Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #621230

Ha csak a jövedelmezőséget nézed, akkor az MTel-től az OTP-n át a MOL-ig, akkor tulajdonképpen pont azt láthatod, hogy sokkal jobban jövedelmeznek még a jelenlegi feltételek mellett is, mint az állampapírok.

Innentől én úgy gondolom, hogy teljesen érthetetlen azon vélelmed, hogy a jobb eredmények felhajtanák az árakat, hiszen erre semmi ok sincs abban az esetben, ha a 14% körüli osztalékszint sem képes árak emelésére.

Nincs mire spekulálni, nincs jövőképe egyiknek sem, nem lehet őket felvásárolni, nem érdemes őket feldarabolni, nem várható csoda, ami megdobhatná az árfolyamot, miért tolna ebbe bele bárki pénzt, ha erre a célra ott az Apple-től az Exxonon át az SNB-ig számtalan részvény.

Ennek megfelelően hiába lenne egy uzsorás kormány, ami még pénzeket is oda irányít, attól nem menne fel a jövedelmezőségük, hiszen jól látható, hogy az uzsormaffia helyi regnálásának idején valójában rosszabb volt a jövedelmezőségük a cégeknek.

Egyebekben értem én amit írsz, csak azt nem értem, hogy miért gondolod, hogy az magyar szokás, hogy különadóztatnak, van ilyen máshol is, csak errefelé nem propagálják.