Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Re: nincs cím

#129200 Ricsi Előzmény: #129183

Ez tényleg mást mond, de ez csak a szigetelt falra vonatkozik, és nem igazak a számok. Mert a szigetelés eredményessége lineáris. Mondjuk centinként 10%, most mondtam egy számot.

És te, aki ért a matekhoz, pontosan tudja, hogy mindig a 10%-al csökkentett értéket kell 10%-al csökkenteni, tehát ahogy nő a szigetelés, annál kisebb a hatásfoka. De ha közé légréteget teszel, akkor újra indul a 100%-ból ez az érték.

Emellett látok sok olyan házat, kívülről feltesznek óriási szigetelőtáblákat, majd a födémre egy 10 cm-es kőzetgyapotot. Pedig a meleg nagy része felfelé és a nyílászárókon megy el.

Én innen vagyok ilyen okos:

http://www.reak.hu/

#129175 GáborGábor Előzmény: #129168

Eger mellett van egy kis kovácsműhely, vályogból . Állítólag még Rákóczi idejében épült ...

;)

A Svédek olyan ablakokat építenek be, ahol 5 réteg űveg van egy tokban. Az érdekesség az, hogy minden tábla 15-20 mm felváltva, alsó, illetve felső hézaggal van beépítve. A külső-belső légnyomás különbsége révén folyamatos szellőzést biztosít.

#129174 Amatoregy Előzmény: #129168

nekem mondod?

A tető hőtükrös mikropórus tetőfólia van.

- Az ács még nemlátot ilyett. Lambériára fektette egy kis részen és mikor esett az eső cserepezés miatt a lambéria felpúposodott és nem értette. Mondjuk azt sem, hogy miért fizettem ki vele a lambéria árát.

A tévés a haját tépte. Látszik a Kékes, de nem jön a jel...

:DDDDD

#129172 Zabás Előzmény: #129170

Nem hiába az egyik legjobb hőszigetelő a préselt hó/oxigén dús jég :)

Eszkimó kunyhó!

#129170 GáborGábor Előzmény: #129165

A szigetelő anyagok mikroszerkezetét figyeljétek meg inkább. Amelyik laza szerkezetű az jobb hőszigetelő. Ezen belűl van olyan szálirányban rendezett anyag, mely a pára kifelé áramlásáért felel ...

#129168 Bakiba Előzmény: #129145

Páratechnika a lényeg, homlokzat, nyílászárok, födém vagy tető megfelelő szigetelése. Az U érték fontos, de ami érdekes, hogy a fenti felsorolás fordítottan érvényes az energia megtakarítás szempontjából, mégis a homlokzat van preferálva /lobbi/ pedig a legkevésbé hatékony viszont látványos /anyú, nézd milyen szép lett a házunk/. Sajnos idehaza a technológia betartása kissé szabadon kezelt:))

Élhetőségi szempontból nekem egy vályogból épült, megfelelő vízszigeteléssel ellátott /talajvíz, talajpára/ födém szigeteléssel /mint régen ahogy a padláson tartott termények szigeteltek/ önmagában megfelelő klima értékeket adó épület a kiindulópont:))

#129165 Ricsi Előzmény: #129145

30 cm szigetelés sem ér többet, mint az 5 cm. Nekem van szigetelési szakember ismerősöm.

Ha közé teszel légréteget mondjuk 5 centinként, akkor ok, de az összefüggő 30 cm baromság.

De a gyáraknak nem az az érdeke, hogy ezt elmondják neked.

Parasztos logikával élve:

Ha megfogod a mélyhűtőd külső szélét, pont szobahőmérsékletű, belül viszont -18 fok van. És a falvastagsága mondjuk 4 cm.

#129150 Hathor Előzmény: #129145

Az EPS-es ház sem penészedik be, ha jól alkalmazzák!

Új házaknál előfordul, hogy idő előtt költöznek be és nem száríják ki a lakást! Múlt héten vakoltak, festettek, ma költözünk címen van bepenészesedés.

Mi fél évig szárítottuk a házat levakolva, üresen. És semmi penész nincs 6cm eps, 44es porotherm mellett.

Egyébként pogácsásan kell felrakni vezető sínnel és akkor légrés van a nikecell alatt, nem telibe kell kenni a nikecellt

#129145 Amatoregy Előzmény: #129133

Elég nehéz páratechnikailag ezt megoldani. A külső homlokzati hőszigetéelés (már az odavaló) mikropórusokat tartalmaz. Ezálta nem dunsztolódik be a ház. Az más kérdés, hogy ez jóva drágább mint a hagyományos eps.

utána meg csodálkoznak, hogy penészedik.

Egyébként meg egy 38 porotherm nf fal + 5 cm u (K) értéke 0,35 körül van. Egy argon gázzal töltött 4-16-4 low-e ablaké 1,1 körül. Az ablak keret ennél több. Szóval ahhoz hogy igazán jó legyen ahhoz 3 rétegű ablak kell.

passzív ház már létezik németben (meg máshol is). Ott a szigetelés miatt elég ha a könyhában megy a gázégő az az egész lakást felfűti. ja ott 20-30 cm-es szigetelés van a házon, + úgy kell tájolni hogy ezt ki is tudd használni..

#129133 Robag Előzmény: #129108

Azért a belső hungarocell felvet némi tűzvédelmi / füstmérgezési aggályokat szerintem.

#129108 Ozzy_ Előzmény: #129067

semmilyen gyapotot nem javaslok. Hungarocell, vagy hívjuk, ahogy akarjuk.

Ennek már van több változata is. Méretre és összetételre is.

Ezen kívül vannak hővisszaverő festékek és hőszigetelő vakolatok is.

Én még preferálom azt is, hogy belülről a falra felszerelni egy réteg gipszkartont, vagy egy vékony réteg hungarocellt. Ez belülről is meleg érzetűvé teszi a falat.

A külső belső szigetelést együtt alkalmazva sok gond nem lehet a számlával. Csak egyszer kell kifizetni a fejlesztést és hamar megtérül.

#129107 Kissherceg Előzmény: #129103

ha elkészül majd megérted... iszonyat összetett és a technológia is túlságosan új még... :) Sztm adnak ilyen határidővel, ha olyan a melo :)

#129104 Ozzy_ Előzmény: #128986

passzív ház. EU idő kédése támogatni fogja. Már most is jó buli nyugaton.