Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

cáfoljatok meg légyszi!

#1435679 Spade

kevés a zidőm szal pontokba:

1 A zoroszokat a szárazföldön sem vernék meg ha elmegy a nyugat Moszkváig mert olyan hosszúak az utánpótlás vonalak h az már középtávon is tarthatatlan lásd Napoleon, Hitler most meg még csilliárd l energia is kéne etetni a gépeket, honnan hogyan ?

2. Atomháborúban meg az oroszok a hordozóeszközökben erősebbek, az acsik elbaszták nem fejlesztették ők a rakéta elhárító rakéta rendszerekre esküdtek de ha egy rakéta elhárító rakétánál 3x gyorsabban megy a másik a cél, akkor baszhatja

3. A háború sztem mindenképp kitart a novemberi amcsi választásokig, mert különben a demokraták azonnal veszítenek, kivéve ha az ukrán hadsereg szétesik addig és megpuccsolják Zelot, aminek elég nagy az esélye jelenlegi állás szerint is, na és persze ha putymót puccsolják meg az is egy opció...

4. A novemberi választást mindenképpen a repik nyerik (kissinger) és onnan elindulnak a béketárgyalások Zelot elküldik a faszba, tehát kár a télre tervezni mert lehet h addig szankciók se lesznek vagy nem úgy

5. A kritikus szakasz julius-november, bizony benne van a pakliban egy 3. világháború ami 100% h atomháboru lesz főleg ha olyan őrültek fűtik mint gyuribá akinek 90+ év után már semmi sem drága, esélyek lásd fenn

6. Egy atomháborútól nem hal ki az emberiség (lásd milyen ma az élet nagaszakiban, és hirosimában) pl afrikában, dél- azsiában dél-amerikában összesen milliárdos nagyságrendben maradnak élők akik a trópusokon még globális szmogban is jutnak elég napfényhez h élelmiszert termeljenek és az oroszoknak is marad szibériában majd eu nagyságú atomtalan terület lehetetlen (se idő se db ) 100 négyzetkilométerenként ekkora, ráadásul lakatlan területet végigbombázni. Persze a várhato élettartam lecsökken majd 30-40 évre ott is először

7. no para

leépítés

#1435080 Koffein

a tech cégek belehúztak a leépítésekbe... készülnek a rázósabb időszakra...

Kép

Lemni vagy nem lemni

#1433682 TrendMan

Ha valakit létkérdések foglalkoztatnak, elolvasásra, meghallgatásra ajánlom a következő Stanislaw Lem elbeszélést:

https://felolvaso.wordpress.com/scifi/lem-stanisla...

Mivel Kállai Ferenc sztoikus előadásában szerintem nehezen emészthető, a Szénanátha c. Lem elbeszélés gyűjteményt kellene megszerezni, abban jelent meg.

Olvasva sokszor Rejtő szerű nyári szorakozást jelent, már aki szereti Rejtő humorát.

Tágabb összefüggéseiben viszont nem kevés áthallás van a jelenkorral ebben a csaknem 45 éve papírra vetett elbeszélésben.

cáfoljatok meg légyszi!

#1433644 TrendMan Előzmény: #1433077

Szerintem nem az év legforróbb napján kell ilyesmiről agyalni, ilyenkor a szellemi teljesítmény nincs a topon, a képzelőerő meg csúcsra jár.

Tegyük fel Putin elzárja az összes 'nedűt' ősszel.

Milyen töltöttségről indulnak a tárolók?

Meddig elég? Ha elfogy, mennyiben és meddig tudnak az amerikai szállítások segíteni?

Mekkora szerepe lehet az újrainduló szén, esetleg atomerőműveknek (német, sőt ott még három most is megy)?

A jelenleg általam vélelmezett racionálisan legkeményebb forgatókönyv a szállítmányozás leállását vetíti előre és a lakosságnak össze kell húznia magát egy szokatlanul hideg télen.

Egy átmeneti gazdasági kemény landolás benne van, de ez nem feltétlenül a világ vége.

A helyzet persze több irányban is eszkalálódhat, de erről most nem szeretnék fantáziálni.

Ecclestone Putyinról

#1433473 Ibiza Előzmény: #1433324

Szerintem még egy érdekes dolog, szerintem nem buta dolog egy olyan parasztházat venni amihez nagy földterület tartozik és eléred bringával. Ki tudja mi lesz. És amúgy is jó egy nyugodt tanya.

Ecclestone Putyinról

#1433437 Ibiza Előzmény: #1433324

nekem ingatlanok, eszközök, a kp nagyobb rész forint meg kb 1/3 eur. részvény: 10,8k körüli átlagú OTP (de kaptam osztalékot), 4ig.
Senki nem tudja mi a jó. Lehet egy hirtelen erősödés forintban de lehet egy hirtelen elszállás. Ha kapunk eus pénzt ha látszik a háború vége,
Ki tudja mennyire erős az eur?
Sok eus nagy országnak megvan a tartalékában a nemzeti valutája.
Befektetsz egy évre 6% kamatra? infla 10% és meg vagy kötve nem tudsz reagálni,(bár ott a lombardhitel lehetősége) ha nem kapsz kamatot akkor esetleg 10%-ot veszítesz az értékéből. Ingatlanok túlárazottak kb éves 20-30% esés benne van. Persze sokan belevesznek a hulló késekbe.
usd eur chf huf portfóliót akartam kialakítani, usd elszállt áá ennyiért már nem..
Én is vacillálok, kell fizetnem adókat, van 10-15% ot erősödő eurom, mi van ha átváltom HUF-ra és abból fizetek.
A legjobb ha saját vállalkozásodban tudod forgatni a pénzt és tudod érvényesíteni az inflát és +
Egy ilyen helyzet mindig lehetőség. Ha a tudás 60% akkor az jó helyzet. Én most nem érzem ösztönből csinálom amit tudok.

cáfoljatok meg légyszi!

#1433376 Ibiza Előzmény: #1433214

"Nyilván ebből a nyugat nem tud másképp szabadulni, csak ha Ukrajnában beavatkozik és megverik az oroszokat."

Ezt írtad. ez nálam a megbicsakló logika.
Nem ez a megoldás és szerintem ez fel sem merül.

Szerintem egy megoldás van és egy futurisztikus.
Aug végéig max szeptemberben meg fognak ukránok orosszal állapodni. Nagyhatalmi megállapodás lesz. Zeli nagyra nyitja a száját és a nagyok eldöntik mit tömködnek bele. Csak olyan megállapodás lehet ahol oroszoknak hagynak méltóságot és egérutat. Kellő garanciákat kap mindkét fél, a területfoglalást - ahogy korábban írtam- egy 99évre szóló 1rubeles bérleti díjért kapják az oroszok. Akkor kaptak is meg nem is. Esetleg kaphatnak egy royaltyt ukrtánok az adott terület jövedelem termeléséből.
És a végén feloldják az oroszok elleni embargót de az exportra rátesznek egy újjáépítési adót amit bezsákolnak ukránok. ukránok kapnak egy nagy szatyor pénzt a nyugat megveszi az egész országot nagy bőség fejlődés, eus előszoba. Putyin időközben távozik az élők sorából és egy gorbacsov szerű határozott de kedves ember lép a helyébe. Látszik a téma, putyint demonizálják kevésbé oroszországot. Bár néha túltólják de orbánnál is ezt használják.
A másik amit vízionáltam a felvetésedre.
Van egy komoly terv amivel oroszokat a reagálásuk előtt (vagy alacsony veszteség mellett) padlóra tehetik. Ezt nem látom reálisnak vagy nagyon sok belső infó kellene és iszonyat vagyonelem menne tönkre.

Ecclestone Putyinról

#1433324 Koffein Előzmény: #1433173

Ecclestone mondta, aki Putyin barátja...

mit gondoltok, mibe érdemes menekíteni a kis vagyont? mindent eladni oszt kp-ba várni 1-2évet?

cáfoljatok meg légyszi!

#1433214 matgab Előzmény: #1433132

mármint ha jól értem inkább egyet értesz velem és nem az én logikám bicsaklik meg, hanem a nyugatiaké...

Én is úgy látom, hogy az oroszokat legyőzni háborúban - úgy hogy az emberiség túlélje- szinte lehetetlen. Viszont ha nem győzik le, akkor előbb utóbb az oroszok begorombulnak és nem adnak energiát. Akkor meg megnézhetjük magunkat.

És ezt nem nyáron fogják megcsinálni, hanem télen- ősszel.

Ecclestone Putyinról

#1433173 Ibiza Előzmény: #1433079

Erős hibának érzem, hogy abból indulnak ki Putyin hibázik. A másik szájukkal azt mondják putymó már évek óta tervezte ezeket a lépéseket. Putyin kgb-s volt oda hülyéket nem vettek fel. És ha usában van mi lenne akkor ha.. csapat akkor oroszoknál miért ne lehetne.
Én azt gondolom putyin alapból jól elvolt az erős kétoldalú kapcsolattal EUval a másik oldalon ott volt az ukránok provokációja. Tipikus cigány felállás, genyóskodom de ha bántasz majd jön a bátyám bátyáim.. Azért még egy vállalkozásnak is kell víziójának verzióinak lenni a jövöre vonatkozóan, mert a csápjaival érezni kell a változásokat. Putyinnak is lehetett B terve.
És igen, nekem is van egy rossz érzésem a zsigereimben érzem, kb 1 hete erősen érzem, de már egy hónapja néha néha előjön.
Sajnos meg szoktam érezni dolgokat.

cáfoljatok meg légyszi!

#1433139 Koffein Előzmény: #1433077

Akkor élvezzük ki ezt a nyarat :)

Lehet én nézem túl optimistán, de nem gondolnám, hogy olyan szinten feszülne neki Oroszo.nak a nyugat, ahogy írod. Ha azt megteszi, akkor Kína is lépni fog, első körben Tájvánnak feszülne, hogy megossza usa figyelmét, második körben Oroszo. mellé állna. Kérdés, hogy India ki mellé állna? Nyugat, vagy Kelet? jelenleg amennyire tudnak semlegesnek tűnnek...

Gázelzárást én is várom, hogy majd ősszel adnak egy kis ízelítőt, hogy a Jürgenek, meg a Heidik érezzék a bőrükön ukrajna támogatását...

cáfoljatok meg légyszi!

#1433132 Ibiza Előzmény: #1433077

Ott bicsaklik meg a logika, hogy oroszok így nem kötelesek majd gázt és olajat szállítani, mert a háborús helyzet az vis maior. Ha szarrá verik oroszt -amit nem hiszek- akkor semmi jóra ne számítsanak. Oroszok elengedik az atomrakétákat, leszedik az összes műholdat, szétverik az energiaellátó hálózatokat.
Ha a forint nagyon elszáll akkor ott az eur egyoldalú bevezetésének a lehetősége, egy éjszaka alatt át lehet állni. Az árfolyamot kell kitalálni.
Én az emberek eszetlen költekezésén csodálkozom. családi 2-3 -4 milliós 10-14napos utazásokat úgy viszik mintha lángost vennének miközben a szomszédban háború zajlik és jelzik, ellátási gondok lesznek. Miközben ki vannak tapétázva hitelekkel (mondjuk pénz is van dögivel)
Bár eszmefuttatásnak érdekes lehetne, mi van ha Moszkvát és a teljes katonai vezetést, az automata vezetési rendszereket megsemmisítik putyinostól, és oroszokat és fehéroroszokat felosztják a volt cccp tagok között usa felügyelettel. :) ennél nagyobb szívás nem nagyon lenne nekünk.
De mivel 1920-45óta semmi nem történik véletlenül ezért nyílván lesz válság.
A válság lényege, elvegyék a népektől a mézet, a vagyonelemek gyorsan átkonvertálják és új értéket adjanak a szokásos dolgoknak. De az soha nem volt a lényeg, hogy a mézet gyűjtő méheket legyílkolják. DE most túl sok a méh, erős a környezeti hatása, tehát annyi méhet nyugodtan el lehet pusztítani amit ki lehet váltani MI-vel és amivel egyensúlyba kerül az ember és környezet.

cáfoljatok meg légyszi!

#1433077 matgab Előzmény: #1430965

Skacok,

Lehet, hogy ma nagyon pesszimista hangulatban vagyok, de egyre inkább úgy látom, hogy a Ft (is) össze fog omlani hamarosan. Minden ország szarrá adósította magát a covid alatt, a kamatok elkezdtek nagyon durván emelkedni, már ez önmagában is durva helyzetet fog eredményezni.

De ami erre rá fog még tenni egy lapáttal, hogy az oroszok ősszel- amikor minden európainak fájni fog , úgy elzárják a gázt , az olajat meg az urán ellátást , mint a sicc.

És abban a pillanatban Mo-n meg fog állni a termelés- meg még az EU nagy részében is. Mert energia nélkül nincs gyártás. Az élelmiszer termelés- elosztás is fel fog borulni. A kieső kapacitásokat addig nem fogja tudni senki pótolni, a tengerparti országok, akik hozzájutnak iszonyat drágán vmennyi gázhoz olajhoz- eszük ágában sem lesz a kontinens belső országainak továbbadni a nyersanyagokat, mert nekik sem lesz elég egyáltalán. Az egész büröokratikus EU darabjaira fog hullani.

Itt leszünk élelem, fűtés , gazdaság nélkül. Az emberek nem fogják tudni fizetni a hiteleiket, a bankok is becsődölnek. Egy tabula raza lesz, egy armageddon, nemcsak gazdasági, hanem fizikai.

Ezt árazza a piac nemcsak a forinttal hanem az USA-Európai tőzsdéken is. Nyilván ebből a nyugat nem tud másképp szabadulni, csak ha Ukrajnában beavatkozik és megverik az oroszokat. Nem Ukrajnában, hanem Moszkvában. Vagyis el kell foglalják egész Oroszországot. Valószínűleg ezért léptek be a svédek és a finnek is a NATO-ba. Abból viszont ha a nyugat nekifeszül Oroszországnak nagyon könnyen atomháború lehet a vége.

Lehet, hogy ez a nyár lesz a hattyú dalunk?

33probléma a médiával

#1432833 TrendMan Előzmény: #1431085

Ez egyébként telitalálat, bár kétlem, hogy a kigyűjtés maga közelebb vitt a megoldáshoz.