Regisztráció Elfelejtett jelszó

Beszámoló Birger Schäfermeier előadásáról

Re: rész-zárás

#686189 Ricsi Előzmény: #686157

Persze, én csak beszélgetek veled, meg azokkal, akik értelmesen beszélnek.

Azt írtad, 5 percesen kereskedik, gondolom, kialakul neki valami, belép, aztán mondjuk 20 perc alatt sem történik semmi, amit várt, és lehet, elkezd szétcsúszni az alakzata. De mondjuk csak helybenjárás van, így az előző alakzat nem törlődött, az még mindig megvan, de nem hozta az elvárt időre. Én ilyenkor tudom ezt elképzelni, már amire te gondoltál.

Re: rész-zárás

#686157 archenius Előzmény: #686151

Választ egy stop helyszínt, hogy ha nincs igaza, védje a tőkét. Eddig rendben is van.

Még azzal is kibékülnék, ha azt mondta volna, jön konkrét kilépési jelzése, ezért zárja a teljes pozíciót, még a stop elérése előtt. Ezzel csökkenti a lehetséges veszteséget.

Ha csak az eltelt idő miatt zár, mert nem ment azonnal az irányába, és kezdi kényelmetlenül érezni magát, az már más kérdés. Olyan mintha belépéskor még bevállalná a kockázatot, de menet közben már mégis soknak érezné. Nem volt arra statisztika, hányszor nem menne el a stopig, megfordulna, és a teljes pozi tudna pozitívba kerülni. Mondjuk rá, tapasztalat. A vesztőben részzárással viszont realizálja a bukó egy részét, így a maradéknak már dupla utat kellene mennie, hogy egyáltalán 0-ba kerüljön. Nem kell hogy nekem tettszen, mindenki úgy csinálja ahogy jónak érzi.

rész-zárás

#686151 Ricsi

Pedig szerintem jó ötlet. Nyitott valamit, és nem változott semmi, akkor miért ne ragaszkodjon az elképzeléséhez, amíg nincs valami változás. Gondolom, nem ma kezdte.

Ha az elképzelései 80%-ban bejönnek, akkor bízhat bennük, de a poziméretet csökkenti, hogy a kockázat is csökkenjen. Gondolom, ezt úgy csinálja, ha ezután mégis elmegy a célárához, akkor nyerőben legyen.