Compo örökzöldtáp , (feleségem mondta), 10 kg-os, Obiban vettük.
Compo örökzöldtáp , (feleségem mondta), 10 kg-os, Obiban vettük.
lehet, megkeresem melyik az........
jóóóóvaan, okoska,,,,,,,,,:))))))
"Pingvin guanot tertalmaz."
no igen, pingvinek élőhelyén is ez a guano nélkül nem lennének olyan lombos erdők :))))):))))
visszatérve a barnulásra.
Ha bronzos színe van az normális most. Ha egy két ág szárad annak számos oka lehet:
- macska, kutya ez ugye a magasságból látszik
- atkák vagy más kártevők
- öntözés hiánya (most elég csapadék volt)
balek vagy. :-)
Most néztem a fenyű tápot, 1 kg 747 ft.
A tujákat meg a képen láthatod...
április vége, vagy ősz.
utána két havonta scotts sportmaster.
A képek alapján érdekel a véleményed....
szerintem:
rotáld át. Lehetőleg próbáld beállítani a föld megfelelő összetételét. Ha homokos, fekete földdel keverni, ha kötött fekete akkor homokkal keverni. Erre a célra nagyon jó a fekete humusz (sóder bányák fölött van, csíra mentes.)
Nálam a következő történt, 300m2 kert:
56 m3 fekete humusz, 96q 3 éves szarvasmarha trágya, 1,5 t humuszos virágföld, 90 q fekália trágya (5 éves).
összekeverve, és folyamatosan locsolva. 2 hetetente medalon, vagy más gyomirtó permetezve. Majd utolsó permetezés, 3 nap várakoási idő, vetőkocsival (he spórold meg csak 6 e ft, később trágyázni is jó ) hosszában és keresztben elvetve. Majd következő menetben a műtrágya és folyamatos nedvesen tartás.
Arra gondoltam, hogy motoros kapával átforgatom, friss földet hozatos rá, akkor elötte ezzel átkezelem, és utána vetem a fűmagot.
ja és scotts gyepstartet (vagy sima starter).
Enélkül el se kezd, mert a gyomok győznek. És 3 hetet nyersz vele..
graminex sport.
Ha érdekel írj privit, dobok képet...
Köszönöm, nagyon vágod ezt a témát.
Azt kérdezném, hogy mennyi vizet kell adni nekik.
Talajvizes a környék.
Míg "kicsik" voltak( 2,5 méteresen vettem őket, 10 éve) napi kb 20 kiter vizet kaptak.
Mára 5-6 méteresek lettek.
Szinte alig locsolom őket.
Sajnos van amikor a lonbjukat, ezek szerint nem kéne.
Egyébként, meg nem vagyok ám ilyen béna, mondjuk a rózsát anyósom metszi minden évben, de azonkívül mindent én csinálok a ketben, idáig, lekopogom, minden jól ment, csak kíváncsi vagyok mások véleményére is :))
Olyanokat alkotok, no, majd leszek fel képeket a kertemről, nagy tavaszi rendbetétel utám.
Atka > Sanmite
Gomba > Topsin-M
használj tapadásfokozót is (Nonit)
a barnulás jelemzően gombától van és már augusztusban el kell kezdeni a permetezést, mert ősz végére elég gatyán tudnak kinézni szerencsétlenek
a magas páratartalom kedvez a gombáknak (mint általában) ezért nem célszerű locsolni a lombozatukat, pedig sokan ezt teszik
csak alulról öntözd őket, valamit nagyon fontos, száraz tél esetén FAGYMENTES napokon néha vízet adni neki
kölönben egyszerűen kiszáradnak
ez a tél, szvsz nem volt csapadékszegény, szerintem a gomba/rovar probléma lehet
nyár végén csökkentni kell a vízadagjukat, h lelassuljon a növekedés és beérjenek (fásuljanak) a friss hajtások, h ne szenvedjenek fagykárt a növények
szóval, tényleg ezer oka lehet a barnulásnak :))
Ajánlhatnátok valami jó fűmagot is, mert a füvet is újra szeretném ültetni.
ha csak mostanában barnulnak,akkor tuti megtámadta őket vmi,ha régebb óta,akkor átgondolnám a pingvin kakit:-)))))))
Irány a gazdabolt, egy sárga, vagy barna levéllel, és ott gondolom a megfelelő permet anyagot kapom.