Regisztráció Elfelejtett jelszó

Autóipari hírek

jaguar

#869074 Fornit

https://qubit.hu/2021/02/15/teljesen-atall-a-villa...

"Teljes egészében a villanyautók gyártására koncentrál a jövőben a Jaguar – ezt a Jaguar Land Rover igazgatója, Thierry Bollore jelentette be hétfőn. A tervek szerint 2025-től a cég nem gyárt több fosszilis üzemanyaggal működő Jaguart, 2030-tól pedig a Land Rover modelljei is elektromosak lesznek, az első villanyterepjárót a cég 2024-ben fogja majd bemutatni."

önvezető Scania

#868959 Koffein

Olyan messzire mentünk az önvezető teherautók és kamionok fejlesztésében, hogy a technológia piaci bevezetése 5 éven belül megvalósítható. Ennek ellenére még sok időbe fog telni, mire az önvezető teherautók részt vehetnek a kétirányú forgalomban, valamint a városi közlekedésben

Már közúton is közlekedhet az önvezető Scania 1https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2021/02/09/ma...

előre megy a hiszti?

#867861 TrendMan Előzmény: #867857

Nincs itt egy erős ellentmondás, hogy szabad piaci módszerekkel működtetik egy termék piacát, amely közvetlenül állami előírások kapcsán kell, hogy bizonyos eredményeket mutasson fel?

konfrontáció hiánya

#867280 Koffein

Bosch vezér:

"Franz Fehrenbach még az óév végén adott interjút a német Stuttgarter Nachrichten című lapnak. Ebben úgy fogalmazott, hogy a német járműiparnak ki kellene állnia a barikádra, és szembeszegülnie az unió közlekedéspolitikájával. Fehrenbach ugyanis úgy véli, hogy jelenleg az elektromos járművek nem olyan környezetkímélőek, mint amilyennek a közvélemény és a politikusok tartják."

https://autopro.hu/trend/bosch-vezer-az-autoipar-s...

Vita az elektromos autózásról: a dodzsem jövője?

#866942 Koffein Előzmény: #866940

Ha politikusokra gondolsz, mint rendszer feletti rendszer, akkor arra várhatunk :)

Vita az elektromos autózásról: a dodzsem jövője?

#866940 TrendMan Előzmény: #866939

Én úgy látom - egyre inkább - hogy ezeket a problémákat nem lehet alulról megoldani, eggyel magasabb szintre kell lépni.

Ha egy rendszeren belül nem tudsz ésszerű megoldást kijelölni, akkor a rendszer feletti rendszerből jöhet csak a megoldás.

Hogy ez mit jelent, az már-már filozófia lenne és most nem mennék bele.

Ehelyett egy másik érdekes példa a közlekedés egy másik területéről arról, hogy hová vezet az erőltetett váltás:

https://telex.hu/kulfold/2020/12/21/balesetveszely...

Vita az elektromos autózásról: a dodzsem jövője?

#866939 Koffein Előzmény: #866937

Ha zöldek akarunk lenni, akkor igen, a vonat környezetbarátabb, mint a repcsi, vagy az autó :) és amint kiderült, a troli zöldebb, mint az elektromos buszok...

Úgy gondolom, egy órába 3 véleményt, nem feltétlenül lehet megvitatni, főleg ennyire foghíjasan érintve a témákat, ennek kell másfél két óra, ha nem három, és nem három, hanem egy egy szakértővel...

Vita az elektromos autózásról: a dodzsem jövője?

#866937 TrendMan Előzmény: #866828

Ez egy kicsit vak-vezet-világtalant beszélgetés volt, úgy látom az elgondolások némileg diffúzak.

Összességében úgy tűnik a vonat és a troli az egyetlen mindenki számára működőképes megoldás.

Ezek után világos, hogy mit kell tenni:

Dodzsemet mindenkinek!

Feszítsünk ki egy óriási elektromos hálót az ország felett!

Aztán Hajrá!

30 millió elektromos autó

#866145 Koffein

"Egy a Bloomberg által megszerzett tervezet szerint az évtized végére legalább 30 millió elektromos autót szeretne az Európai Bizottság az utakon látni. Ez alapján még jobban előtérbe kerülhetnek az elektromos autó fejlesztések. A dokumentumot jövő héten publikálják."

mindeközeben a Daimler:

"A Daimler felügyelőbizottsága elfogadta a vállalat 2021-2025 közti stratégiáját. Ennek központi eleme, hogy az időszak alatt 70 milliárd eurót terveznek beruházni és fejlesztésre fordítani. Az elmúlt években évi 10 milliárd euró körül költöttek beruházásra és 4 milliárd euró körüli összeget számoltak el K+F tevékenységként, vagyis az elmúlt évekhez képest komoly változás nem várható. A stratégia középpontjában a Mercedes márka áll, és elsősorban az elektromos autók fejlesztésére fognak fókuszálni."