Regisztráció Elfelejtett jelszó

Autóipari hírek

A német autóipar hanyatlását a politika okozza

#863841 Koffein Előzmény: #863803

ajánlhatott volna teslát, ha azt veszel, a shortok is beértek volna :))

A német autóipar hanyatlását a politika okozza

#863838 matgab Előzmény: #863805

De te nem vagy olyan jófej! :-DDD

Majd szólok akkor 3-4 év múlva...

A német autóipar hanyatlását a politika okozza

#863803 matgab Előzmény: #863789

jó fej a Várkonyi Gábor, nekem is segített amikor autót vettem.

Az autóipar Androidja

#863757 KawaBazsy Előzmény: #863756

Nem látok ebben semmi furcsát. A belsőégésű motor jó volt a gyártóknak, mert a bonyolultsága miatt monopóliumot biztosított, nem beszélve az olajországokról, meg persze az üzemanyagot durván adóztató államokról. A vellanyhajtás ennek véget vet, bár sztem az adózást így is meg fogják oldani.. :-)

Az autóipar Androidja

#863756 Koffein

az azé durva, hogy lassacskán ott tart a technológia, hogy akár stocky, vagy bull'n'bear autót is össze lehet legózni oszt értékesíteni a népnek... durva, hogy hová fajul a technológia :)

https://raketa.hu/ha-a-tesla-az-elektromos-autok-i...

ez alapján, akár tér nyílhat az apple car előtt is... mindenesetre érdekes a folyamat, ami a mi szemünk előtt, a mi életünkbe kibontakozni látszódik...

aston martin

#863573 Koffein Előzmény: #863535

Mr Farkas után Vettel is bevásárolt:

„Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, az Aston Martin pedig nyílt részvénytársaság, így bárki befektethet a cégbe” – mondta Vettel, amikor Wolff korábbi megjegyzéséről kérdezték.

„Ha az a kérdés, hogy vannak-e részvényeim a cégben, akkor a válasz igen, vannak. Hogy mennyi? Úgy gondolom, ez már másodlagos, erről nem fogok beszélni” – folytatta.

„Hiszek ebben a projektben. Úgy döntöttem, én is részese leszek, és kíváncsian várom, mi lesz, amikor jövőre munkába állok a csapatnál!”

https://www.vezess.hu/forma-1/2020/10/09/vettel-as...

Daimler - portfólió tisztitás útjára áll lassacskán

#863548 Koffein

„Csökkentenünk kell az összetettséget. Az összetettség ugyanis növeli a költségeket. A jövőben kevesebb lesz a termék, kevesebb lesz a platform, drámaian csökkentjük a belsőégésű motorok számát, és teljesen elhagyjuk a kézi váltót.”

Kallenius szerint a cél az, hogy olyan típusokat dobjanak piacra, amelyek a jelenleginél szélesebb kör számára teszi vonzóvá a márkát, de igyekeznek pontosabban megcélozni az egyes vásárlói csoportokat, ahelyett, hogy megpróbálnák lefedni a teljes piacot.

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/10/08/keves...

átalakulóban az autóipar

#863451 Koffein

habár ezt eddig is tudtuk... s a honda lépett egy durvát, ismét... valószínűleg így próbálják visszavágni a költségeket, mert a civic értékesítése nem úgy megy, ahogy elképzelték...

„Az autóipar helyzetét látva úgy látjuk, hogy olyan forradalom zajlik most, ami száz évente egyszer történik. Már egy ideje elkezdtünk egyeztetni arról, hogy a Honda a jövő alapját képező értékekre fordítsa a figyelmét.”

https://hu.motorsport.com/f1/news/a-honda-dontese-...

levegő munkacsoport vs autósszaki

#863402 KawaBazsy Előzmény: #863401

Tavaly diplomáztam.. másodszor. :-) Bende volt a szakdolim bírálója..

levegő munkacsoport vs autósszaki

#863401 matgab Előzmény: #863375

Hát az már jó régen lehetett - amikor te egyetemre jártál:-)

levegő munkacsoport vs autósszaki

#863375 KawaBazsy Előzmény: #863371

Jah. Nekem az egyetemen azt tanították, h 14% a környezetszennyezésben a közúti járművek aránya, s ezen belül kb fele-fele a magán s a fuvarozás.

levegő munkacsoport vs autósszaki

#863371 Koffein

beszélgetést hallgatva, nincs egy súlycsoportba a két szaki... Várkonyi Gábor ütötte Vargha Gábort... felkészültebb, vita kompetensebb partnerrel élvezhetőbb lett volna a műsor...

az interjú alapján, Vargha Gábor nem látja a nagy képet... nem az autógyártással van a gond, hanem főként a hajózással, a repüléssel, kamionozással... attól, hogy az eu-ban, akár holnaptól a személyi autók villanymeghajtásúak lesznek, a hajók, a repülök ugyanúgy okádni fogják a füstöt... amíg a többi ország kína, india, usa, afrika, leszarja, mi, azaz az eu nem fogja globálisan megakadályozni a klíma katasztrófát...