Szíjártó-t idézik a die Welt-en:
"Magyarország számára az olaj-embergo egy atombomba hatásával ér fel"
Szíjártó-t idézik a die Welt-en:
"Magyarország számára az olaj-embergo egy atombomba hatásával ér fel"
Arab országokban jól elvannak ezek a szarok, strandpapucsos AK47el felszerelt embereket szedhet le 5-600m-ről büntetlenül. Senki nem kéri számon ha rossz a célpont vagy kinyírnak egy fél falut gyerekekkel asszonyokkal.
Na igen, egy pár héttel ezelőtti cikkben is ezt mondták akik megjárták, na meg afganisztán nyaralásnak tűnik ukrajnához képest... :)
én is furcsállottam, hogy bono csak úgy fellép, bezzeg szíriába nem énekelgettet :)
Bidennére lehetett számítani, mert a románoknál meg a lengyeleknél volt, egy villámlátogatás, némi titkos dosszié cserék történhettek, miközben parádéztak a kameráknak...
Azt írja, hogy potyára ment oda, mert a parancsnokainak ötlete nem volt, mit kezdjenek vele ...
Ennyire palira veszik az embereket vagy én vagyok egy gyanakvó f..z
Bidenné villám látogatást tett Kijevben, Bono is odareppent és a metróban gyorsan előkapta a gitárját és mindjárt csatlakozott is hozzá egy helyi katona..
Gondolom felpattantak az első repcsire, na lepjük meg őket.
https://telex.hu/kulfold/2022/05/09/hazatert-kanad...
netflix lecsaphat a témára, mint transz feka mesterlövész, aki felszabadítja ukrajnát.. XD
az oroszok nem fogják megtámadni a románokat, lengyeleket, akármelyik NATO tagállamot.
Ezt az egész háborút a kicseszett amerikaiak provokálták ki az ukrán bábjukkal együtt.
A ruszkiknak se pénzük , se technikájuk nincs igazából ahhoz, hogy kiterjedt háborút folytassanak hosszabb ideig.
Azt viszont nem akarták, hogy Ukrajna egyrészt kizavarja az oroszokat kelet-ukrajnából és főleg, hogy az ukránok a NATOhoz csatlakozzanak és rakétákat telepítsenek Moszkva közelébe.
Ez egy megelőző csapás , ami igazából erőfitogtatásnak indult és nem is készült fel rá rendesen Oroszo,
Na igen, amíg áthámozzák magukat.. + ezeregy szankció + évekig elhúzódód konfliktus, gerillaharcokkal megfűszerezve...

Azért tengeren, szigetek ellen, nagy, partraszállási manővert végrehajtani egy jobban felszerelt ellenfél ellen nem olyan egyszerű.
Tajvan hadserege 130e fő, tartalékosuk van 1,5 millió.
Kínának az aktív hadereje 2,5 millió , paramilitáris alakulatokkal együtt 7 millió.
Aztán utána jöhet még a tartalék.
Egetlen ok, ami miatt nem foglalták el Taivant, mert az USA garantálja Taivan védelmét, tehát az USA-val kellene Kínának megmérkőznie amiben az USA még jóval erősebb.
Ahogy a magyar kisebbséggel viselkedtek, ez nem csoda...
hát érdekes.. mi utasítjuk el a legjobban az ukránok felvételét...

amúgy én meleget fújtam volna be, csak annyira, hogy 40fok legyen bent kicsit csipös anyaggal amiről nem tudják mi az és pánik legyen,plusz egy zajhatás.
túszul tartják az embereket, hogy legyen idő eltűntetni a kutatóintézet részeit. Oroszoknak van atombunker romboló rakétáik de kell nekik az ami lent van, ha lenyomnának egy ilyen rakétát elolvadna minden.
civilek kint, akkor most jöhet a pusztító csapás...
húzogatják a bajszukat :)
ez is jó cikk, arról, hogy miért nem lépi még meg kína tájván lerohanását...
https://www.portfolio.hu/global/20220505/az-ukrajn...
Ha tehát a kínai vezetés
racionálisan gondolkozik, valószínűleg sikerült elhalasztani, ha nem is
teljesen elkerülni egy háborút egy 1,5 milliós és 2,5 milliós haderővel
rendelkező ország közt, amely beláthatatlan humanitárius katasztrófát
hozna és jelentős világháborús kockázatot hordoz magában.
persze ez változhat, ha oroszo. tovább lép és nekimegy mondjuk moldvának, ezzel bevonva a románokat s a natot, nekimenni litvánoknak, hogy kalinyigrádig kijárásuk legyen, ezáltal a natot bevonják.. ha le van kötve a nato ereje s az usa küld katonákat, akkor ezt követően léphetnek tajvan fele, de ott is durva harcok lennének, hisz mégjobban kivannak képezve, mint az ukránok és azaz ország erre készül évtizedek óta, hogy lerendezzék kínával ezt a kérdést... szóval, ez nem lesz egyszerű séta kínának sem...
Ha Putler lennék, akkor én az Azovstalra dobnék egy durvább bombát, ha nem is atomot, de durva alagútrombolót (csakis miután kijöttek a civilek, utolsó felszólítás utát)... nézem a twittert, még mindig azt mondják, hogy Mariupol áll és állni fog... lófaszt áll, körül van zárva a qva gyár, egyre kevesebb védővel...