1383502

kitáraznak a tulajok... :-/


Coinbase legutóbbi jelentésében: "In the event of a bankruptcy, our customers could be treated as our general unsecured creditors."

tehát ha jól értem, ha netalán a coinbase csődbe menne, az ügyfelek pénze úgy lesz kezelve, mintha hitelezők lennének... fincsi...

Kép83-ik oldal https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/16...