ha ezt meglépik, akkor az egy durva precedens lesz a jövőre nézve...
ha ezt meglépik, akkor az egy durva precedens lesz a jövőre nézve...
Úgy láttam Putymó amerikai mintára hagyományos fegyverzettel, lejárat közeli lőszerekkel, rakétákkal akarta megcsinálni a háborút. A katonák zöme is ezekre van felkészítve. Ukránokat elkezdték felfegyverezni, kapják a korszerűbb fegyverzetet, ezekre nem volt azonos színtű válaszuk, magasak a veszteségek, elszállt a harci morál, úgy lőttek rájuk mint a céllövöldében, csak a sokkal magasabb szintű fegyverzetük volt, amivel takarékoskodtak és arra kevesebb ember is van. Gondolom erre ment ki a játék usa részéről. Használják oroszok a korszerűbb fegyverzetet, be lehet gyűjteni az infókat és a fel nem robbant egységeket. Seggdugasz tábornok meg ehhez asszisztál az ukránok éltével játszik.
Csupán deklarálni kellett volna ukrajna nem lesz nátó ország és nem telepítenek oda támadó fegyvereket. Nem kellet volna nyírni az oroszokat a déli területeken, simán meg lehetett volna egyezni. Önrendelkezés..stb..
Mondjuk lehetett egy hátsó szándék. Ukránokból soha nem lett volna semmi saját erőből, eljátszák az áldozat szerepét kikoldulják a világ szimpátiáját és a zsidókhoz hasonlóan a lelkiismeret biznisz is beindul. Ömlik a tőke. Átugorhatnak 10-20év saját munkát. Az alapdolgok sem voltak kiépítve. Most lesz eladósodottság, privatizáció, újjáépítés és mindenki boldog lesz.
Én nem értem, puty simán eldöntbhetné 800 ezer katonával a háborút de úgy látszik szereti a férfias egy-egy ellein összecsapást és nem szeretne idő előtt véget vetni neki, vagy nemtom, Zelo nagy hülyeséget csinált mikor a kijev alól visszavonuló oroszokkal nem kötött előnyös békét pedig tárgyaláztak akkor,. Most h az orosz rakéták már odesszát gyalulják nehezen hiszem h bármilyen engedményt kapna, de ő megrészegült és győzni( és persze az amik is ezerrel fűtötték) akart jelentsen ez bármit is, hát meglátjuk
Demkó elemzés: https://www.facebook.com/750334548/posts/101599292...
Eléggé ketté vált a kommunikáció, az egyik azt mondja, hogy közeledtek, a másik meg azt kommunikálja, hogy nem közeledtek az álláspontok... akkor most közeledtek, vagy nem? :)
Szíjártó-t idézik a die Welt-en:
"Magyarország számára az olaj-embergo egy atombomba hatásával ér fel"
Arab országokban jól elvannak ezek a szarok, strandpapucsos AK47el felszerelt embereket szedhet le 5-600m-ről büntetlenül. Senki nem kéri számon ha rossz a célpont vagy kinyírnak egy fél falut gyerekekkel asszonyokkal.
Na igen, egy pár héttel ezelőtti cikkben is ezt mondták akik megjárták, na meg afganisztán nyaralásnak tűnik ukrajnához képest... :)
én is furcsállottam, hogy bono csak úgy fellép, bezzeg szíriába nem énekelgettet :)
Bidennére lehetett számítani, mert a románoknál meg a lengyeleknél volt, egy villámlátogatás, némi titkos dosszié cserék történhettek, miközben parádéztak a kameráknak...
Azt írja, hogy potyára ment oda, mert a parancsnokainak ötlete nem volt, mit kezdjenek vele ...
Ennyire palira veszik az embereket vagy én vagyok egy gyanakvó f..z
Bidenné villám látogatást tett Kijevben, Bono is odareppent és a metróban gyorsan előkapta a gitárját és mindjárt csatlakozott is hozzá egy helyi katona..
Gondolom felpattantak az első repcsire, na lepjük meg őket.
https://telex.hu/kulfold/2022/05/09/hazatert-kanad...
netflix lecsaphat a témára, mint transz feka mesterlövész, aki felszabadítja ukrajnát.. XD
az oroszok nem fogják megtámadni a románokat, lengyeleket, akármelyik NATO tagállamot.
Ezt az egész háborút a kicseszett amerikaiak provokálták ki az ukrán bábjukkal együtt.
A ruszkiknak se pénzük , se technikájuk nincs igazából ahhoz, hogy kiterjedt háborút folytassanak hosszabb ideig.
Azt viszont nem akarták, hogy Ukrajna egyrészt kizavarja az oroszokat kelet-ukrajnából és főleg, hogy az ukránok a NATOhoz csatlakozzanak és rakétákat telepítsenek Moszkva közelébe.
Ez egy megelőző csapás , ami igazából erőfitogtatásnak indult és nem is készült fel rá rendesen Oroszo,
Na igen, amíg áthámozzák magukat.. + ezeregy szankció + évekig elhúzódód konfliktus, gerillaharcokkal megfűszerezve...

Azért tengeren, szigetek ellen, nagy, partraszállási manővert végrehajtani egy jobban felszerelt ellenfél ellen nem olyan egyszerű.
Tajvan hadserege 130e fő, tartalékosuk van 1,5 millió.
Kínának az aktív hadereje 2,5 millió , paramilitáris alakulatokkal együtt 7 millió.
Aztán utána jöhet még a tartalék.
Egetlen ok, ami miatt nem foglalták el Taivant, mert az USA garantálja Taivan védelmét, tehát az USA-val kellene Kínának megmérkőznie amiben az USA még jóval erősebb.