"Három magáncéget választott ki a NASA arra, hogy 2028 végén rakományokat szállítsanak a Holdra. Az űrügynökség közleménye szerint a vállalatokat összesen négy küldetés teljesítésével bízták meg, mindegyik a holdbázis felépítését fogja szolgálni.
Az Astrobotic vállalat 297,9 millió dollárt (mintegy 93 milliárd forint) nyert el misszió végrehajtására, a Firefly Aerospace és az Intuitive Machines pedig egy-egy küldetést fog teljesíteni 144,2 millió dolláros (körülbelül 45 milliárd forint), illetve 148,3 millió dolláros (több mint 46 milliárd forint) összegért cserébe."
Neki már nem kell jövőjéért aggódnia. Az elmúlt 15évben csipegette a leeső spacex részvényeket, most már a cég 1%át birtokolja, ami kb 20milliárdot ér..
őrület, hogy hova jutott a spacex meg Musk innen.. valószínűleg itt sokan feladták volna...
Mások is gondolhattak erre a fantasztikus tervre XD
Kinyitott 131-en, és beadták 106-ig.. ránézésre csak azok jártak jól ezidáig, akik tavaly vásároltak...
Azon gondolkodtam, Musk mesteri az árazásba, nem drága, nem is olcsó, 135, 2-300-at is megadnak majd érte..
"Bejelentette tegnap a SpaceX, hogy 135 dolláros IPO árat céloznak meg, amivel 1,75 billió dollárra értékelnék a céget. Végleges IPO ár viszont várhatóan majd június 11-én fog kialakulni, a befektetői roadshow lezártával, ami a mai napon indul. A részvény első nyilvános kereskedési napja így június 12-ére esik várhatóan."
A hírek szerint, a lockup 60 nap után jár le és a részvények 20%-át piacra lehet dobni.
Majd 30%-a ha IPO ár fölé emelkedik.
Öt különböző 7%-os feloldás jöhet 70-135-ik nap közt.
2026 novemberére a korai befektetők részvényeinek a 93%-a eladásra kerülhet.
Minden világos, Cramer a felelős a tegnapi SATS ugrásért :)))

Alphabetnek 7,5% tulajdonrésze van a spacex-ben... habár ez lófütty érték a méretéhez képest.. tavaly kellett volna 150 körül zsákolni..
EchoStar-nak kb 3% tulajdonrésze van a SpaceX-ben... ha szolid 2%-al számolunk, az kb 40milliárdos tulajdonrész, ami beárazásra kerülhet 2T-s kapitalizációval.. ez kb annyi, amennyit jelenleg ér az egész cég...
Még átgondolom, hogy ekkora emelkedés után speki pakkot veszek-e.. ha veszek is, spacex ipo napján eladás...
https://finviz.com/stock?t=SATS&p=d
Nézegetem a TTWO-t, jó lenne ha visszajönne egy picikét.. mivel messze áll tőlem, nem figyelem a játékpiacot, megsaccolni sem tudom, hogy mekkora hype lesz ha végre kijön..
LUNR is megy abban benne vagyok 32-ről. Fejtegettük mit érdemes és hogyan. Népi emfgigyelés alapján mindenki a nagy IPO-ra figyel de a háttércégekkel jobban lehet keresni a hullámban.
Űrkutatás/utazás, AI, olyan szolgáltatások ami elől el lehet menekülni a valós világból fognak menni nagyon (pl. TTWO GTA6 ami a GENZ alkoholja)). Ez az érzésem