Regisztráció Elfelejtett jelszó

Olimpia 2024

Az aranyérem értéke

#1501812 Koffein

Csak úgy érdekességképpen, 1908-ban 100%-ban arany volt az érem, most már csak 1%-a arany..

https://www.forbes.com/sites/anthonydemarco/2024/0...

The Olympics gold medal weighs 529 grams, more than 95.4% of the medal is actually made of silver (505 grams). Six grams consists of pure gold, which serves as the plating for the medal, and 18 grams consists of iron, according to various reports. If the gold medal was made of pure gold, it would be valued at approximately $41,161.50. This is why the last time pure gold medals were presented was in 1912.


Az 1908-as aranyérem: https://olympics.com/en/olympic-games/london-1908/...
London_1908_medal


vs. mostani 2024-es:

The Paris 2024 Olympics gold medal designed by French high jewelry house Chaumet

Arany öttusában!!!

#1501786 TrendMan Előzmény: #1501782

Ja tényleg!

Érdekes volt, hogy az utolsó nap előtt az USA-nak még 2 arannyal kevesebbje volt, mint Kínának és a végére, mintegy varázsütésre az aranyak számában és az éremtáblázaton is megelőzték Kínát.

Innen nagyon jól lejön, hogy mennyire át van politizálva az egész történet.

Arany öttusában!!!

#1501783 matgab Előzmény: #1501782

Utoljára talán 2000-ben követtem az olimpiát egyben, de inkább 1988-1992-ben. Néztem a tv-ben a versenyeket , drukkoltam, hogy megszerezzük az X. érmünket helyezésünket is, ahogy feltették a képernyőn a dicsőség táblára a sportolók kinyomtatott képeit... Aztán kinőttem, kiszerettem belőle.

Arany öttusában!!!

#1501782 matgab Előzmény: #1501773

Igazából ha abban a kajak kenuban - ami a magyarokon és a németeken kívül nagyon kevés nemzetnél számít érdekes sportnak- nem lenne ennyi féle futam, akkor töredék ennyi érmet szereznénk.

Igaz tőlük most senki nem hozott éppen aranyat "csak" 4 ezüstöt.

Igazából , nem lenne hülyeség a gyerekeket rászoktatni valami olyan sportra, amit alig űznek a világon és olimpiai sportág, mert ilyen sportágakban viszonylag könnyű aranyat nyerni.
Ha még nem is a brake táncot nézzük (akkor már miért nem a versenytánc lett sportág?) , akkor is a tae kwon doe-sunk nyert 4 meccset és bezsebelte az olimpiai járadékokat. Ami tényleg egy vicc (vagy inkább katasztrófa), hogy ilyen magas összegűek. De hát ez kb. hasonló szent tehén, mint a nyugdíjasok 13. vagy 14. havi nyugdíja.

Ebben mindegyik kormány bátran emelt és egyik sem meri azt mondani, hogy ez már őrület, hogy a világon mi fizetjük (majdnem) a legtöbbet egy-egy olimpiai helyezésért. És mondjuk elég sok is van (pont mert olyan sportágakban szerezzük, ami nem sok embert érdekel, de jó sok futam van benne).

Atlétikában gyakorlatilag sehol nem vagyunk ( se nehéz , se a könnyűben). (Értelmezhető) Csapatsportokban szintén nem- kivéve a vizilabda, amit szerencsére messze nem játszanak annyi helyen, mint a kosarat, vagy kézi labdát, vagy röplabdát- fociról nem is beszélve.

Egy két lövészet , vitorlázás, vívás érem még be szokott figyelni.

De igazából kit érdekel az egész olimpia. Már 20 éve elvesztette az olimpia (és úgy uszkve az egész élsport) azt a báját, hogy az amatőrebb játékosok/csapatok is okozhatnak meglepetést.

A pénz eldönt már itt is mindent. Nyer az USA és Kína, a többiek meg csipegetik a morzsákat. Meg ha nyerünk, akkor is mi történik? Pár hónap alatt még a nevét is elfelejtjük az adott embereknek. Olcsóbb lesz tőle a kenyér? Több turista jön miattuk Magyarországra? Jobban fogunk élni? Egyáltalán nem. Pár napig verhetjük a magunk mellét, hogy hűű mekkora sport nemzet vagyunk, húú milyen előkelő helyen vagyunk...

De tudjuk, hogy az osztrákok, vagy a norvégok , vagy a kazahok hány érmet, aranyat nyertek? A lőtéri kutyát sem érdekli , pont úgy, ahogy a többieket sem érdekli, hogy mi előttük vagy mögöttünk vagyunk.

Az egész már csak pénzről szól, jogokról, közvetítésről, nézettségről és persze politikáról. Zárjuk ki az oroszokat , a nem is háboruzó Fehér oroszokat, de az USA az bezsebeli a 40 aranyérmét akkor is, ha állandóan harcban áll!

És persze LMBTQ támogatás mindenek előtt, és éljen meg lehetett koronázni a női box győzteseként már félig férfiakat is! Hurrá! Ismét érzékenyíthettek minket!

Összefoglaló

#1501777 TrendMan

Érdekes statisztikai adalékokkal lep meg minket a szerző:

https://index.hu/velemeny/2024/08/12/magyar-sport-...

Ő is észrevette, hogy csapatsportokban a béka segge alatt vagyunk.

Kérdés, hogy ez a magyar sportfinanszírozásról, a magyar néplélekről vagy valamilyen formában a kooperációs képességekről mond el valamit?

Mellesleg ilyen gyenge férfi vizilabda csapatot még nem láttam ...

" Az aranyérem mellé pedig sportolói életjáradék is jár, ami az előző évi bruttó átlagkeresetnek felel meg. 2023-ban ez az összeg 571.200 forint volt [7], ezüstért ennek a hetven, a bronzért az ötven százaléka jár (399.840, illetve 285.600 forint), mai árakon ennyit kapnak majd havonta 35 éves koruktól párizsi érmeseink. (Az életjáradék összege a nyert érmek száma szerint halmozódik.) Ez azt jelenti, hogy a most 18 éves olimpiai bajnokunknak 17 év múlva a gyerekeim, mire 45 éves lesz az unokáim, és ha hosszú életű lesz – adja Isten! –, 70 éves korától a dédunokáim is fizetni fogják a mostani sikeres fejberúgásokért járó pénzét. Vajon mit jelent majd nekik egy 52 évvel azelőtti olimpiai aranyérem? "

- Na de miért kapjuk ezt a pénzt?

- Anyukátok 52 évvel ezelőtt fejberúgott valakit az olimpián, ezért.

Milyen sportág?

#1501759 TrendMan

Két nő áll egymás mellett a tatamin, fejvédőben.

Az egyik 190 cm magas, a másik 160 cm magas.

Oldalt állnak egymásnak és mindkettő csak lopva néz a másikra.

A fejvédőben úgysem látják egymást rendesen ...

Amikor úgy gondolják, hogy a másik nem figyel, hirtelen megpróbálják fejberúgni a másikat.

Kicsit sok negyeddöntőt/…

#1501728 TrendMan

Kicsit sok negyeddöntőt/elődöntőt elbuktunk már így zsinórban, ideje lenne, hogy forduljon ez a történet ...

vatikáni kritika

#1501673 TrendMan Előzmény: #1501507

A Vatikán állásfoglalása a sokat kritizált színes jelenetről:

https://www.berliner-zeitung.de/news/olympia-eroef...

"Egy nagy presztizsű eseményen, ahol az egész világ közös értékeket ünnepelni gyűlik össze, nem helyénvaló, ha olyan célzások kapnak helyet, amelyek sok ember vallási érzületét teszik nevetség tárgyává.

A Szentszék nem kérdőjelezi meg a véleményszabadságot.

Azonban ennek határt kell, hogy szabjon a többi ember tisztelete."