Na..MOL -nak KOnyec Firma :-)
MOL eddig rohadt gyenge, meg a 200at se teszteli vissza. Fele longbol 900on kiszalltam, masik felevel megvarom, mit tesznek USAkek.
Erölködik nagyon, usákiának ha nem lesz jó kedve még lehet a 700 alá is benézhetünk ma. Ha meg jó kedve lesz akkor 20 fölé és bele is adhatunk:)
Egyre vigyázz, ha nyaralni mégy stopp nélkül ne maradj poziba:) Nem jó ha likvidálják az embert:(
elolvastam a tőzsdepszichológia könyvet (nem tudom pontosan a címét), onnan az verődött a fejembe, hogy a veszteséges pozit azonnal - gondolkodás nélkül - zájam. az első ilyen eset megviselt, azóta jól vagyok.
viszont az is benne volt, hogy egy nyereséges pozit soha ne engedjünk veszeségesbe. bár ha nullán zárom az nem veszteség - de nálam az (régebben sokkal inkább az volt)
a kockázat részével tisztában vagyok, talán épp ezért egy ideje csak a hatit nézem, rv-em - a jegyzett rfv kivételével - nincs, ebből szeretném a legtöbbet kihozni. és ebben benne van az is, hogy néha nincs szerencsém és csökken az egyenlegem.
érdekes amit írtál, ha így gondolkodnék, valószínűleg nem zárnék ennyire gyorsan pozit.
szerintem nem megyünk el 20.050 ig...SP is erőlködik nagyon...
persze bármi megtörténhet.
molban 15400visszateszt, mtelnek 770, otp tök mindegy, kezelhetetlen .. :))))
Adatnal es napon tuli pozinal ugorhatja, maskor kevesbe valoszinu. En ha stopot hasznalok, azert tagabbra allitom kicsit.
950-en elment a long, most ráadáson gondolkodom ha 20 fölé megy:)
Ha nap végéig nem visszük a 20000-et eldobom a longot.
A tőzsde spekuláció. Ilyen esetben spekuláltál valamire (visszateszt után tovább szakad az árfolyam) ami nem jött be. A tőkédből viszont nem veszetttél. Ez a "játék" nem a kettős fedezékű biztonságot szerető embereknek való. Tőzsdézni csak olyan összeggel szabad, aminek nem fáj az elvesztése. Ha úgy tekintessz a tőzsdére szánt pénzedre, hogy nem létezik, akkor elmúlik a parád. Kérdés, megteheted-e anyagilag?
Ha limitárat piacira állítod, és az ajánlat határideje napon túli (pl. visszavonásig), akkor nem ugorja át, viszont a bukó mértéke fájni fog.
okosodom, köszönöm. eddig sztem kérdezni sem nagyon tudtam volna, mostanra szedtem össze a bátorságom :o)
igen, de ilyenkor nem realizálok profitot. vagyis csak egy minimálisat. átvinni meg nem biztos, hogy szeretném másnapra, mert az már egy magasabb szint :o)
de mi van akkor, ha gap up van és átugorja a stopod? mostanában volt már rá példa. ez annyira nehéz....
ráadásul bosszantó is
Stop beállításra én a következőket tudom ajánlani :
Tegnap mondjuk látszódott már az esés..és ráadtál mondjuk 20.280 és 20.350 között...tegyük fel..
Mára esett a határidő 580 pontot is..most ugyan jön fel picit..de ha nem akarod lezárni a pozíciót, mert úgy érzed hogy elég nehezen tudod eltalálni a jó belépőket, akkor célszerű a végletekig tartani a shortokat :
Tehát shortod van 20.300 ról.
most 19.700 és 19.900 között van az ár.
Stop , Vételi ár 20.260, aktiválási ár 20.201 , ajánlat lejárata : 2 hét
( tehát a legrosszabb esetben is egy picit keresel vele...viszont ha marad a short trend nem leszel kiütve. )
egy a biztos, ez sem egyszerű
a long lehet bejön, de egyenlőre egy kéthetes napi csökkenő trendtámaszon van nálam
szvsz 9712 fog dönteni
Nagyon szűk, legalább 100 pöttyöt adj neki, úgy biztos elmegy. Azt jegyezd meg, hogy aktiválódás után a legjobb árfolyamot fogja neked bekötni, függetlenül a limitár (a te szóhasználatodban minimál) beállítás nagyságától. Az, hogy milyen árfolyamon teljesül az ügylet, nem függ a limitártól, csak annyiban, hogy az alatt nem engedi a teljesülést. A művészet inkább az aktiválási ár jó beállítása.