Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

új stratégia

Kamaz7

Akkor most megírom az ultimate hozzászólásomat. :)

Ősszel longoltam, mert: "ennél lejjebb már nem mehet". Bukás.

Tavasszal shortoltam, mert: "Válság van, megyünk vissza a gödörbe". Bukás.

Elemzők, guruk, fórumok végig a trend ellen beszéltek. Most is, már 2 hónapja az esést várják, de az nem jön. Mindenki folyton shortolja, pedig egyértelmű long trend van március óta.

Minősítőcégek célárai csak az árat követik. 2000-ren azt mondják 2800 a célár. Amikor eléri a 2800-at, azt mondják 3500. Ha azt is eléri, akkor megint nagyobbat mondanak. Forduló után meg ugyanez pepitában.

Konklúzió:

Senkire nem hallgatva, TA szerint kell érzelemmentesen, stop-ot használva kereskedni. Nem kapkodni, racionális döntéseket hozni. Indikátorokat nem kell nézni. Esetleg MACD. A lényeg a trendvonal, ellenállás, támasz. Belépés előtt megvárni a megerősítést. Belépéskor előre meghatározott, minden körülmény között betartandó stop. Ritkábban kereskedni, rövid-közép-távú trendeket meglovagolni. Ha nagy a volatilitás, akkor a stop könnyen aktiválódik, olyankor inkább ne legyen pozi. Trend elejét keresni tilos: nem szabad próbálkozni a csúcson short-ot nyitni, vagy a gödör alján long-ot nyitni. A többszöri próbálkozás több pénzt visz el, mint amennyit a végén az egész hoz. Akkor is elég beszállni, ha már kialakult a trend. Kiszállásra ugyanez vonatkozik. Bőven elég, ha csak a trend felében nyerünk.

Remélem ez az új stratégiám végre nyereséges lesz. Sok sikert nekem! Ti is kívánjátok. Köszönöm! :)

ui: kár, hogy tőkém nagy része elment. Ha ez a stratégia sem válik be és teljesen elfogy, akkor kénytelen leszek itt hagyni a tőzsdét.