Regisztráció Elfelejtett jelszó

Genesis_Energy

Re: szeptemberi közgyűlés

#123194 exmnbs1 Előzmény: #123181

Merc, múltkor kiszámiltam, júl 9 óta Fraban kb350K, itthon 850K forgott, ebbe Rényi 6%-a bőven belefér......

Re: szeptemberi közgyűlés

#123191 exmnbs1 Előzmény: #123182

Spanyol gyár kb 158m EUR volt 2 éve, finanszírozási igénye 128m ilyesmi van a holnapon

Re: szeptemberi közgyűlés

#123182 Mercurius Előzmény: #123178

"50m USD a spanyol előlegre sem elég, nemhogy a magyaréra is......

A 100m EUR szintén kevés volna, mégha össze is jönne. Egy gyárra is...."

Bocc de ezt nem tudom értelmezni.

Re: szeptemberi közgyűlés

#123181 Mercurius Előzmény: #123172

Én nem tudom, nem néztem a GYJ-t, és Te mondtad hogy nem értek a számvitelhez, úgyhogy ne tőlem kérdezd... GenesisSolarSingapure adósságról sem tudok.

Rényi közölte a közgyűlés elején ezt a jó hírt. Nem tudom miből rendezték... lehet leütöttek egy nyugdíjast, és elszedték a pénzét... ;-) Vagy kapott egy lófejet a hitelező...

Rényi nem akart túlzottan konfrontálódni a szavazáskor, így viszont nem kellett szavaznia. 2 éve az őszi közgyűlésen szintén nem zároltatott, mégsem adott el. Most sem ez az ok, ill. ha igen, hamar kiderül. "Ránk" biztos nem szórta, mert "mi" nem vettünk.

A jelzések továbbra is arról szólnak, nincs összhang az IT tagok közt, leginkább Rényi az akinek nem tetszik a jelen helyzet, miszerint már nem ő a főnök. A fő célokban egyetértés van, úgy tűnik, de sok a konfliktus forrás közöttük.

Re: szeptemberi közgyűlés

#123178 exmnbs1 Előzmény: #123149

50m USD a spanyol előlegre sem elég, nemhogy a magyaréra is......

A 100m EUR szintén kevés volna, mégha össze is jönne. Egy gyárra is....

Milyen kivitelezővel?

Azzal akit kb 18 hónapja 4 héten belül kiválasztanak?

Rv-eik tőzsdén való eladása? Aztán kinek?

Bejönne belőle kb 7m EUR sem....

Egyre rosszabb hírek jönnek........(((((

Re: szeptemberi közgyűlés

#123172 exmnbs1 Előzmény: #123149

Kösz a tájékoztatást Merc.

Miféle hitelezőkkel egyezett meg a Geni? Mennyi adóssága volt? Miből rendezték?

Mi van GSS adósságával és kb -150m HUF tőkéjével? Azt mikor rendezik???

Rényi nem zároltatott? Rátok szórta és még nem vette vissza?

szeptemberi közgyűlés

#123149 Mercurius

Lezajlott szépen csendben a mostani közgyűlés is, melyet egy hónap múlva (okt. 16) egy újabb követ. A napirendi pontokat kíváncsian várjuk, de állítólag a Fund-nak lesz pozitív bejelenteni valója. Hát bőven lenne mit ugye...

A Közgyűlésen érezhető volt a feszültség, a régi magyar és az új IT tagok között.

Az ülést Edward Mier-Jêdrzejowicz vezette le Barcza Mihály segédletével. Rényi Gábor késett a kezdésről, nem zároltatott, és az asztalhoz sem ült le, de amint megjött, máris módosítani akart a jegyzőkönyvvezető személyén. Ezek elég komoly jelzések voltak. Vitvera László mint egyetlen kisrészvényes volt jelen hivatalosan. A többi jelenlévő az előző közgyűlés óta lényegében nem változott.

A kezdeti közjátékot leszámítva nagyjából rendben zajlott le a közgyűlés. Lehetett kérdezni bárkinek korlátlanul, mely kérdésekre a legilletékesebbek kimerítő (de nem mindig kielégítő) választ adtak.

Röviden a lényeg: a hiányzó pénzeket (mind a Fund, mind pedig a Genesis Energy, ill. a Cogenco) az induláshoz a német befektetőtől várják, akinek a képviseletében jelen volt Damian Greco, aki Rényi Gáborral közösen ismertette a korábban már publikált Cogenco ügylet részleteit. Greco úr jelenlétéből, ill. hozzászólásából arra következtethettünk, hogy elkötelezett a projekt mellett, és ha teljesülnek a feltételek, az 50 millió USD átutalásra kerül a Cogenco számára, mely a Genesis Energy spanyol projektjére, ill. részben a magyar projekt indításra van szánva. Bár a magyar leányvállalat sorsa még bizonytalannak tűnt, melyről Vitvera úr többször is érdeklődött.

A hitelekből, állami támogatásokból, ill. a befektetőtől összesen 100 millió euróra számítanak.

A kivitelezővel már zajlanak a tárgyalások, és nagyon remélik, hogy innentől már felgyorsulnak az események, és elindulhat a beruházás, és azt 18 hónapon belül, be is fejezik.

A tőkeemelés technikai okból való elhalasztására nyomatékosan és többször rákérdeztünk. Az erre szánt összeg letétbe van helyezve egy német befektetésibankháznál, és mivel a befektető garanciát vállalt ennek az összegnek a Cogencon keresztül a Genesis Capital Management részére való átutalására, ezért ennek a garanciának az érvényre juttatása folyamatban van, és ennek vannak technikai problémái, melynek pontos okait nem sikerült megtudnunk.

A Genesis Energy Nyrt IT-je, az újabb határidőig nem tervez semmilyen lépést ezzel kapcsolatban sajnálatos módon. Magyarán a Fund tartozása és tőkeemelése egyértelműen függ, a befektetőtől, mivel saját pénzük nincs. Egyéb alternatíva lenne még, a részvényeik tőzsdén való eladása, de mivel ez nem érdeke senkinek, nem is tervezik.

Mellesleg a Fund ugyanannyi darabszámmal képviseltette magát, mint legutóbb, tehát eladás nem történt a részükről.

A Genesis Energy pedig a mai napon kifizette adósságait, és megegyezett a hitelezőivel, ezáltal a csődveszély e téren elhárult.

Konklúzió: nincs áttörés továbbra sem, pénz sem érkezett, de a szándék megvan rá, és a hosszas előkészítő munka lassan beérni látszik. Az új befektetőnek teszik a projekt, és elkötelezett, egyelőre csak letéti garanciák szintjén.

Re: Valami lesz

#122473 exmnbs1 Előzmény: #122470

vicces)))

2. hosszabbítás, ez már egy kosármeccen is kezdene sok lenni.

A jó Fund garanciája ennyit ér..... 30-án a több, mint 1 mrd Fund tartozás határideje is lejár. Fedezet: z összes szavazati jog....

Holnap majd valami műhírt gyártanak nektek a beszámolóban, arra számítok

Re: Valami lesz

#122012 exmnbs1 Előzmény: #119075

Mostanában mióta júl 9-én bejelentették a tőkeemelést

elkelt kb 850K +350K, alacsonyabb áron, holnap vége a meghosszabbított jegyzésnek, Kedden kgy....

Ami arról szól főként hogyan kommunikáljanak az IT tagok a világ kül részein....