Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

toronto police

#1436291 Koffein Előzmény: #1436274

nekem nem úgy tűnik, hogy tettes a ffi, aki nő, vagy fene tudja mi.. az is lehet, hogy a szakálla alapján egy nőstény kecske... eltűntnek tűnik, mint körözöttnek...

ezt írják: She is described as 5’10", with a thin build, shaggy blonde hair, and a full goatee. She was last seen wearing a black t-shirt and grey pants.

Police are concerned for her safety.

https://www.tps.ca/media-centre/news-releases/5332...

cáfoljatok meg légyszi!

#1436288 Koffein Előzmény: #1436275

még jó, hogy nem soros dönt, hogy küldjön a nato katonákat, vagy sem :)

nem mentegetem, a Davosi beszédében ő mondta, hogy anno kivonult és Biden maradt és támogatta az ellenzéket... értem én, hogy sorosék megjátsszák a dolgokat, lekereskedik a történéseket, ezért kavarják mindenhol a szart, usába, eu-ban, keleten, mindenhol a világban...

cáfoljatok meg légyszi!

#1436275 Spade Előzmény: #1436263

Nemtom miért kell mentegetni soribát, ideje szembesülni azzal amit ténylegesen mond és annak következményeivel, és azt hagyjuk is amit a háttérben mahinál.

kivéreztetni mi ? nézzük ezzel szemben mit mond a fia alex soros:egy eu "szuper (tulajdonosi) bizottság" Európai Külkapcsolati Tanácsa agymenésen:

"Ijfabb Soros a jelenleginél nagyobb nyugati szerepvállalást nevezett kívánatosnak, és
bírálta, hogy az USA, valamint az európai országok nem segítenek katonákkal is Ukrajnának."

És mit maga Sori:

"A legjobb és valószínűleg az egyetlen módja annak, hogy a civilizációnk túlélését biztosítjuk, az az, ha legyőzzük Putyint”

nem kivéreztetésről beszél úgy látom. Gondolom az nyilvánvaló ha katonát küld a nato ukrajnába vagy legyőzi akárhogy Putyit, legkésőbb az utolsó előtti pillanatban felröppennek a rakéták

Egyébként meg ez a 7 pontomnak nem is igazán érdemi része, mert tök mind1 h ki és hogyan akarja (sori azért ilyen vérmes mert poziban van és talán bebukni látszik a zoroszok előretörésével), a lényeg maga a folyamat kb. időkeretbe foglalva és kiemelve még1x, november a kulcsdátum, sztem

cáfoljatok meg légyszi!

#1436263 Koffein Előzmény: #1435679

Szerintem nem a klasszikus módon akarják megverni, hanem kivéreztetni akarják az oroszokat. Elzárni mindentől. Csak azt nem veszik észre, hogy az nem használ, hisz Venezuela is köszöni szépen elvan, mint ahogy Kuba is elvolt, meg Libanon is, Észak-Korea is... sőt! embargó ellenére, az oroszok, már több olajat adnak el, mint az előtt, hajóra rakják, megkerülik a földet, pár cégen átfuttatják és az is lehet, hogy kiköt az eu partjain, csak sokkal drágábban jutunk hozzá.. na mindegy, kár is ezen lamentálni..

Ukrajnába nem csak Soros van ott, hanem a Biden család is, ezt Soros is elmondta, hogy Bidenék türelmesebbek voltak és kitartottak évtizedekig, amíg ő nem..

leépítés

#1435999 Koffein Előzmény: #1435135

Cukros fiú Q&A napot tartott s aszonta:

"If I had to bet, I'd say that this might be one of the worst downturns that we've seen in recent history,"

"Realistically, there are probably a bunch of people at the company who shouldn't be here," Zuckerberg said.

The company must "prioritize more ruthlessly" and "operate leaner, meaner, better executing teams,"

https://www.reuters.com/technology/exclusive-meta-...

ha már az fb is válság fokozatba kapcsol, akkor írtó nagy bame előtt állunk..

toronto police

#1435968 Fornit Előzmény: #1435946

The missing person is identified as Isobella Degrace, 27, who was last seen in the wee hours of June 25. The missing “woman” is described as 5-feet, 10-inches tall with shaggy blonde hair. And a goatee.

toronto police

#1435915 Fornit

A torontói rendőrség keresi a képen látható nőt. Ha látja valaki, riassza őket :)))

Kép

Idióták.

Kósa se válaszolhatott v…

#1435781 Koffein

Kósa se válaszolhatott volna frappánsabbat az üzemanyagos kérdésre XD

CNN: "What do you say to those families that say, 'listen, we can't afford to pay $4.85 a gallon for months, if not years?’"

BIDEN ADVISOR BRIAN DEESE: "This is about the future of the Liberal World Order and we have to stand firm."

https://twitter.com/Breaking911/status/15426849485...

cáfoljatok meg légyszi!

#1435679 Spade

kevés a zidőm szal pontokba:

1 A zoroszokat a szárazföldön sem vernék meg ha elmegy a nyugat Moszkváig mert olyan hosszúak az utánpótlás vonalak h az már középtávon is tarthatatlan lásd Napoleon, Hitler most meg még csilliárd l energia is kéne etetni a gépeket, honnan hogyan ?

2. Atomháborúban meg az oroszok a hordozóeszközökben erősebbek, az acsik elbaszták nem fejlesztették ők a rakéta elhárító rakéta rendszerekre esküdtek de ha egy rakéta elhárító rakétánál 3x gyorsabban megy a másik a cél, akkor baszhatja

3. A háború sztem mindenképp kitart a novemberi amcsi választásokig, mert különben a demokraták azonnal veszítenek, kivéve ha az ukrán hadsereg szétesik addig és megpuccsolják Zelot, aminek elég nagy az esélye jelenlegi állás szerint is, na és persze ha putymót puccsolják meg az is egy opció...

4. A novemberi választást mindenképpen a repik nyerik (kissinger) és onnan elindulnak a béketárgyalások Zelot elküldik a faszba, tehát kár a télre tervezni mert lehet h addig szankciók se lesznek vagy nem úgy

5. A kritikus szakasz julius-november, bizony benne van a pakliban egy 3. világháború ami 100% h atomháboru lesz főleg ha olyan őrültek fűtik mint gyuribá akinek 90+ év után már semmi sem drága, esélyek lásd fenn

6. Egy atomháborútól nem hal ki az emberiség (lásd milyen ma az élet nagaszakiban, és hirosimában) pl afrikában, dél- azsiában dél-amerikában összesen milliárdos nagyságrendben maradnak élők akik a trópusokon még globális szmogban is jutnak elég napfényhez h élelmiszert termeljenek és az oroszoknak is marad szibériában majd eu nagyságú atomtalan terület lehetetlen (se idő se db ) 100 négyzetkilométerenként ekkora, ráadásul lakatlan területet végigbombázni. Persze a várhato élettartam lecsökken majd 30-40 évre ott is először

7. no para

leépítés

#1435080 Koffein

a tech cégek belehúztak a leépítésekbe... készülnek a rázósabb időszakra...

Kép

Lemni vagy nem lemni

#1433682 TrendMan

Ha valakit létkérdések foglalkoztatnak, elolvasásra, meghallgatásra ajánlom a következő Stanislaw Lem elbeszélést:

https://felolvaso.wordpress.com/scifi/lem-stanisla...

Mivel Kállai Ferenc sztoikus előadásában szerintem nehezen emészthető, a Szénanátha c. Lem elbeszélés gyűjteményt kellene megszerezni, abban jelent meg.

Olvasva sokszor Rejtő szerű nyári szorakozást jelent, már aki szereti Rejtő humorát.

Tágabb összefüggéseiben viszont nem kevés áthallás van a jelenkorral ebben a csaknem 45 éve papírra vetett elbeszélésben.

cáfoljatok meg légyszi!

#1433644 TrendMan Előzmény: #1433077

Szerintem nem az év legforróbb napján kell ilyesmiről agyalni, ilyenkor a szellemi teljesítmény nincs a topon, a képzelőerő meg csúcsra jár.

Tegyük fel Putin elzárja az összes 'nedűt' ősszel.

Milyen töltöttségről indulnak a tárolók?

Meddig elég? Ha elfogy, mennyiben és meddig tudnak az amerikai szállítások segíteni?

Mekkora szerepe lehet az újrainduló szén, esetleg atomerőműveknek (német, sőt ott még három most is megy)?

A jelenleg általam vélelmezett racionálisan legkeményebb forgatókönyv a szállítmányozás leállását vetíti előre és a lakosságnak össze kell húznia magát egy szokatlanul hideg télen.

Egy átmeneti gazdasági kemény landolás benne van, de ez nem feltétlenül a világ vége.

A helyzet persze több irányban is eszkalálódhat, de erről most nem szeretnék fantáziálni.

Ecclestone Putyinról

#1433473 Ibiza Előzmény: #1433324

Szerintem még egy érdekes dolog, szerintem nem buta dolog egy olyan parasztházat venni amihez nagy földterület tartozik és eléred bringával. Ki tudja mi lesz. És amúgy is jó egy nyugodt tanya.

Ecclestone Putyinról

#1433437 Ibiza Előzmény: #1433324

nekem ingatlanok, eszközök, a kp nagyobb rész forint meg kb 1/3 eur. részvény: 10,8k körüli átlagú OTP (de kaptam osztalékot), 4ig.
Senki nem tudja mi a jó. Lehet egy hirtelen erősödés forintban de lehet egy hirtelen elszállás. Ha kapunk eus pénzt ha látszik a háború vége,
Ki tudja mennyire erős az eur?
Sok eus nagy országnak megvan a tartalékában a nemzeti valutája.
Befektetsz egy évre 6% kamatra? infla 10% és meg vagy kötve nem tudsz reagálni,(bár ott a lombardhitel lehetősége) ha nem kapsz kamatot akkor esetleg 10%-ot veszítesz az értékéből. Ingatlanok túlárazottak kb éves 20-30% esés benne van. Persze sokan belevesznek a hulló késekbe.
usd eur chf huf portfóliót akartam kialakítani, usd elszállt áá ennyiért már nem..
Én is vacillálok, kell fizetnem adókat, van 10-15% ot erősödő eurom, mi van ha átváltom HUF-ra és abból fizetek.
A legjobb ha saját vállalkozásodban tudod forgatni a pénzt és tudod érvényesíteni az inflát és +
Egy ilyen helyzet mindig lehetőség. Ha a tudás 60% akkor az jó helyzet. Én most nem érzem ösztönből csinálom amit tudok.

cáfoljatok meg légyszi!

#1433376 Ibiza Előzmény: #1433214

"Nyilván ebből a nyugat nem tud másképp szabadulni, csak ha Ukrajnában beavatkozik és megverik az oroszokat."

Ezt írtad. ez nálam a megbicsakló logika.
Nem ez a megoldás és szerintem ez fel sem merül.

Szerintem egy megoldás van és egy futurisztikus.
Aug végéig max szeptemberben meg fognak ukránok orosszal állapodni. Nagyhatalmi megállapodás lesz. Zeli nagyra nyitja a száját és a nagyok eldöntik mit tömködnek bele. Csak olyan megállapodás lehet ahol oroszoknak hagynak méltóságot és egérutat. Kellő garanciákat kap mindkét fél, a területfoglalást - ahogy korábban írtam- egy 99évre szóló 1rubeles bérleti díjért kapják az oroszok. Akkor kaptak is meg nem is. Esetleg kaphatnak egy royaltyt ukrtánok az adott terület jövedelem termeléséből.
És a végén feloldják az oroszok elleni embargót de az exportra rátesznek egy újjáépítési adót amit bezsákolnak ukránok. ukránok kapnak egy nagy szatyor pénzt a nyugat megveszi az egész országot nagy bőség fejlődés, eus előszoba. Putyin időközben távozik az élők sorából és egy gorbacsov szerű határozott de kedves ember lép a helyébe. Látszik a téma, putyint demonizálják kevésbé oroszországot. Bár néha túltólják de orbánnál is ezt használják.
A másik amit vízionáltam a felvetésedre.
Van egy komoly terv amivel oroszokat a reagálásuk előtt (vagy alacsony veszteség mellett) padlóra tehetik. Ezt nem látom reálisnak vagy nagyon sok belső infó kellene és iszonyat vagyonelem menne tönkre.

Ecclestone Putyinról

#1433324 Koffein Előzmény: #1433173

Ecclestone mondta, aki Putyin barátja...

mit gondoltok, mibe érdemes menekíteni a kis vagyont? mindent eladni oszt kp-ba várni 1-2évet?