Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

az orosz elsővonal soksz…

#1199590 matgab Előzmény: #1199383

az orosz elsővonal sokszor a halálra ítélt büntető századok voltak. Azok az elítéltek, akiket kihoztak a börtönből és azt mondták, kapsz a fronton egy esélyt- meg egy kis vodkát.

Nos ezek a katonák nem sokat szarakodtak, nem volt veszíteni valójuk.

Nyilván mondjuk az én nagyszüleim Fehérvár környékén voltak, ott meg elég súlyos harcok voltak, Fehérvár is többször gazdát cserélt. Az utolsó nagyobbacska offenzívát ott indították a németek, nyilván az oroszok sem voltak ott a legkíméletesebbek...

családi tapasztalatot íí…

#1199383 Ibiza Előzmény: #1198853

családi tapasztalatot íírtam:
Még egy. faterom kb 10éves volt, Orosz tiszt szappannal mosakodott udvaron, beszappanozta a pofáját fater meg elcsórta a szappant, elrohant elbújt, orosz hallotta a zörgést de nem nyitotta ki a szemét, kereste nagyon, pipa lett pisztollyal fenyegetőzött, nagyapám visszavitte neki, mondta apám a kishugának lopta el, jót röhögött náluk hagyta a szappant.
Amcsik is erőszakoltak ázsiában.
Ezek harci cselekmények azt jelzik azt csinálunk veletek amit akarunk, demoralizálás provokálják a bújkáló férfiakat. Szerintem nem praktikus mert nagyon bepipulhatnak, ha elkapnak lenyisszantják a kukacodat vagy kocsi mögé kötnek.

Családi elbeszélés: Oroszoknak nem volt megfelelő hadtáp rájuk bízták a beszerzést csak "fekete" kenyeret kaptak időnként. A disznóólban elásott bödönt a zsirba süllyesztett husokkal is megtalálták.
Németeknek volt kenyér, konzerv hitler szalonna..

Hát azon kívül, hogy az …

#1198853 matgab Előzmény: #1198653

Hát azon kívül, hogy az oroszok végigerőszakolták a fél országot és fél Németországot valóban nagyon korrektek voltak... Ja nem...

Sőt még a büszke angol-szászok is több százezer német nőt erőszakoltak meg a szétosztott csokoládékon kívül, csak ennek nincs akkora publicitása...

tetszenek ezek a diploma…

#1198737 Ibiza

tetszenek ezek a diplomata kiutasítások.
Mindenki tudja MINDEN diplomáciai testület célja a hírszerzés a kémkedés az információk gyűjtése és ehhez beszerveznek embereket.
Ha ott vannak az orosz diplomaták kéznél, akkor egyszerűbb a háttér megbeszéléseket titkos találkozásokat szervezni.
Mert hát kellene ezek, hiszen olajra gázra szükség van, lehet verni melleket meg vitézkedni de most egyedüliként az orosz olaj és gáz ad életet. Korábban tán fidesz 1.0 is sokszor jelezte diverzifikálni kéne az energiahordozók beszerzését, senki nem moccant.

láttam olyan felvételt a…

#1198685 Ibiza Előzmény: #1198258

láttam olyan felvételt ahol látszólag fegyverekkel egy-két aknával lőtték az embereket, volt valami ijedelem de a szélén békésen bringáztak sétáltak emberek, nekem nem volt életszerű.
Ukránok jól használják a médiát.
Egyre magasabbra kerül az ingerküszöb, egyre nagyobbat kell durrantani. Elején elég volt pár szétlőtt ház meg vonuló tankok, ez már karcsú.

Igen, oroszok kérték az …

#1198653 Ibiza Előzmény: #1197601

Igen, oroszok kérték az ensz kivizsgálást.
Régen bármi megtörténhetett ma már mindenhol telefonok, akár élő műsorokat is lehet azonnal feltölteni.
Most úgy láttam oroszok próbálnak sebészi pontossággal dolgozni. De hát mindig ott van az emberi tényező.
Rokonokat mindig meséltettem a háborúról, oroszokról azt mondták buták voltak szerették a gyerekeket sokszor adtak nekik ezt azt. De simán kidobálták nagymamám szekrényéből a cuccot és kint az udvaron fürödtek benne. A kakukkos órát szétlőtték "partizán" felkiáltással. Mondta nagymamámnak főzzön kukorit, mondta neki nincs, elfogyott minden, elment hozott, nagymamámnak meg kellett főznie. Ha valaki erőszakoskodott nőkkel akkor sorbaállították őket és ott fejbelőtték. Ezt németekről is hallottam, azonnal kivégezték aki valami súlyosat csinált.
nagyapámat el akarták vinni málenkij robotra, sirtak a gyerekek akkor látták sok a "klapcsi" elengedték. Egyszer még is elvitték akkor 1nap múlva megszökött.
A németek távolságtartóbbak voltak, nem nagyon haverkodtak.

Akár hibrid válasz is le…

#1198258 TrendMan Előzmény: #1197601

Akár hibrid válasz is lehet a kérdésre:

Az oroszok lelőtték őket, az ukránok meg odavonszolták és beállították a hullákat, hogy jól lehessen fotózni őket.

Korábban már keringett egy videó arról, ahogy Kijev külvárosában néhány ukrán egy benzinkút felé autózik vásárlási céllal.

Egy zajvédő fal mögött ott ásta be magát egy orosz tank és az egyik ijedt civilt simán lelőtték, amikor ijedtében kiugrott az autóból és feltette a kezét.

Érdekes volt, mert három autó hajott egymás után, az első is megijedt, de nem állt meg, csak megfordult és eliramodott arra, amerről jött,

Az látszólag megúszta.

Tehát az oroszokból akár csak unalomból kinézek egy ilyet.

A beállítást meg az ukránokból.

Bucsai mészárlás...https…

#1197601 matgab Előzmény: #1186066

Bucsai mészárlás...

https://infostart.hu/kulfold/2022/04/04/moszkva-le...

Nem mondom, hogy nem nézném ki az oroszokból, hogy mészárlást végeznek a lakossággal - hiszen anno az én civil dédapámat is hátulról lőtték le anno, a másikat meg annyira összeverték, amikor a dédanyámat védte hogy belehalt egy évre rá...

De azért nem veszek rá mérget, hogy valóban ők voltak. Amikor először megláttam a képeket, azt gondoltam, hogy minden olyan tökéletesen be van állítva, mintha filmesek végeztek volna profi munkát. Ráadásul mi értelme lenne kinyírni így a lakosságot, amikor épp elvonulóban vannak? A teljes lakosság megharagszik rájuk (már aki eddig nem haragudott), aktív ellenállásra ösztönözhetik a civileket, ráadásul tudták, hogy 2 napon belül jönnek az ukránok és fel fogják fedezni, hogy mit tettek - ergo azonnal háborús bűnösnek fogják őket találni... Ráadásul ha akarták volna, akkor már rég kinyírhatták volna őket.

Az ukránoknak és az USA-nak viszont egy ilyen eset , az épp kapóra jött...

Lehet az oroszokat vadállatnak bemutatni, a civileket aktív ellenállásra hergelni és bosszúvágyást felerősíteni bennük, el lehet ítélni az orosz vezetőséget háborús bűnökért és további szankciókat fog megszavazni az EU (és talán talán amerika is).

Tehát ha az örök kérdést, cui prodest feltesszük, arra igencsak az a válasz, hogy egy ilyen eset előkészítése az ukrán/usa érdeke volt. Gyakorlatilag az oroszoknak itt a hirtelen bosszúvágyon és csalódottságon kívül más okuk nem lett volna ezt csinálni. Ami akár épp elég is lehet, ahhoz , hogy ezt elkövessék.

De a képek meg túl megrendezettnek , szabályosnak tűnnek. Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni a teljes valóságot- hacsak nem vette valaki telefonra fel...

sajnos nem tudjuk a való…

#1186066 Ibiza Előzmény: #1185414

sajnos nem tudjuk a valót, minden oldalból kijön az állat. Alap emberi tulajdonság ha megtehet valamit akkor meg is teszi..

látjuk a hirekben, egy 5 tagú család meghalt egy házban az orosz támadásban. persze szörnyű de ha légiriadó van miért nem megyek a pinyóba? vagy miért nincs légiriadó? Vagy szándékosan nem adnak jelzést?
Szóval mindig a nép szopik. Gyalog a táblán. A vezetők feláldozhatják öket.
Egyre magasabb az ingerküszöb, egyre keményebb hirek kellenek.
Elég jó emberismerőnek gondolom magam, zelinek egy szavát nem hiszem. Nagyon nem tetszik a követelözése a stilusa, és soha nem felejtem amiket a kisebbségekkel tettek.
Csak jelzem az orosz lelkület (ukránok is oroszok) olyan a népet szarba sem vették soha. Zelitől sem idegen szerintem beáldozni párszáz embert.
Lesz még itt vegyi támadás is ezt boritékolom, oroszoknak nincs rá szükségük de még is lesz, ezt késziti elö usa, már vannak nekik ilyen hirszerzési adataik és küldenek is felszerelést ehhez.

finnek felkészültek

#1180876 Ibiza Előzmény: #1179946

háát ma már nem ilyen a háború, amikor mennek a csapatok a hegyi utakon és a bátor védők gerilla háborút vivnak a gaz megszállók ellen. Oroszok ismerték az ukránok harci erejét és felszerelését, ezért támadták hagyományos eszközökkel, a nyugat nyomta az korszerübb kézi rakétákat ezért változott a helyzet, oroszok egy-két szintet léptek a támadásban. "Jeszenszki" és usa eszkalálni akarja a helyzetet.. nem tárgyalni fognak hanem egyre magasabb szintre akarják nyomni a harcok szintjét ahelyett, hogy minél előbb lezárnák. Az a gond nem zárhatjuk ki a nyugat zelivel ki is akarja terjeszteni a háborút, akár felénk is. Itt mindjárt kitalálná a nátó mi miért nem férünk bele a védelembe.