Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Na, látod már h hogy fog…

#1455452 Spade Előzmény: #1452248

Na, látod már h hogy fog behorpadni a sok kint levő pénz ? Egy hete még nem láttad :)

Egyébként meg kivi lennék h hogyan lehetne kiszámolni előre h bidé meg sori és zelo sürgetése mekkora fasz embargókba hajszolja bele a full idióta eu politikusokat, Lehet h a következő embargó és szankció majd az lesz h minden 2. eu állampolgár levágja a faszát ha az oroszok nem adják fel ukrajnát. Sori persze közben gondolom longolja a zolaj,gáz árát ebből meg juttathat a "makulátlan full demokrata" eu politikusoknak

elvileg áltában csak elő…

#1455451 Spade Előzmény: #1455135

elvileg áltában csak előleget fizetnek, de amúgy is benne van a szerződésben h változhat az ár különösen ha HUF-ban fizet. Végül is az előre fizetett ár az egy határidős termék lenne (HUF,gáz,benzin,infláció,+adók) ,amit semelyik utazási iroda nem fog lefedezni a tőzsdén és nem is lehet.

Lefoglalták, kifizették,…

#1455135 Fornit Előzmény: #1452312

Lefoglalták, kifizették, és utólag akarnak nekik árat emelni??

Készüljünk, hogy az ikeából is szólnak, hogy a januárban vásárolt szekrényre be kellene tolni még húszezret?

Elvileg a ha a repülőjegy lefoglalva, akkor az elkelt annyiért, szállás detto.

Mellesleg az internet elterjedése óta aranyszabály, hogy elkerülni minden utazási irodát. :)

Nem tudom, iszonyat beté…

#1453578 Ibiza Előzmény: #1452312

Nem tudom, iszonyat betét növekedés volt. 2hetes repülős nyaralás elfogadható minőségben 5-1000ezerFt/fő és viszik mint a kakasos nyalókát.
Bútorboltban 300ezres ágy fogy mint a vattacukor.

Fidesz ezt qrta el..repültek a támogatások rengeteg gyerekes szja-t kifizetett és ezt nem itthol költik el.. és csak egy része megy a bankba..
Ezt ugattam hányszor.. ha van pénz államháztartásban akkor azt nem kell szétpacsálni.. takarékoskodni kell vagy befektetni olyan dologba ami jövedelmet generál.. értéket teremt. áá

nyilpuska

#1453553 Ibiza Előzmény: #1452406

oroszok hagyományos fegyverekkel akarták megvivni ezt a háborút. A nyugat emelte a tétet. Valóban egy proxi háború. Ukránoknak adják a modern fegyvert és adják a kordinátákat.. a tufa meg elsüti a fegyvert és 3mp múlva jün a megsemmisitő rakéta.. a nyugat meg jegyzetel..aha ez nem jó akkor próbáljuk meg a..

elemzik az oroszok mozgását a csapatok képzettségét, morált a taktikákat..(becsapós lehet mert szerintem nem sok elit alakulat van ukrajnában, szerintem a csukcsokat használják főleg) mondom azt látom az atomfegyverig elmennek.. vannak a korlátozott atomfegyverek amit az elviselhetetlen veszteség határáig használhatnak.
Usa találta ki..kezdenek lejárni a löszerek, elavult a hadrendbe állitott technika, sokba kerülne a megsemmisités..egyszerűbb egy konfliktust generálni és szerzésre, befolyási övezet erősitésére használni ezeket.
Skandinávok meg németek is boldogan kipucolták a raktárakat és küldtek "baráti segitséget" az ukránnak.

nyilpuska

#1452510 matgab Előzmény: #1452373

Persze, hogy ilyen rohadt drágák , mert az amerikai hadiüzemek privát cégek. Az elmúlt 50 évben meg csak szórványos vagy/és rövid háborúk voltak az USA hadseregének (Vietnam volt az utolsó nagyszabású, hosszú hadművelet).

Így ezen a "néhány" fegyveren akarták elérni a hatalmas profitot és még a fejlesztéseket is kigazdálkodni. És persze ezen az áron adni a technikát a szövetséges országoknak is.

Ha egy tartós nagy háború alakulna ki, akkor viszont majdnem biztos, hogy az USA levinné ezen fegyverek árát és nem tartana extra profitot ezen cégek zsebében...

nyilpuska

#1452408 Spade Előzmény: #1452387

talán egymillió kalasnyikovval operálnak majd. De sztem ott pecsételődik meg ukrajna sorsa mikor ezt elkezdik

nyilpuska

#1452406 Spade Előzmény: #1452373

Sztem a zukrán háborúból nagyon fontos tanulságokat lehet levonni. A lassan már MI-vel felturbózott lőszerek egy tömeg háborúban nem érnek szart se ha 2-3 hónap alatt nem nyomják le az ellenfelet. Mert a tűzerő sokkal fontosabb hosszútávon főleg az orosz taktikával, 3 oldalról körülzárják az ukránokat. de nem zárják be hanem 1 irányban persze a mezőn menekülhetnek. miközben karcsúsítják öket folyamatos tűz alá vétellel, így a technikát nem tudják kimenteni, Láthatólag nem véletlen h szíriában sikeresen felmorzsolták a zizist

nyilpuska

#1452373 Spade Előzmény: #1452183

nézegettem a nyugati tüzrendszereket sorozatvetőket tarackokat, és horrorárak vannak, egy lőszer lehet akár százezres dodo nagyságrend. Ezekkel lehetetlen megvívni egy hosszabb háborút még csak 3 hónap de az ukránok kifogytak a lőszerből szinte egész eu meg az átadható fegyverekből lőszrekből szintén. Az oroszoknak meg az egyszerű de hatásos ocsó eszközökből csilliárd db van és tízezres nagyágrendben lövik el naponta, az ukránok meg jó ha 10-20 db-t löhetnek el naponta az egész eu meg amcsi összefogással.Mégha a full eu meg is támadná az oroszokat már a donnál elfogyna az összes méregdrága lőszer miközben a zállamok fele csődöt jelenthetne a horribilis költségek miatt.Ha az oroszok elég sokáig húzzák a háborút mindenki elvérezne még az amcsik is kénytelenek lennének végül az afganisztáni futamot előadni.

Attól félnek, ami jön. N…

#1452312 Koffein Előzmény: #1452266

Attól félnek, ami jön. Nem egy embertől hallottam, hogy az idei nyarat kinyögik, de utána nadrágszíj behúz és válság üzemmódba kapcsolnak. Van ismerős, befizetett év elején egy nyaralást 600e ft volt, most már nem tudom hányadik alkalommal emeli az utazási iroda az összeget, azt mondja lassan 1millát kell fizetnie és még van 2hét az utazásig.... kérdem, mié nem mondod vissza? azért mert úgy látja a jövőt, hogy az utolsó lehetőség, hogy egy ekkora nyaralást kifizethet, utána jön az infláció, recesszió, háború, most van rá keret, jövőre úgy néz ki, hogy nem lesz... másik ismerős siránkozik, hogy alig marad valami hónap végén, de a családot még szeptemberig nem akarja sokkolni a megszorítássokkal, inkább túlórázik, lemegy a nyaralási szezon, a gyerek ahogy meg az oviba, a nadrágszíj behúz...

Nem mutatják meg a telje…

#1452266 TrendMan Előzmény: #1452248

Nem mutatják meg a teljes képet, de az emberek meg túl vannak terhelve a sok zavaros információval, lehet már nem is vevők a teljes képre.

Azt gondolják azért választottuk meg a politikusokat, hogy azok menedzseljék az összes problémát én meg örülök, ha a saját életemet rendbe tudom rakni.

Mitől félnek?

Attól ami elmúlt (2 év Covid) vagy attól ami jön?

Szerintem félnek az embe…

#1452248 Koffein Előzmény: #1451842

Szerintem félnek az emberek, sokan úgy vannak, hogy az idei nyarat húzzuk meg, habzsi dőzsi, kaviár, szeptemberben ráér újratervezni, behúzni a kézi féket...

---

Habár lehet rosszul látom, az a probléma, hogy a politikusok, nem mutatják meg a teljes képet az embereknek, ezért nem látja a többség a teljes képet, ezért impulzus döntések alapján állnak egyik másik oldalra... mint pl willkomen parádé, vagy most az ukránok melletti tüntiket stb... de a nagy képbe benne van, hogy ha jobban elmérgesedik a helyzet, akkor a földbe tud állni németo. is, mint ahogy franciák, angolok, sok sok százezer, millió embert küldhetnek utcára, amit még elképzelhetetlennek tartanak, de ha nem jön gáz, mert elzárásra kerül, akkor sok sok termelő cég leáll, oszt az emberek mehetnek haza a jéghideg lakásba malmozni.. még rosszabb esetben, a netflixet felváltja a front, oszt puskával a kézben lehet merengeni, hogy hol basztuk el...

nyilpuska

#1452183 KawaBazsy Előzmény: #1452149

Ha legál lenne, vennék lőfegyvert is term.. rohadjon meg, h majd minden szomszédnál lehet, csak itt nem.

Tip top állapotban tarto…

#1451934 KawaBazsy Előzmény: #1451842

Tip top állapotban tartom a pickupot, s erősen nézegetem a nyílpuskákat.. minden esetre. :-)

Te mit teszel? Neked van…

#1451842 Ibiza Előzmény: #1451830

Te mit teszel? Neked van terved? Még itt vagy eszel iszol qvartelkázgatsz és nem aggódsz túlságosan és nem 1000km-el arrébb vagy valahol.
Orbánon egyszer láttam egy nagy ijedtséget amikor kintről megjött és azonnal fegyverkezésről beszélt.
Elvileg NATo ország vagyunk, elvileg nem támadnak minket az oroszok, ukránoknak juthatna eszébe belevonjanak minket és pár országot a háborúba mint ahogy szerbek is bepróbálkoztak.
Az ember nem gondolja a XI.században, hogy megtörténhet vele egy igazi háború, látszik az ukrán civileken is, csak néznek. Amikor már az utcán voltak az orosz tankok akkor is azt hitték játék, amikor ledőlt a ház a fejük fölül és a szomszéd pistabácsit szétdobálta a bomba akkor kezdtek ébredezni.
Amikor gyerek voltam mindig beszéltettem a felnőtteket milyen volt amikor fiatalok voltak milyen a háború. Olyan régi dolognak tűnt ami már nem történhet meg és már az én életemben volt 3-4 környező országban forradalom háború és új/régi országok születtek. Jöhet egy jegyrendszer. Valóság lehet a fantasztikus filmek világa amikor a föld alá kell költözni a meleg miatt. Most a szokásos 7-8tonna/ha búza helyett 3,5-4t terem. Kukorica sem lesz jó meg a napraforgó sem. Elindulhat 5-10millió ember a világban felénk.
Az utazási irodák hatalmasat kaszálnak mert iszonyat pénzek lettek az utak. A emberek szórják a pénzt mind a bolond a lisztet.
Mintha nem lenne holnap. Mindenki sejti tudja jön a válság de nem.. majd csak lesz valahogy még soha nem volt úgy ne lenne valahogy bölcselet, majd segít a zorbán..
Ezeket a történelmi időket megélni ijesztő és egyben borzongató.
A régi öregeknek mondták miért nem ezt vagy azt csináltátok..hát most meg lehet mutatni.