Bucsai mészárlás...
https://infostart.hu/kulfold/2022/04/04/moszkva-le...
Nem mondom, hogy nem nézném ki az oroszokból, hogy mészárlást végeznek a lakossággal - hiszen anno az én civil dédapámat is hátulról lőtték le anno, a másikat meg annyira összeverték, amikor a dédanyámat védte hogy belehalt egy évre rá...
De azért nem veszek rá mérget, hogy valóban ők voltak. Amikor először megláttam a képeket, azt gondoltam, hogy minden olyan tökéletesen be van állítva, mintha filmesek végeztek volna profi munkát. Ráadásul mi értelme lenne kinyírni így a lakosságot, amikor épp elvonulóban vannak? A teljes lakosság megharagszik rájuk (már aki eddig nem haragudott), aktív ellenállásra ösztönözhetik a civileket, ráadásul tudták, hogy 2 napon belül jönnek az ukránok és fel fogják fedezni, hogy mit tettek - ergo azonnal háborús bűnösnek fogják őket találni... Ráadásul ha akarták volna, akkor már rég kinyírhatták volna őket.
Az ukránoknak és az USA-nak viszont egy ilyen eset , az épp kapóra jött...
Lehet az oroszokat vadállatnak bemutatni, a civileket aktív ellenállásra hergelni és bosszúvágyást felerősíteni bennük, el lehet ítélni az orosz vezetőséget háborús bűnökért és további szankciókat fog megszavazni az EU (és talán talán amerika is).
Tehát ha az örök kérdést, cui prodest feltesszük, arra igencsak az a válasz, hogy egy ilyen eset előkészítése az ukrán/usa érdeke volt. Gyakorlatilag az oroszoknak itt a hirtelen bosszúvágyon és csalódottságon kívül más okuk nem lett volna ezt csinálni. Ami akár épp elég is lehet, ahhoz , hogy ezt elkövessék.
De a képek meg túl megrendezettnek , szabályosnak tűnnek. Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni a teljes valóságot- hacsak nem vette valaki telefonra fel...