Hajnal volt, akkor kelt fel, s a pofámba világított. Kipróbáltam, milyen egy éjszakai forgatás, s akkor végeztem.. :-) THX
Hajnal volt, akkor kelt fel, s a pofámba világított. Kipróbáltam, milyen egy éjszakai forgatás, s akkor végeztem.. :-) THX
Öregszel. Ami régen természetes volt az ma már kihívás. :)
Munka után ki lehet menni, ha annyira változást szeretne a nép...
Bp-en vagyunk elkényelmesedve, hogy 9-10re járunk dolgozni, majd este 8ig megy a meló, azt is azért, mert bruttó két három órát dohányoznak, kávézgatnak, s megy a siránkozás, hogy mennyi meló van, nem lát ki belőle.. vidéken reggel 7-től du.3ig megy a meló, du.4től már irodán minimális ember lődörög...
A magyarellenes láma fele kulturkor és a puzsérok beszélnek mindenfélét. A magyar embernek van egy ertekrendje szokása hagyománya, ezért sokat hajt solat gurizik. Félelmetes energia és munkáért van a magyarban. Persze ez nem tetszik más k. Köröknek kisebbségeknek akik idegen ertekrendeket próbálnak behozni. Tegyük hozzá ezek nem a kemény munkájukról híresek. Sógor koma pajtas elvtárs majd juttat nekik.
Szerintem ezt a dolgot sokkal jobban meg lehet fogni a düh oldaláról.
Ha az emberek, a tömegek dühösek, akkor is kimennek tüntetni, ha dolguk van.
Az ételfutárok most kimentek, mert dühösek lettek, közülük sokan talán soha nem fognak már ilyen jól keresni.
Anno a taxisok is bepipultak, Franciaországban a sárga mellényesek is és Szlovákiában a korrupció is feldühítette az embereket.
A kérdés az, ki mitől lesz pipa?
baromi egyszerű a helyzet.
Aki dolgozik, az nem ér rá tüntetni. Jó, kimegy egyszer maximum, de ott is van akinek hétvége lenne jó, van akinek meg a hétköznap este.
Kik azok akik tüntetni tudnának? A nyugdíjasok... De azoknak meg pont nyalják a seggüket és közben nagy részük amúgy is elvakultan elfogult Orbán irányába, aki nagyon ráérzett arra, hogy milyen kommunikációra van szüksége a Kádáron szocializálódott generációnak.
A diákok tudnának még tüntetni, de ők úgysem fizetnek adót- nem érzik -max ha lekapcsolnák a facebookot/instat/tiktokot, de amíg ezek mennek, addig ők jól elvannak-.
Ergo megintcsak az van amit évtizedek óta mondogatok: addig soha nem fog megszűnni a korrupció Magyarországon, amíg az inaktív többséget a kormány "krumplival és nyugdíjjal" korrumpálva kihasználják az adófizető aktív kisebbséget.
Ez a helyzet kényelmes a nyugdíjasoknak, mert relatíve többet kapnak, mint ami járna (mint ami fenntartható, de az őket nem érdekli, hogy mi lesz 25-40 év múlva) és kényelmes a politikusoknak, mert szinte bármit megtehetnek. Aki meg dolgozik, azt meg szopatják.
Ahhoz, hogy ez megszűnjön, az kellene, hogy annak legyen szavazati joga, aki az elmúlt 4-5 év átlagában több jövedelem adót fizetett be (akár 1 akár 1 milliárd forinttal), mint amennyi támogatást kapott a költségvetésből (nyugdíj, táppénz, támogatások, ösztöndíj stb stb). Ha valaki már el tudja tartani magát, az szavazzon a társadalom irányítóiról, ne azok akik eltartatják magukat !
És szülei mindenkinek vannak, attól még hogy nem ők döntenek senki nem fog arra szavazni, hogy lőjjék Dunába a nyugdíjasokat. Viszont sok nyugdíjasnak nincs gyereke, egyáltalán nem érdekli, hogy mi lesz X év múlva, inkább vegyünk fel hitelt és osszák ki (legalább a 10%-át) nyugdíjnak a többit meg ellophatják a politikusok az irányelvük.
há az út helyett, mié a napot nézed? :)))
jobbulást!
Pár éve volt a franciáknál a sárga mellényesek tüntikéje, hetente összecsaptak pár centnyi emelés miatt... azóta meg nem pár centet emelkedett az üzemanyag, hanem eurókat, de ha jól emlékszem Macron el is engedte az adó emelés gondolatát...
Másik tüntike, amikor a szlovákoknál meggyilkolták az újságíró párt, bele is bukott Fico bácsi... vannak példák, csak hát fene tudja, mi az a szikra... itt meg különösen nem tudni, mert lusta a többség kimenni...
Saját tapasztalat, anno, amikor elkezdődtek a tüntetések, diák tüntetés, rabszolgatörvény, stb kimentem, de az volt a tapasztalatom, hogy hiába megy ki itt bp-en 10-20-50e, vagy netalán100e ember, amíg vidéken is nem mozdulnak meg, ha nem is falvakban, de a nagyobb városokban, addig nincs miről beszélni. A többségnek ez a rendszer tetszik, megvannak elégedve mindennel, ami itt van. Egy másik megfigyelés, a kollégák többsége kb 90% nem ért egyet a kormánnyal, de ha ki kéne menni tüntetésre, nem menne ki, max5%vagy még annyi se... akarják a változást, de nem tesznek semmit...
Na jó tesznek, annyit tesznek, hogy felmennek a facebookra, szurkolnak Ferinek, Hadházynak, Jakabnak, hogy most jól megmondták... választásokkor, mindenhonnan az folyik, hogy lógni fog minden fideszes vezető, meg a hozzájuk köthető üzletemberek, oszt másnap kiderül, hogy nemhogy minimális többség, hanem újabb kétharmadot kapnak...
Legújabb gumicsont, aug.20 tűzijáték, mindenki jelölgeti, hogy nem lesz ott, és újra meglepődik mindenki, hogy a rakpart, vár környéke, gellért tér, hajók, szállodák, hidak stb tele lesznek emberekkel... egy a közösségi média és egy másik sztori a valóság...
máskor ne rúgdosd a napot ilyen erősen!
Amúgy minden magyar küzd szerintem...
Aki nem küzd az már régen kihalt/ éhenhalt/börtönben van vagy öngyilkos lett.
Jah, meg a szemembe tűző nap.. thx!
"másik azért, hogy visszanyerje az egészségét"
Elmentem a sebészetre, h adjanak járó gipszet, erre még 4 hét fekvő.. faszom kivan. :-/
Tisztázni kellene, hogy melyik magyarokról beszélünk?
Melyik magyar nem küzd semmiért?
A vidéki magyar vagy a nagyvárosi?
A nyugdíjas, a középkorú vagy a diák?
A tanult vagy a tanulatlan?
Arról, akinek hitele van vagy arról, akinek nincs?
A gazdag vagy a szegény?
A választási kampány során az egyes üzeneteket nagyon alaposan végiggondolják, hogy kinek célozzák
Puzsér kire gondolt?
Az egyik magyar azért küzd, hogy visszafizesse a hiteleit, a másik azért, hogy visszanyerje az egészségét, a harmadik azért, hogy legyen egy kis szabadideje, a negyedik azért, hogy letegye a vizsgáit, az ötödik azért, hogy ne menjen tönkre és tudjon valahogy öntözni.
Önmagában ez a kijelentés szerintem nem állja meg a helyét.
Azt sem lehet mondani, hogy a világban vagy a környező országokban olyan sok eredeti mozgalom vagy kezdeményezés szökkent volna szárba az elmúlt időben.
A felvetett kérdés érdekes filozófiai kiterjesztésére ad lehetőséget, ha belegondolunk, hogy a politika és a fogyasztói társadalom milyen mértékben bombázza előregyártott üzenetekkel és mintákkal a választót/fogyasztót.
Vaajda néépe hejj.
Micsoda gyönyörű párhuzam. Elbasztuk, hát hibás mindenki, csak mi nem. Jön Soros a gereblyével. Összecsődül a rokonság egy békemenetre és revansot vesz mindenkin aki nem úgy gondolja, ahogy kell.
Ilyenkor általában ki szokott derülni, hogy se jogsi, se műszaki, se biztosítás, de legalább piás volt a csóka. Kiscsalád szerint hátjóvannaakkorisagereblyésahibásszétverteagyerekfejét. Lesz még néhány békemenet, lesz néhány revanskísérlet mire lecseng a történet.
Vajda népe kicsiben és nagyban.
A cikk test dublőrről ír...
Micsoda marhák, a test dublőrről akkor beszélünk, ha pl. egy színésznek (illetve annak dublőrének) csak a testét veszi a kamera.
Nyilván ha Putyin helyett valaki elment Iránba, az nem test dublőr volt, hanem egy dublőr, vagy hasonmás.
bő 1 hónapja linkeltem #1424954 , oda migrálja magát a tőke, ahol szívesen látják..
He-he. Mit találtam:
Mennyi hülye van. Hihetetlen. Pedig csak a torockait meg a vajdát meg spadét kéne megkérdezniük. De az is lehet, hogy még csak négyszer olvasták Spenglert és ezért még nem értik.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/07/tize...
Otthagyják a jót, aztán majd mind itt fog nyűzsögni a hanyatló nyugaton.
Volt a beszédben pár prófécia ami később elokeresheto. Lobazom a lábam ha hazamegyek figyelmesen atnezem. Nem azonos infokkal bírunk.
Meg itt tartasz mesuge.?
Csak fugyu ferencrabbid zsugait, összevonja vallási tagozatait.