Regisztráció Elfelejtett jelszó

Növények

Re: orchidea

#11922 Kissherceg Előzmény: #11890

"Pingvin guanot tertalmaz."

no igen, pingvinek élőhelyén is ez a guano nélkül nem lennének olyan lombos erdők :))))):))))

#11920 Amatoregy Előzmény: #11919

visszatérve a barnulásra.

Ha bronzos színe van az normális most. Ha egy két ág szárad annak számos oka lehet:

- macska, kutya ez ugye a magasságból látszik

- atkák vagy más kártevők

- öntözés hiánya (most elég csapadék volt)

#11919 Amatoregy Előzmény: #11890

balek vagy. :-)

Most néztem a fenyű tápot, 1 kg 747 ft.

A tujákat meg a képen láthatod...

#11918 Amatoregy Előzmény: #11917

április vége, vagy ősz.

utána két havonta scotts sportmaster.

A képek alapján érdekel a véleményed....

#11917 Amatoregy Előzmény: #11916

szerintem:

rotáld át. Lehetőleg próbáld beállítani a föld megfelelő összetételét. Ha homokos, fekete földdel keverni, ha kötött fekete akkor homokkal keverni. Erre a célra nagyon jó a fekete humusz (sóder bányák fölött van, csíra mentes.)

Nálam a következő történt, 300m2 kert:

56 m3 fekete humusz, 96q 3 éves szarvasmarha trágya, 1,5 t humuszos virágföld, 90 q fekália trágya (5 éves).

összekeverve, és folyamatosan locsolva. 2 hetetente medalon, vagy más gyomirtó permetezve. Majd utolsó permetezés, 3 nap várakoási idő, vetőkocsival (he spórold meg csak 6 e ft, később trágyázni is jó ) hosszában és keresztben elvetve. Majd következő menetben a műtrágya és folyamatos nedvesen tartás.

#11916 hosszhuszár Előzmény: #11915

Arra gondoltam, hogy motoros kapával átforgatom, friss földet hozatos rá, akkor elötte ezzel átkezelem, és utána vetem a fűmagot.

#11898 hosszhuszár Előzmény: #11895

Köszönöm, nagyon vágod ezt a témát.

Azt kérdezném, hogy mennyi vizet kell adni nekik.

Talajvizes a környék.

Míg "kicsik" voltak( 2,5 méteresen vettem őket, 10 éve) napi kb 20 kiter vizet kaptak.

Mára 5-6 méteresek lettek.

Szinte alig locsolom őket.

Sajnos van amikor a lonbjukat, ezek szerint nem kéne.

#11896 hosszhuszár Előzmény: #11894

Egyébként, meg nem vagyok ám ilyen béna, mondjuk a rózsát anyósom metszi minden évben, de azonkívül mindent én csinálok a ketben, idáig, lekopogom, minden jól ment, csak kíváncsi vagyok mások véleményére is :))

Olyanokat alkotok, no, majd leszek fel képeket a kertemről, nagy tavaszi rendbetétel utám.

#11895 _pda_ Előzmény: #11887

Atka > Sanmite

Gomba > Topsin-M

használj tapadásfokozót is (Nonit)

a barnulás jelemzően gombától van és már augusztusban el kell kezdeni a permetezést, mert ősz végére elég gatyán tudnak kinézni szerencsétlenek

a magas páratartalom kedvez a gombáknak (mint általában) ezért nem célszerű locsolni a lombozatukat, pedig sokan ezt teszik

csak alulról öntözd őket, valamit nagyon fontos, száraz tél esetén FAGYMENTES napokon néha vízet adni neki

kölönben egyszerűen kiszáradnak

ez a tél, szvsz nem volt csapadékszegény, szerintem a gomba/rovar probléma lehet

nyár végén csökkentni kell a vízadagjukat, h lelassuljon a növekedés és beérjenek (fásuljanak) a friss hajtások, h ne szenvedjenek fagykárt a növények

szóval, tényleg ezer oka lehet a barnulásnak :))

#11892 ilonka Előzmény: #11890

ha csak mostanában barnulnak,akkor tuti megtámadta őket vmi,ha régebb óta,akkor átgondolnám a pingvin kakit:-)))))))

#11891 hosszhuszár Előzmény: #11890

Irány a gazdabolt, egy sárga, vagy barna levéllel, és ott gondolom a megfelelő permet anyagot kapom.