Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Június közepéig emelkedő…

#1430180 TrendMan

Június közepéig emelkedő csatornában mozgott, aztán letörte.

Most alulról teszteli mindjárt vissza a csatorna alját - ez a hipotézisem.

Onnantól elméletben short (?)

Azt olvastam, hogy elvil…

#1287714 Koffein Előzmény: #1287520

Azt olvastam, hogy elvileg nem vásárol az oroszoktól olajat, ha mégis vásárol, akkor annak örülünk :))

ez van, amikor egy válla…

#1287189 Koffein

ez van, amikor egy vállalat köpik az eltörlés kultúrára és tovább üzletel az oroszokkal... ahogy látszódik a mol is rekord marzsokat ér el, és a total is, a shell meg beszopta a nyomásgyakorlást...

"Tonnánként átlagosan 46,3 dolláros európai finomítói marzsot jelentett az első negyedévre a Totalenergies. Ez nominálisan közel háromszoros marzsot jelent az előző negyedévhez képest. A cég papírjai több, mint 3%-kal forognak magasabban a reggeli órákban."

nem , most épp kijöttek …

#1190548 matgab Előzmény: #1176801

nem , most épp kijöttek a csődeljárás alól, csak még nincsenek listázva- mert törölve lett a régi cég , az új meg még nincs regisztrálva.

megint csődbe ment, vagy…

#1176801 Koffein Előzmény: #920013

megint csődbe ment, vagy mi történt?

ép gondolkodtam, lehet venni kéne, amíg nem figyelik... hallottam, hogy washington felpörgeti a kitermelést és szankcionálja, azokat, akik nem fúrnak, annak ellenére, hogy megkapták az engedélyt..

Seadrill-ben megegyezés …

#920013 matgab Előzmény: #880107

Seadrill-ben megegyezés történt, kijött a chapter 11 alól. Azt nem látom, hogy az új Seadrill részvényeim mennyit érhetnek, de attól tartok nem sokat.

anyád jefferies #&@%!"Eg…

#880107 Koffein

anyád jefferies #&@%!

"Egy valóban teljesen újranyitott világban az olajár 150 dollárra is emelkedhet, mert a kínálati korlátok drámaiak"

"Az olajár egy teljesen újranyitott világban magasabbra fog emelkedni, mert senki sem fektet be az olajba, de a világ továbbra is fogyasztja a fosszilis tüzelőanyagokat"

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211201/150-dollar...

wooow.. a jpmorgan elemz…

#879935 Koffein

wooow.. a jpmorgan elemzőjének az anyukája jól van? ha poziból beszél, akkor most tömik a piacot, oszt egyszercsak zutty... meglátjuk na...


"Az Egyesült Államok 50 millió hordó olajat fog felszabadítani a stratégiai készletéből. Ez Kínával, Japánnal, Indiával közösen összehangolt lépés annak érdekében, hogy a magas energiaárakat visszaszorítsák, azonban ezzel akár az OPEC+ válaszlépését is kiválthatják. Az 50 millió hordó olaj Biden kritikusai szerint pedig kevés is, csak valamivel több mint három napi amerikai fogyasztásnak felel meg. A JP Morgan elemzője szerint egyébként az olajárak relatíve alacsonyak, főképp például a Nasdaqhoz viszonyítva. Az elemző szerint 115 dollár is indokolható árfolyam lenne."

drága olaj és hatalmas j…

#879432 matgab Előzmény: #879404

drága olaj és hatalmas jövedéki adóval, vagy a termelőkre, vagy a fogyasztókra.

Kész megoldva. termelni sem éri meg, fogyasztani meg főleg, ha mégis, akkor meg több pénz jut korrupcióra!

"Öl soll teuer sein, um …

#879404 TrendMan

"Öl soll teuer sein, um den Verbrauch zu senken und das Klima zu schützen. Ein hoher Ölpreis aber schröpft nicht nur die Verbraucher – er reizt auch zu neuen Investitionen in eine höhere Ölförderung. Wie kommt man da raus?

https://www.faz.net/aktuell/finanzen/vor-der-opec-...

"Az olaj legyen drága, hogy csökkenjen a kereslet és ezzel védjük a környezetet. De a magas olajár nem csak a fogyasztást fékezi, hanem motiválja a befektetést is a nagyobb olajkitermelésbe.

Mi lehet itt a megoldás?"