Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX0912

Re: nincs cím

#147620 akpo7 Előzmény: #147578

MOL eddig rohadt gyenge, meg a 200at se teszteli vissza. Fele longbol 900on kiszalltam, masik felevel megvarom, mit tesznek USAkek.

#147610 kerikoma Előzmény: #147581

Erölködik nagyon, usákiának ha nem lesz jó kedve még lehet a 700 alá is benézhetünk ma. Ha meg jó kedve lesz akkor 20 fölé és bele is adhatunk:)

#147588 kerikoma Előzmény: #147582

Egyre vigyázz, ha nyaralni mégy stopp nélkül ne maradj poziba:) Nem jó ha likvidálják az embert:(

#147582 Alex74 Előzmény: #147573

elolvastam a tőzsdepszichológia könyvet (nem tudom pontosan a címét), onnan az verődött a fejembe, hogy a veszteséges pozit azonnal - gondolkodás nélkül - zájam. az első ilyen eset megviselt, azóta jól vagyok.

viszont az is benne volt, hogy egy nyereséges pozit soha ne engedjünk veszeségesbe. bár ha nullán zárom az nem veszteség - de nálam az (régebben sokkal inkább az volt)

a kockázat részével tisztában vagyok, talán épp ezért egy ideje csak a hatit nézem, rv-em - a jegyzett rfv kivételével - nincs, ebből szeretném a legtöbbet kihozni. és ebben benne van az is, hogy néha nincs szerencsém és csökken az egyenlegem.

érdekes amit írtál, ha így gondolkodnék, valószínűleg nem zárnék ennyire gyorsan pozit.

#147581 BudFox Előzmény: #147574

szerintem nem megyünk el 20.050 ig...SP is erőlködik nagyon...

persze bármi megtörténhet.

#147576 akpo7 Előzmény: #147552

Adatnal es napon tuli pozinal ugorhatja, maskor kevesbe valoszinu. En ha stopot hasznalok, azert tagabbra allitom kicsit.

#147573 Kitano Előzmény: #147561

A tőzsde spekuláció. Ilyen esetben spekuláltál valamire (visszateszt után tovább szakad az árfolyam) ami nem jött be. A tőkédből viszont nem veszetttél. Ez a "játék" nem a kettős fedezékű biztonságot szerető embereknek való. Tőzsdézni csak olyan összeggel szabad, aminek nem fáj az elvesztése. Ha úgy tekintessz a tőzsdére szánt pénzedre, hogy nem létezik, akkor elmúlik a parád. Kérdés, megteheted-e anyagilag?

#147568 Kitano Előzmény: #147561

Ha limitárat piacira állítod, és az ajánlat határideje napon túli (pl. visszavonásig), akkor nem ugorja át, viszont a bukó mértéke fájni fog.

#147564 Alex74 Előzmény: #147555

okosodom, köszönöm. eddig sztem kérdezni sem nagyon tudtam volna, mostanra szedtem össze a bátorságom :o)

#147561 Alex74 Előzmény: #147557

igen, de ilyenkor nem realizálok profitot. vagyis csak egy minimálisat. átvinni meg nem biztos, hogy szeretném másnapra, mert az már egy magasabb szint :o)

de mi van akkor, ha gap up van és átugorja a stopod? mostanában volt már rá példa. ez annyira nehéz....

ráadásul bosszantó is

#147557 BudFox Előzmény: #147550

Stop beállításra én a következőket tudom ajánlani :

Tegnap mondjuk látszódott már az esés..és ráadtál mondjuk 20.280 és 20.350 között...tegyük fel..

Mára esett a határidő 580 pontot is..most ugyan jön fel picit..de ha nem akarod lezárni a pozíciót, mert úgy érzed hogy elég nehezen tudod eltalálni a jó belépőket, akkor célszerű a végletekig tartani a shortokat :

Tehát shortod van 20.300 ról.

most 19.700 és 19.900 között van az ár.

Stop , Vételi ár 20.260, aktiválási ár 20.201 , ajánlat lejárata : 2 hét

( tehát a legrosszabb esetben is egy picit keresel vele...viszont ha marad a short trend nem leszel kiütve. )

#147556 gabesd Előzmény: #147548

egy a biztos, ez sem egyszerű

a long lehet bejön, de egyenlőre egy kéthetes napi csökkenő trendtámaszon van nálam

szvsz 9712 fog dönteni

#147555 Kitano Előzmény: #147552

Nagyon szűk, legalább 100 pöttyöt adj neki, úgy biztos elmegy. Azt jegyezd meg, hogy aktiválódás után a legjobb árfolyamot fogja neked bekötni, függetlenül a limitár (a te szóhasználatodban minimál) beállítás nagyságától. Az, hogy milyen árfolyamon teljesül az ügylet, nem függ a limitártól, csak annyiban, hogy az alatt nem engedi a teljesülést. A művészet inkább az aktiválási ár jó beállítása.

#147552 Alex74 Előzmény: #147548

752-ről longoltam (ezt könyvből vettem), majd folyamatosan tologatva a stopot 910 aktíválási és 901 minimálra téve elment 907-en. Ez így jó, vagy simán átugorhatta volna?

mindezt 1 kt-vel