Regisztráció Elfelejtett jelszó

Augusztus közepéig végtörleszt Magyarország

Re: nincs cím

#644906 Dr. ursi Előzmény: #644874

ne haragudj de nem keresem meg.

hónapokkal ezelőtt amikor még mindig azon rágták a csontot h mennyire jó az imf hitel maga az imf emelte ki előnyei között h nem kell fizetni díjat büntit előtörlnél végtörlnél.

én raktározom az infókat a fejemben, de nem fogok csak úgy keresgélni.

keresd meg ha tudni akarsz dolgokat.

bár akkor is össze kéne rakni fejecskében azt a sok infót :o) a mögöttest is.

Re: nincs cím

#644869 Kissherceg Előzmény: #644819

A Magyar Nemzeti Bank igazgatósága úgy döntött, hogy az MNB által felvett, kis összegű fennmaradó IMF-hiteltartozást előtörleszti a kormány hasonló lépésével párhuzamosan - tájékoztatta az MNB sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

A jegybank rövid közleményében leszögezi: az előtörlesztés nincs hatással a jegybank devizatartalék-megfelelési mutatóira, ugyanis a hátralévő hiteltörlesztések az előtörlesztéstől függetlenül is egy éven belül esedékesek volnának.

Az előtörlesztésnek kis mértékű pozitív hatása lesz a jegybank 2013-as és 2014-es eredményére - olvasható a jegybanki közleményében.

Re: nincs cím

#644819 banyaiz Előzmény: #644806

"egyébként megnyertük a háborút, ezért nem értem én sem, hogy MOST mi ellen, avagy miért akarnak hadakozni. "

Józan ész ellen esetleg? Az mindig bejön. :)

Re: nincs cím

#644806 Előzmény: #644743

Csak emlékeztetőnek:

- ahogy felvettük az általad ócsónak tituált hitelt, AZONNAL felvettünk sok milliárd EUR-t 8% kamaton. Hogy is van ez?

- a forintos államkötvény azért nem rossz, mert az után egyrészt nem kell tartalékot képezni, másrészt nem növeli az ország kiszolgálatottságát.

- az Imperial Monetary Forces+EU+WB hitelkeretnek csekély része volt az Imperial Monetary Forces pénz, mégis ezt szokták állandóan mutogatni a kormányt nem szívlelők. Ahogy azt sem, hogy a 2,61% csak a kvóta alatti részre vonatkozott, az afeletti részre egyáltalá nem. De ezt már sokszor kitárgyaltuk.

- ahogy azt is, hogy azért kellett kétszer annyit felvenni, mint szükséges, mert 30 milliárdra kellett feltolni a tartalékok értékét a brutálisan megnövekedő devizahitel állomány miatt, amelyet piaci alapon kellett megtenni, és amivel állandóan elfelejtesz számolni.

- egyébként megnyertük a háborút, ezért nem értem én sem, hogy MOST mi ellen, avagy miért akarnak hadakozni.

Re: nincs cím

#644801 banyaiz Előzmény: #644743

Két fontos dolog van győztünk a gonosz imperialisták helytartói elleni háborúban, illetve éljen a párt és kedves vezetőnk.

A többi részlet, most minek annyit matekozni, az fárasztó. Templeton hitelével kiváltottuk az Imf hitelt kicsit elnagyolva az ügyet. :)

Szóval ne ragozzunk éljen nagy vezetőnk Sztá.... azaz Orbán elvt... azaz polgártárs. :D

Re: nincs cím

#644743 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #644702

Azért az IMF hitel kamata nem "uzsora" kategória.... a kedves vezető és kiváló csapata azóta vett már fel 10% -nál magasabb kamatra is "hitelt" ...(persze azóta megtanultuk, hogy az államkötvény nem hitel!! :-) akkor azt 10%-os kamatyot minek neveznéd? Uzsora a négyzeten?? Az IMF már össze is sz@rta magát, hogy ezek a "félázsiaiak" jól nyakukra öntik a sok lóvét!

Egyébként tisztán látszik, hogy "folyamatosan" "javul" az ország helyzete... Mostmár kurv@ jó nekünk! A legjobb! Lassan megnyerjük a háborút! Bár az sem jó, mert akkor kivel fogunk harcolni?? Szóval, csapataink sosem tehetik le a fegyvert, ez itt a lényeg!! Jól el van evvel az együgyű nép...(tisztelet a kivételnek)

Harcra fel, győzni kell!

Re: nincs cím

#644702 Előzmény: #644684

Azt nem tudom pontosan, de biztosan kevesebb, mint lejáratig megtartani az uzsorát.

De van pár tétel, amit sorra elfelejtenek hozzátenni a lényegtelen részhez:

- mivel csökken a devizaadósság, ezért csökken a kockázatunk, egyben csökken az államadósság is, amely mind csökkenő kamatpályát jelent.

- mivel csökken a RÖVID TÁVÚ devizaadósság, ezért a kötvények átlagos futamideje megnövekedik, ami szintén javítja az ország finanszírozását.

- mivel számotteőven csökken a devizában fennálló tartozás egy éven belül, ezért a tartalékok is leépülhetnek, amit ezekre kellett képezni, vagyis azok visszafizetésével (illetve meg nem újításával) újra csökkenni fog a hiány, ami egymást erősítő folyamatként folyamatosan javítani fogja az ország helyzetét.