Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany öttusában!!!

matgab Előzmény: #1501773

Igazából ha abban a kajak kenuban - ami a magyarokon és a németeken kívül nagyon kevés nemzetnél számít érdekes sportnak- nem lenne ennyi féle futam, akkor töredék ennyi érmet szereznénk.

Igaz tőlük most senki nem hozott éppen aranyat "csak" 4 ezüstöt.

Igazából , nem lenne hülyeség a gyerekeket rászoktatni valami olyan sportra, amit alig űznek a világon és olimpiai sportág, mert ilyen sportágakban viszonylag könnyű aranyat nyerni.
Ha még nem is a brake táncot nézzük (akkor már miért nem a versenytánc lett sportág?) , akkor is a tae kwon doe-sunk nyert 4 meccset és bezsebelte az olimpiai járadékokat. Ami tényleg egy vicc (vagy inkább katasztrófa), hogy ilyen magas összegűek. De hát ez kb. hasonló szent tehén, mint a nyugdíjasok 13. vagy 14. havi nyugdíja.

Ebben mindegyik kormány bátran emelt és egyik sem meri azt mondani, hogy ez már őrület, hogy a világon mi fizetjük (majdnem) a legtöbbet egy-egy olimpiai helyezésért. És mondjuk elég sok is van (pont mert olyan sportágakban szerezzük, ami nem sok embert érdekel, de jó sok futam van benne).

Atlétikában gyakorlatilag sehol nem vagyunk ( se nehéz , se a könnyűben). (Értelmezhető) Csapatsportokban szintén nem- kivéve a vizilabda, amit szerencsére messze nem játszanak annyi helyen, mint a kosarat, vagy kézi labdát, vagy röplabdát- fociról nem is beszélve.

Egy két lövészet , vitorlázás, vívás érem még be szokott figyelni.

De igazából kit érdekel az egész olimpia. Már 20 éve elvesztette az olimpia (és úgy uszkve az egész élsport) azt a báját, hogy az amatőrebb játékosok/csapatok is okozhatnak meglepetést.

A pénz eldönt már itt is mindent. Nyer az USA és Kína, a többiek meg csipegetik a morzsákat. Meg ha nyerünk, akkor is mi történik? Pár hónap alatt még a nevét is elfelejtjük az adott embereknek. Olcsóbb lesz tőle a kenyér? Több turista jön miattuk Magyarországra? Jobban fogunk élni? Egyáltalán nem. Pár napig verhetjük a magunk mellét, hogy hűű mekkora sport nemzet vagyunk, húú milyen előkelő helyen vagyunk...

De tudjuk, hogy az osztrákok, vagy a norvégok , vagy a kazahok hány érmet, aranyat nyertek? A lőtéri kutyát sem érdekli , pont úgy, ahogy a többieket sem érdekli, hogy mi előttük vagy mögöttünk vagyunk.

Az egész már csak pénzről szól, jogokról, közvetítésről, nézettségről és persze politikáról. Zárjuk ki az oroszokat , a nem is háboruzó Fehér oroszokat, de az USA az bezsebeli a 40 aranyérmét akkor is, ha állandóan harcban áll!

És persze LMBTQ támogatás mindenek előtt, és éljen meg lehetett koronázni a női box győzteseként már félig férfiakat is! Hurrá! Ismét érzékenyíthettek minket!