Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Soros bá

#1388917 Koffein

hát én nem tudom, hogy van ereje elmélkedni 91évesen, láttok én 80 környéki embereket, akik azt se tudják merre vannak arccal, nemhogy még ilyen faszságról beszéljenek, mint kína, 3dik vh stb...

https://24.hu/kulfold/2022/05/24/soros-gyorgy-3-vi...

amit elért a nulláról csodálatra méltó, de ez már valahogy hihetetlen számomra...a fenéért nem mondják, hogy xy nyilatkozik helyette, pl fia, utóda az alapba, tököm tudja,a bébiszittere..

jó reggelt ostobák

#1388855 Ibiza Előzmény: #1388386

változik a világ. Régen volt a rabló kapitalizmus, gyerekmunka, jogtalanságok... A komcsi rendszer ember, pontosabban emberi tulajdonság ellenes és nyomasztó.
A kollektivista és az individualista világnézetnek van egy eredője ez lehetne az új világrend. Orbán mondogatott ilyeneket régen, szociális piacgazdaság.
Éntudatos emberek fejlett kollektiv tudattal, erős szociális hálóval.
De most nem erre megy az irány, erősödik a kollektiv neoliberális tudat, ha jól viselkedsz nyalhatsz ha nem akkor mocsok fasiszta és minden vagy ami szörnyű és társadalom ellenes.
Alapja van, mert egy cégnél sem lehet demokrácia, vagy a nagyon fejlődő országok sem szabad demokráciák. Kina vagy Szingapur.

jó reggelt ostobák

#1388389 Koffein Előzmény: #1388384

lehet regisztrálni, mti.hu -n, s láthatod miként jelennek meg a hírek, amiből dolgoznak a portálok...

jó reggelt ostobák

#1388387 Koffein Előzmény: #1388386

:)

„Az egész világ problémáját mondom: ez a kapitalizmus. A kapitalizmus mire épül? Arra, hogy én lenyomlak téged, és én ebből fejlődöm. Ez mi? Gyűlölet. Hogy nekem ebből hasznom lesz. Tehát ha ez nem szeretetre, nem segítésre, nem kiegészítésre megy, akkor máris baj van.”

https://telex.hu/kult/2022/04/29/92-eves-szegedi-p...

jó reggelt ostobák

#1388386 TrendMan Előzmény: #1388385

Akkor igaza volt annak a püspöknek, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy a baj a kapitalizmus maga!

Sajnos akkor nem olvastam el, most meg már csak főcímre/alcímre emlékszem ...

jó reggelt ostobák

#1388385 Ibiza Előzmény: #1388384

itt a gond. Nincs független hirforrás. Attól még nem független, hogy nem kap az államtól pénzt. A legnagyobb szponzor már befolyásolhat. Vagy magának a hírforrásnak van egy irányultsága, neoliberális konzervatív... és akkor már megette a fene.
Jó példa a jobbikban ez az erőszakolási kísérlet. A "függetleneknek" a nagyon szenzitív neolibsiknek nem érte el az ingerküszöbét. Vagy a nagyon objektív és roppant szókimondó kálmán olga..behúzza a fülét farkát.
kettős beszéd kettős mérce mocskában dagonyázik a média..a mi kutyánk kölke szindróma leledzik.

jó reggelt ostobák

#1388384 TrendMan Előzmény: #1388379

Ami velem történt mostanában, az tiszta.

Ami a közvetlen ismerőseimmel vagy velem régebben, az határeset.

Amit több független hírforrás azonos értelemben megerősít, az elfogadható.

Kíváncsi lennék, hogy az MTI hírcsatornán, ahonnan tudomásom szerint a legtöbb híroldal táplálkozik, ugyanez a káosz jön le, vagy az egyes oldalak tulajdonosai nyomják az újságíró csemetéket, hogy mit és milyen stílusban adjanak közre?

jó reggelt ostobák

#1388383 Ibiza Előzmény: #1388364

mondj egy tiszta forrást.... Anno BBC meg CNN-t néztük mint a jóistent, aztán amikor olyan téma van amit jól átlátsz csak nézel mit hoznak ki belőle. A média a befolyásolás magasiskolája lett, mindenhol a világban. Vannak érdekek, irányok a világban és ezeket kell nekik kiszolgálni.
Én hirkeresővel indítok,ez kb függetlenül gyűjtöget minden oldalról..azonos témáról is sok felület.. és körülnézek azokon az oldalakon ahova rákattintottam. Elkezd érdekelni egy-két téma.. és onnan elolvasok mindent azzal kapcsolatban. Akkor látom az irányultságokat.. mindig van olyan felület aki jól értesült akar lenni és hoz olyan embert akik sejtetni akar, aki azt akarja láttatni ő benne van de nem beszélhet de azért ad 1-2 morzsát. Így összeáll egy valami egy részben szubjektum hiszen a saját axiómáim és irányultságom is benne van.
A régi cégemnél volt egy-két téma, jöttek újságírók én is nyilatkoztam, utána láttam mi lett ebből az újságban.

jó reggelt ostobák

#1388378 Koffein Előzmény: #1388365

Ray Dalio utolsó könyvében elmélkedik a világ változásról... habár röviden, ízelítőként a könyv összefoglalója youtubera is felkerült..

ha ebben a megvilágításba nézzük, ezzel a proxi háborúval, az időt próbálják húzni, hogy összecsapjanak kínával.. ahogy mondják, aki időt nyer, életet nyer... ha sikerül 10-20évvel elnyújtani az összecsapást, az idő alatt bármi megtörténhet.. akár le is pacsizhatnak...

az látszódik, hogy kína nagyon készül az összecsapásra, gyerekek csak korlátozottan játszhatnak már, habár lehet azóta már a játékokat is betiltották, inkább tanuljanak, olvassanak, mint zombikánt nézzék a képernyőt... ezzel ellentétben az usa, nyugati világ ott butítja a népet, ahol tudja...

Putyin 911

#1388368 Ibiza

Nem találom sehol, nemrég olvastam a 911 aktáját részben nyilvánosságra hozták oroszok, elmondták mivel robbantottak és kik.

jó reggelt ostobák

#1388367 Spade Előzmény: #1388365

Igen ez a kína ami háború proxija, mert kína nagy szövetségese puty (a taiwan elleni invázióban) az amcsik ellen, (a világ legerősebb atomarzenálja az oroszoké ezért ernyőt tud adni a kínaiaknak mert most még kína csak önmagában ebben sokkal gyengébb mint az amik. Ha viszont sikerül több éves iszapbirkózásba fullasztani ukrajnában az orosz haderőt esetleg putyt is sikerül közben megdönteni akkor az amcsik kilőtték a kínaiak legfőbb szövetségesét. De én most úgy látom h az oroszok ha a céljuk tényleg csak kelet ukrajna és a déli vidékek akkor őszre simán nyernek . Persze még ott lehet a másik ami cél puty eliminálása de arre elég lehet a betegsége is ha van....

na mi? Bivalyerős rubel?

#1388366 Ibiza

Örülhet Putyin: bivalyerős lett a rubel - Privátbankár.hu (privatbankar.hu)

olvastam usa ügyeskedik oroszokkal, csődjelentést szeretne.
Nem tudom Putyinék miért nem használják ki az engedményezés lehetőségét. Tartozás fejében engedményezi a lefoglalt devizákat vagy állampapírokat, így az már nem orosz tulajdon és fel kell szabadítani.

Usa megint buta, ki akar mindent maxolni, földön akarja rugdosni oroszokat. Okos ember hagy kiutat a legyőzöttnek, hagy neki méltóságot, mert a sértett ellenfél a legnagyobb ellenség.
Nem látják ezer szállal kötődnek oroszhoz?
Én speciel nem szállítanék atomerőművekhez fűtőelemeket és nem engedném usának az orosz terület feletti átrepülést és ott van az űrprogram.. konyec.
de azért mondom biztosan van komoly háttér alkudozás.

jó reggelt ostobák

#1388365 Ibiza Előzmény: #1388353

Szerintem a háttérben mennek az egyeztetések.
Fura volt, az oroszok teljesen értelmetlenül berepültek svédek és finnek fölé.. oszt erre azok gyorsan kérték NATo felvételt és beigérték amcsi fegyver és repcsi vásárlást, svájc is ráugrott.
Kövér volt a Bayernél, pont megnéztem, ő mondta ha béke lenne, Portugáliától Ázsiáig oroszokkal Kínával menne a kereskedelem, akkor usa egy Ausztráliához hasonlatos távoli hely lenne és annyi.
Halványan említette ez Usa orosz háború de inkább usa kína (erre már nem tért ki)
Putyin mondta finnek és a britek csak egy bomba és annyi, most szolidabban nyomja a kis kócos angol.
Mennek a hamis hírek, persze Putyin halálos beteg, meg mindenféle idegrendszeri gondja van.. de feltételezzük igaz. Akkor putyin sok goromba dolgot is megtehet, majd eltűnik a színről és józsaru rossz zsaru a helyzet. Zelinek is lehet valami baja, megy a levesbe. Jön egy új vezetés és megegyezhetnek.
Oroszok nem fogják feladni a krímet és az összeköttetést a meleg kikötőket, ukránok kaphatnak egy szűk folyósót.
Usa próbál belekeveredni a háborúba, taktikázik.
1. tajvannal köt szoros megállapodásokat, erősíti a jelenlétet, gondolom a kínai támadás döntését akarja magasabb tétre tenni.
2. gyorsan visszaküldte kijevbe a diplomatákat (én arra gyanakodtam putyin azt mondja ha erőlteti seggdugasz tábornok a támadásokat akkor egy kis szűk atombomba bereppenhet a fővárosba)

jó reggelt ostobák

#1388364 TrendMan Előzmény: #1388204

Én lassan eljutok odáig, hogy a hírek olvasása debilizál.

Vagy le kell ezzel állni vagy indítani egy fapados hírcsatornát, csak tiszta forrásból.