:D
Az a szerencséjük, hogy nem közvetlen részesedésem van , hanem csak az MRP (munkavállalói résztulajdonosi program)-on keresztül tartom fennt a jogviszonyom, nem is a saját nevemen... :-)
:D
Az a szerencséjük, hogy nem közvetlen részesedésem van , hanem csak az MRP (munkavállalói résztulajdonosi program)-on keresztül tartom fennt a jogviszonyom, nem is a saját nevemen... :-)
"Ami azt gondolom MOL részvényesként..."
És valahol pár MOL részvényes hangosan felsikított. :)
Igen, szerintem azt mondták, hogy nyerészkedtek eleget az orosz olajon, az FKFV csődbe ment, ilyen áron kell megcsinálni, hogy ne legyen áremelés, úgyhogy Ti fogjátok csinálni.
A MOL meg örült annak, hogy jó nagyot növekszik a sales, azon belül csökkent a csúnya olajtól függő bevételek nagysága (zöldültek), náluk hagyták a brent- ural árkülönbözet egy részét és így nagyobbak lettek, aztán hosszú távon majd árat emeltek volna.
Pedig a szemétben van üzlet.. Gates is vette a Cascade alapjába az RSG-t, meg a másik alapjába ha jól rémlik WM-el van tele..
Nem tudom Mo-on, hol megy el a sztori... vagy előbb utóbb piacira teszik oszt mindenkinek kikerekedik a szeme a számla látán :)
Ez úgy lesz, hogy kiveszik a Mol alól jön egy jobb, gyorsabb, szebb 6x áron és monopóliumot teremtenek neki, mert nem tudsz másik providert választani. Anno vidéken rengeteg falut zsaroltak és sarcoltak így pofátlan módon :\
Valamiért csak bevállalták, láthattak fantáziát benne. Vagy felülről jöhetett az ukáz, hogy muszáj nekik megnyerni?
Tegyük hozzá, hogy mennyi a szemét szállítás díj? Bruttó 6533 ft.
Nettó 5100/hó. Ezért az összegért heti 4x 120 liter-es kukát űrítenek ki (2x normál+ 2x a szelektív 3 különböző napon).
Ez azt jelenti, hogy kukaűrítésenként 283 forintot fizetünk (4 család). Tehát családonként űrítésenként 70 ft-ot.
Ezért odajönnek 3 emberrel egy speciális kukás autóval heti háromszor, felpakolják a szemet , elszállítják és tárolják/megsemmisítenek 30 liternyi hulladékot valamilyen ingatlan területén.
Manapság azért a 70 ft az nyilván nem fedezi ezeket a költségeit ennek.
Tehát lehet csodálkozni, hogy a MOHU nem úgy szolgáltat, ahogy az az álmos könyvben meg van írva, de így is 100 milliárdos veszteséget okoz a MOL-nak. Ami azt gondolom MOL részvényesként, hogy nem normális dolog.
Ez egy közszolgáltatás kellene hogy legyen, aminek nem sok helye van a MOL-ban, azt meg a MOL-tól elvárni, hogy tolja bele a pénzt számolatlanul , az irreális és a vállalat hosszú távú fejlődését gátolja.
"A bejelentés értelmében a Magyar Állam MOL Nyrt-ben fennálló szavazati jogainak száma 8 szavazatról 124.920.950 szavazatra, szavazati jogainak aránya pedig 0%-ról 15,24%-ra változott."
Ilyen stílusú főnök alatt egyszer dolgoztam, bár nekem nem volt hazafias motiváció csak a $$, de fél év után úgy voltam hogy ár kevesebbért is ugrottam volna. (Sikerült is szerencsére).
Van 1 olyan érzésem az új kormány miatt a MOL a NIS üzletet elbukja. Megy a maszatolás szerb részen és utána nem lesz belle semmi csak egy NEM.
Most kezdődik a tánc: https://24.hu/belfold/2026/06/29/kekva-kormany-jog...
Ruff Bálint - Mathias Corvinus Collegium Alapítvány
Pósfai Gábor - MOL Új Európa Alapítvány
Jók a kérdések: https://www.facebook.com/tarjanyi.peter/posts/1553...
Nem tudom miért, de van egy olyan megérzésem, hogy a lengyelek ügyködnek a háttérben..
a fű zöld, a paradicsom piros: #1510427
Nem értem, nem úgy volt, hogy minden bíróságon nyert Hernádi és csak a Horvátoknál van még körözés alatt?
Odabaszott a horvátoknak, 183milla $-ból lett 286 milla $ .. kíváncsi leszek, hogy ezt kifizeti-e a horvát állam, vagy mit lépnek erre?