Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX0912

Re: új stratégia

#112377 Hathor Előzmény: #112052

Szia,

PF hatiban láttalak már írni.. teljesen higgadtan gondolkodsz már. Ehhez meg kellett égned. Ezen a fórumon szerintem mindenki megégett már, ezért vagyunk itt, hátha tudjuk egymást segíteni, a gondolat menetekkel észrevételekkel.

Nagyon jó dolgokat írtál, és valóban ez a helyes út. Sok hati shortos próbálta elkapni a tetőket, akik mára feladták a tetővadászatot. Szerintem sem kell short belépőt keresni most az emelkedő trendben.

Sajnos én is március óta azt hittem, hogy csak egy medve piaci rallyban vagyunk, mert medve az úr, így a long kimaradt, haszon kimaradt, de nem is buktam március óta egy fillért sem. Egy két rövid pozi hozott pár forintot csak. A fél éves aktív tőzsdei megfigyelés nem tanította meg a fordulatot márciusban, mivel akkor fordult elsőnek a piac. Sejtés em volt 1232-1500nál, de vissza fordulgatott a papír 1600-ról 1450ig, amíg USA repesztett fel, így elszállt a bizalmam a magyar piactól és visszaálltam melózni. A májusi uborkaszezon óta figyelem megint a piacot.

Várom továbbra is a trend fordulót, ha már a felfele trendből kimaradtam. Egy trendre fél év kifutás teljesen normális a medve piacon is. Figyelem ezt a szintet, mert nagyon tető hangulat van, bár hati 22K körüli szint talán elérhető még.

Kifáradni lástzik minden, nagy a vola, kis papírok is elszálltak, így lassan szerintem fordulhatunk, de majd a piac eldönti mikor fordulunk. A lefele menetben is megvárok legalább pár fordulós jelzést, kitárazást. Én is ennyit tanultam, hogy trendbe be kell állni, de nem 400%os OTP mellett szeretnék beszállni, így ha emelkedik is tovább kivárom a felfele trendet, hacsak nem lesz további nagyon longos jel. Ma nem érzek nagy emelkedést fel, és mindenkin látom a bizonytalanságot!

Munkádhoz sok sikert kitartást!

#112350 Robag Előzmény: #112349

Itt most minden meleg, long is, short is. Akárcsak múlt szerda este. :)

#112194 rbbj11 Előzmény: #112052

igazán elsőosztályú összefoglaló, gratula! Igaz is az utolsó szóig, DE

alkalmazni kell ezt, az lesz a művészet. Első lépés a tőzsdén, ha vki maga eljut erre a következtetésre. De előre mondom, nem lesz könnyű betartani....nem véletlenül nem csinálja mindenki ezt....

Ha képes lennél betartani, és jól csinálnád a leírtak szerint, akkor garantált lene neked a tőzsdén minden évben a 100% hozam. És hány tőzsdés éri ezt el? :O

Valóban sok sikert kívánok hozzá, mert öröm látni, hogy azért egyesek szépen fejlődnek.

üdv

#112188 _pda_ Előzmény: #112052

100-as, én is így jártam

a daytrade pattogáshoz ott kell ülni egész nap a gép elött és ahogy látom ritkább a siker ebben a műfajban, mint a bukó

ps: csak tudnám, h mikor kezdődik a trend :))

#112166 Robag Előzmény: #112052

Nem tűnik rossz stratégiának, valószínűleg én is jobban jártam volna valami ilyesmivel. :)

Eleinte, amíg hasonlóan csináltam, addig általában nyertem. Csak aztán vérszemet kaptam látva a sok hullámot, és szerettem volna mindet meglovagolni. :)

#112147 kelvin Előzmény: #112113

Hát mit is mondjak a mai napról?

Nekem sikerült letrédelnem teljesen.

Reggel long 900-ról 100 fölött dobtam, kicsi long 700-ról (ez bukós lett, de nem veszélyes)

Majd short 700ról 440-es zárással

Most 0 pozi, fagyipénz a zsebben

amcsik semerre, reggel döntök mit lépek

#112113 Amatoregy Előzmény: #112052

Illetve: ha az öszi longjaidat nem dobod ki a lejtön félúton, akkor mostanában lennél nulla körül. Persze ez csak rv-re igaz, hatira nem.

#112093 Rowan Előzmény: #112052

Sok sikert :)

detto úgy jártam, mint Te

14000 óta shortokat nyitogattam, mert jönni kell a korrekciónak :S

a csapból is ez folyt, az összes elemző ezt írta

úgy döntöttem, többet nem olvasok el egyetlen elemzést sem

így legalább a saját hülyeségem után megyek, nem másé miatt szívok

új stratégia

#112052 Kamaz7

Akkor most megírom az ultimate hozzászólásomat. :)

Ősszel longoltam, mert: "ennél lejjebb már nem mehet". Bukás.

Tavasszal shortoltam, mert: "Válság van, megyünk vissza a gödörbe". Bukás.

Elemzők, guruk, fórumok végig a trend ellen beszéltek. Most is, már 2 hónapja az esést várják, de az nem jön. Mindenki folyton shortolja, pedig egyértelmű long trend van március óta.

Minősítőcégek célárai csak az árat követik. 2000-ren azt mondják 2800 a célár. Amikor eléri a 2800-at, azt mondják 3500. Ha azt is eléri, akkor megint nagyobbat mondanak. Forduló után meg ugyanez pepitában.

Konklúzió:

Senkire nem hallgatva, TA szerint kell érzelemmentesen, stop-ot használva kereskedni. Nem kapkodni, racionális döntéseket hozni. Indikátorokat nem kell nézni. Esetleg MACD. A lényeg a trendvonal, ellenállás, támasz. Belépés előtt megvárni a megerősítést. Belépéskor előre meghatározott, minden körülmény között betartandó stop. Ritkábban kereskedni, rövid-közép-távú trendeket meglovagolni. Ha nagy a volatilitás, akkor a stop könnyen aktiválódik, olyankor inkább ne legyen pozi. Trend elejét keresni tilos: nem szabad próbálkozni a csúcson short-ot nyitni, vagy a gödör alján long-ot nyitni. A többszöri próbálkozás több pénzt visz el, mint amennyit a végén az egész hoz. Akkor is elég beszállni, ha már kialakult a trend. Kiszállásra ugyanez vonatkozik. Bőven elég, ha csak a trend felében nyerünk.

Remélem ez az új stratégiám végre nyereséges lesz. Sok sikert nekem! Ti is kívánjátok. Köszönöm! :)

ui: kár, hogy tőkém nagy része elment. Ha ez a stratégia sem válik be és teljesen elfogy, akkor kénytelen leszek itt hagyni a tőzsdét.

Re: nincs cím

#112020 akpo7 Előzmény: #111984

Messza van a res, h. sziget legyen.

Mindegy, legyen hetfon, h. a hetes charton is latszon. :)

Telibe találtam a zárót,…

#111978 Robag

Telibe találtam a zárót, 650-re álltam be, de nem teljesült.

Akkor marad a long. :)

Re: nincs cím

#111975 banyaiz Előzmény: #111956

Vissza a megszokott kerékvágásba? :D Usa csak nem akar megpusztulni, de ennek az emelkedésnek csak a korrekciója is brutális kellene, hogy legyen elvileg.