Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Megvonta Franciaország "Aaa" osztályzatát a Moody's

Re: nincs cím

#575498 Dr. ursi Előzmény: #575493

aki nem mellesleg kiélhette magát látványberuházásokban :o))) és jól eladósította a francia nemzetet.

halála után már azé kimondták, leírták, hogy egy uccsó hazug szoci volt.

Re: nincs cím

#575493 Előzmény: #575467

A 325-ig bedőlésnek semmi köze nem volt a kormány gazdaságpolitikájához, az egyszerűen egy uzsoramaffia által gerjesztett kormány és országbuktatási puccskisérlet volt, ami csúnyán hamvába hullott.

Egybéként, ne viccelj már velem, komolyan mondod, hogy 1995-ben még nem éltem? Akkor még javában államfő volt Mitterand :)

Re: nincs cím

#575467 xmann Előzmény: #575386

Pontosan. megvárták a választást, nem azért hogy megnézzék "csicskaforma"-e az új elnök, hanem hogy megnézzék, hogy mit tesz. tesz-e olyat ami stabilizálja a költségvetést, és növekedést csinál? És mit látnak? Ugyanazt amit Matolcsynál - sőt még rosszabbat, mert Matolcsy legalább 2012-re eljutott oda, miután a forint beomlott 325-ig, hogy nem lehet többet költeni sokkal mint amennyi bevételünk van - tehát a franciák olyan intézkedéseket hoztak, ami a növekedést gátolja, és a hiányt sem tömi be.

le kellett volna korábban is már minősíteni? Nyilván BBB-t sem érdemel szerintem. Jogos volt viszont a mostani leminősítés? teljesen. Hollande nagyjából Mitterand színvonalán mozog, bár Te nem emlékszel rá, akkor még nem éltél. Egyszóval: ő a francia megyó.. Egy katasztrófa

Re: nincs cím

#575461 Előzmény: #575425

Azért, mert ha buknak, akkor bukik a rendszer is.

Így például az, hogy számukra egy ország megítélése azt jelenti (besorolás szerint is!), hogy mekkora profitot lehet realizálni a részvénypiacon, azaz, hogy mekkora emelkedésre lehet számítani a tőzsdén és a kockázatos befektetéseken, magyarán, hogy ezek a KÉTES üzelmek mennyire biztonságosak és hogy az adott állam mennyire hithűen követi az uzsoramaffai gyarapodásának elsődleges irányelveit.

Magyarán, addig, amig kellő mennyiségű szeméten kellő mennyiségű hozam elérhető, addig az adósság AAA, amikortól kezdve a részvényeken nem lehet keresni, akkor mehet a leértékelés. Teljesen világossá és egyszerűvé kezd válni a módszertanuk, amely erre alapult, és amely MINDENT és MINDENKINEK az értékét és érdekét alárendelte annak, hogy a tőzsdék emelkedjenek.

Ezért is van az, hogy ahogy a gazdaság csökken, vagy baj van, vagy a társadalmi problémák előjönnek, akkor ennek részben következményeképpen a részvények és kétes befektetések profitábilitása is megkérdőjeleződik, tehát pontosan EZÉRT követelik azt, hogy a nép megnyúzása által is biztosítsák számukra a garantált profitot.

Ilyenkor jön az államok megzsarolása a leminősítéssel és forrásmegvonással, hogy arra kényszerítsék őket, hogy a népüket fossza ki az uzsoramaffia vagyonosodásának az érdekében, azaz, hogy folyamatos vagyontranszfert építsen ki és futtasson fel a néptől az uzsoramaffia irányába.

Re: nincs cím

#575431 Dr. ursi Előzmény: #575386

ja.

a lényeg hogy már rég megérett a leminősítésre fo. , ahogy amúgy usa főleg ... de csak akkor minősítenek le az amik ha bevezetik a bankadót a tranzi adót a különféle szektoradókat.

több mint érdekes :o)))

-

mer h lehet az h nálunk jobban eladósodott és több hiánnyal bíró országok (amik a m-i krit) feljebb vannak nálunk minősítésileg ??? ja és bizonyítottan sokkal később sem, v agy fogalmunk sincs mikorra teljesítik majd a krit !!!

akkor hogy is van ez ?

ők még mindig ások, mi meg bóvlisok ?! :o)))

Re: nincs cím

#575425 Kissherceg Előzmény: #575386

no ja, csöppet manipulatívak a minősítők, továbbra se értem miért nem vágták meg őket x mrd dollárra a kamuzásaikért..

Re: nincs cím

#575386 Előzmény: #575295

Bocsánat, hogy belevauvauzok, de szeritem Dr. ursi arra kívánt utalni, hogy már régesrégen le kellett volna minősíteni (vö: Magyarország), de véletlenül pont akkor minősítik le, amikor az uzsormaffiának nem tetsző törvényeket fogadnak el ( [c] Matolcsy), csak nekik azért nem mernek úgy beszólogatni, mint nekünk. Hiszen Franciország az EUR zóna feltételeit MASSZÍVAN nem teljesíti (államadósság), a hiány is határozottan kérdéses, hogy tartható lesz-e, és nem 0,1%-okon értekezünk.

Vajon miért is nem minősítettek le eddig? Csak nem megvárták a választásokat, hogy mennyire lesz csicskaforma az új kormányfő? Hát nem érzel némi deja-vu érzést, hogy a tényelges csődben lévő Magyarországot nem minősítették le, hanem kitömték pénzzel (ténylegesen: elképesztően eladósították) a választások előtt, a csődtől pedig fényévekre lévő Magyarországot szinte azonnal vágták bóvliba, ahogy a választások után nem csontig benyaló kormány jött?

Re: nincs cím

#575295 xmann Előzmény: #575267

Orsi, nézd már meg mi van Franciaországban, mielőtt beírsz: gyors eladósodás, egyre kevésbé versenyképes, hatalmas, fenntarthatatlan állam. Nem azért minősítik le mert a bankokat adóztatják hanem azért mert adóztatnak, ahelyett hogy a mostmár svédnél is jóval nagyobb ellátórendszerét, az európai viszonylatban is csúcstartó közszféráját építené le.

azért minősítette le az …

#575267 Dr. ursi

azért minősítette le az amcsi mert megadóztatta a bankokat és az energiaszektort is.

ezek nem kecmecelnek.

megmutatják hogy franciaország nem elég nagy ahhoz hogy ilyet simán megússzon.

oda fognak még nekik vágni rendesen... lehet figyelni.

az lesz majd szép amikor lagarde asszonyság majd beszól saját hazájának ...

szegény szocialisták, kí…

#575032 Kissherceg

szegény szocialisták, kíváncsi vagyok, hogy állampapír piacukra ez mekkora lesújtást jelent...