Regisztráció Elfelejtett jelszó

Costa Blanca ingatlan

ezt kihagyni...

#825225 rbbj11 Előzmény: #824662

ez még az én fantáziámat is beinditotta, de mire fel lenne ujítva, nem lenne éppen olcsó...azért 150.000 euro nem kevés

HolaMeg az asszony, term…

#821890 Ricsi

Hola

Meg az asszony, természetese, van aki ismeri.

Ha esetleg Spanyolorszá…

#821880 KawaBazsy

Ha esetleg Spanyolországban, a Costa Blancán fektetnétek ingatlanba, akkor keressetek bátran. Az aktuális ingatlan kínálat fent van a honlapon.. A régió (Torrevieja város s környéke) még nem szállt el annyira árban, nem nehéz évi 10%-os hozamot realizálni. A helyszínen Ricsi intézkedik mindenben, ami szükséges. :-)

http://costablancaingatlan.hu/

Ingatlanbefektetés a Costa Blancán

#821879 KawaBazsy

Miért éppen Spanyolország?

Spanyolország európa egyik legnagyobb országa, ennek ellenére, Magyarországon alig ismerünk belőle valamit.

Elsőre sokunknak a pálmafás tengerpartok, finom gyümölcsök és jó borok, esetleg a csodás Alhambra jutnak eszünkbe, de ez az ország sokkal változatosabb, és sokkal többet nyújt az idelátogatóknak és az itt élni kívánóknak egyaránt. Az ibériai félsziget közepén, a fennsíkon fekvő Madridban teljesen más éghajlat, szokások, építészet, nyelvezet fogad, mint például a Vizcayai-öböl partján elterülő, kissé esős, hűvösebb Galíciában, Asturiában, Cantabriában vagy Baszkföldön. A hegyekben itt is hótakaró fogad, sípályákkal, melyek egészen áprilisig használhatók. A Granadától mintegy 30 kilóméterre fekvő Sierra Nevadában található Európa legdélnyugatibb síparadicsoma, jó időben innen egészen a tengerpartig is ellátni.

Mégis, sokszínűsége ellenére van valami közös, ami egész Spanyolországot jellemzi, és ez a spanyol emberek mentalitása, függetlenül attól, hogy baszkokról, galíciaiakról, katalánokról vagy éppen andalúziaiakról beszélünk. Ez a valami, amit itt úgy mondanak, hogy "buena gente" (ejtsd: buena hente), ami jó, jószívű, jóindulatú emberekként fordítható. Igaz, hogy minden népben akad mogorva, rosszindulatú, önző ember is, de a spanyolokra általában jellemző a kedvesség, udvariasság, segítőkészség és nem utolsósorban a nyugalom.

Csak néhány hétköznapi példa: ha az élelmiszerboltban új pénztár nyílik, nem a régi sorban utolsóként állók rohannak előre, hanem a másodikként álló sétál át az új pénztárba. Ha nem indul el, akkor a harmadik megkérdezi, hogy mehet-e ő esetleg. Ha az utcán valaki elejt valamit, nem is csak szólnak neki, hanem jellemzően lehajolnak, felveszik és odaadják. Ha eltévedtünk egy ismeretlen városban, vagy ha csak szeretnénk tudni, hol található, mondjuk egy nevezetesség, és pont egy rendőrt kérdezünk meg, nemcsak hogy elmondja az összes kapcsolódó tudnivalóval (nyitva tartás, rendezvények), hanem el is kísér a célig. Ugyanez igaz, ha a boltban kérdezzük meg az eladót, hogy merre van egy adott áru (az árucikkek elrendezése sajátos, spanyol logika szerint történik), ő is elkísér és megmutatja, esetleg elmondja még azt is, mit akciózott le éppen a bolt. Ha a gps egymásnak ellentmondó utasításait kibogozandó félreállunk egy teljesen szabálytalan helyen, a rendőr megkérdezi, hogy mi a gond, és ha megígérjük, hogy nem maradunk sokáig, nyugodtan tovább áll.

Az országban élő embereknek köszönhetően Spanyolország a béke és nyugalom földje. Itt nem siet senki, bár igyekszik dolgát rendesen, becsületesen elvégezni - igaz, ha nem megy azonnal, akkor inkább holnap, vagy holnapután, vagy soha. Például, az internetbekötésre 1 hetet ígérnek, de ha van rá mód - és általában van - minden külön kérés nélkül már aznap beszerelik. Ha visszahívást ígérnek, és aznap nem tették meg, akkor bizony nekünk kell őket hívni, mert lehet, hogy el is felejtették. Nem rosszindulatból, csak ilyenek... Vezetésnél se idegesek, nagy türelemmel és nyugalommal viselik egymás ügyetlenkedését. Ha nem indulunk el azonnal, amikor zöldre vált a lámpa, nemigen dudálnak ránk, biztos okunk van rá.

Ellentétben más mediterrán népekkel, a spanyolok általában nagyon szabálykövetőek, nem akarják kijátszani a törvényeket, nem keresik kifejezetten a kiskapukat. Megintcsak a közlekedésből véve példát, az autósok a zebránál mindig megállnak, és átengedik a gyalogosokat. Ha intünk nekik, hogy menjenek csak, nekünk nem sürgős, akkor is csak állnak, amíg át nem megyünk. Ha ellenben nem a zebránál kelünk át, eszükbe nem jut még lassítani se.

Vigyázat, ez a mentalitás ragadós! Hamar megfertőzi az idelátogató külföldieket is, hiszen itt az alapvetően zárkózottabb skandináv is vidáman ismerkedik és osztja meg élményeit másokkal.

Spanyolországot csak azoknak ajánljuk jó szívvel, akik készek lazítani az észak-európai szigoron és magukévá tenni ezt a kedves, előzékeny és jóindulatú mentalitást.

http://costablancaingatlan.hu/index.php/miert-eppe...