Regisztráció Elfelejtett jelszó

Érzelmek - tőzsde - veszteség (rbbj)

Re: nincs cím

#501993 rbbj11 Előzmény: #501855

a bankszektor éledezését látni a citi gyj-ében is. Talán nem butaság AIG-be, BAC-ba és Citi-be mostanában pénzt fektetni. Az egyetlen komoly kockázat a bankrendszer sérülékenysége a fenntarthatatlan adósságok (föleg állam mostanában) miatt.

Re: nincs cím

#501855 rbbj11 Előzmény: #501853

az különösen érdekelne, hogy ki az, akit már magához a tőzsdéhez is eleve nem érzelmi szál köti. Még erről is akartam írni ebben a blogbejegyzésben, de már így is túl hosszú lett.

Szerintem a többség eleve nem csak pénzt fialtatni jön a tőzsdére ill. nem csak azért marad itt (pláne kezdeti bukók után), hanem inkább egyfajta játékszenvedély miatt.

Re: nincs cím

#501853 rbbj11 Előzmény: #501796

inkább úgy mondanám, hogy DT-ben még sokkal nagyobb önuralom szükségeltetik.

De én éppen nem DT-t és nem is igazán swinget részleteztem. Szerintem a hosszabb pozik felvételénél és a különböző szentimentális szempontok érvényesülnek, sajnos.

Pl. te mit akarsz venni "spekire"?

Többiektől (is) szívesen fogadnék módszereket, tapasztalatokat, hogy ki hogyan tartja fitten mentális állapotát, hogyan zárja ki a lehető legjobban saját érzelmi kötődéseit stb.

Az érzelmek és speki. E…

#501796 wizes

Az érzelmek és speki.

Ez az.

Spekiben a kereskedésben nincs érzelem, legalább is sokkal kevesebb mint a dt vagy swingben.

Naplót vezetek 3 éve, van stratégiám, évekkel ezelőtt leírtam a legnagyobb hibáim és mi van: mexegem naponta többször, a pszihé az oka.

A P/E-vel absz egyetértek: arra való, hogy elrejtse az igazi értéket.

Most akarok átállni swing és spekire.

Dt-t minimumra.

Re: nincs cím

#501778 rbbj11 Előzmény: #501719

nem is a baidu ottani uralmára gondoltam...hanem a Baidu globális térnyerésére, mely főleg az ázsiai régióban indult meg.

Netflix 80-ra esése épp a konkurens nagy szolgáltatók hasonló szolgáltatás beindításának bejelentésére történt meg. Ennek ellenére éves távlaton van benne szerintem potenciál, ezért is szerepel itt a naplózott táblázatomban is új vételként.

Re: nincs cím

#501719 Janicroft Előzmény: #501718

Google-nek nem csak Kína adja a növekedést és a brutális bevételeit (bár az Android őrületes ütemű kínai térnyerésén keresztül a jövvőben ez is változhat) így szerintem nem viseli meg annyira a Baidu ottani egyeduralma.

A Netfilx is érdekes sztori, 88 dollárnál nagyon agyaltam rajta hogy megvegyem, majd végignéztem hogy felment 300-ig, meg azt is hogy visszaesett megint 80 környékére, ettől függetlenül izgalmasnak tartom a mai napig, mert a stream és a digitálisan terjesztett tartalom a jövő, csak attól tartok hogy a nagy tartalomszolgáltatók el fogják indítani a saját szolgáltatásukat a Netflixnek pedig még pénzért sem fognak tartalmat adni, szerintem ez nagyon nagy kockázata annak a cégnek.

Köszi a Solaros válaszodat is, a példáidból úgy tűnik hasonló, illetve azonos cégekkel szemezgetünk!

Re: nincs cím

#501718 rbbj11 Előzmény: #501717

egyébként hasonló okokból, hirtelen nagyon megváltozhat a környezet a Google, Priceline, Netflix számára is. Bármikor jöhet egy hasonló kínai dömping ezen a területen is, ahogy a Baidu ezt már meg is kezdte. Ha ez bekövetkezne, azonnal lépni kell, és megszabadulni az érintett cégek részvényeitől. Google - Baidu csatája és sorsa lehet mostanában aktuális.

Re: nincs cím

#501717 rbbj11 Előzmény: #501709

Az egész fejlett világbeli solar szektort hanyagolnám, ha csak eszemre hallgatnék. Ugyanis jelenleg nem eldönthető, h. Kína és India cégei jövőben is lenyomják-e a nyugati cégeket. Ez egy nem beárazható kockázat, a jelenlegi helyzet pedig még rosszabb, mert ha minden így maradna, akkor szinte egyértelmű, hogy a szektor minden nyugati képviselője rövid időn belül csődbe megy.

Ha a szívemre hallgatok, teljesen más a helyzet, különösen FSLR esetén. Ezzel a részvénnyel múltam van, számtalanszor kereskedtem vele, számtalanszor vettem belőle 100 usd körül és számtalanszor hozott profitot.

Én úgy GONDOLOM (de pont az a gond, h. ez csak hit!), hogy az egyetlen még jelentős amcsi cég talpon, ezért meg fogják menteni. A kormányzat nem hagyhatja, h. végleg lemondjon a szektorról és épp mostanában gesztus szintjén intézkedéseket is tettek a kínai dömping ellen.

Én hiszem, hogy FSLR megmenekül és ha így lesz, mivel a nyugati riválisok kidőltek, hatalmas árnövekedés jöhet.

Az is csak plussz pont a növekedés mellett, hogy ez az amerikai a piacon az egyik legagyonshortoltabb részvény, benne van a top5-ben.

Re: nincs cím

#501709 Janicroft Előzmény: #501705

Nekem nagyon tetszik a cikked, köszi hogy vetted az időt és fáradtságot hogy ezen sorokat "papírra vesd".

Érdekes dolog ez a P/E. Amikor olyan cégeket nézek mint az Amazon, a jelenlegi 137-es P/E-vel, (volt több is) akkor gondolkozom azon hogy mi értelme van az egésznek. Józan ésszel bottal sem piszkálnék egy ilyen papírt, de mások mégiscsak adják-veszik és keres(het)nek is vele.

Hogy egy picit gyakorlatiasabb és konkrétabb legyek (és mivel nem volt időm elolvasni az eddigi írásaidat róla, plusz történt is azóta néhány dolog a cég háza táján) , mi a véleményed a solar szektorról, ezen belül a First Solarról?

Érzelmi alapon én venném, több éves minimumon van, túladott(nak érzem), de a csapból is az folyik hogy az alternatív energiáké (ezen belül a solaré) a jövő. Komolyan érdekel a véleményed.

Re: nincs cím

#501700 rbbj11 Előzmény: #501699

persze, teljesen igaz, a járulékos költségeke mellett a járulékos hasznát is figyelembe kell venni, ha van.

Végigírtam, most már jöhetnek a kritikák. :)

Az érzelmek vezénylik a…

#501699 KawaBazsy

Az érzelmek vezénylik a befektetéseinket, ezt a kereskedelmi iskolákban tanítják is, tehát minden döntésünket érzelmi alapon hozzuk meg, csak utána megindokoljuk észérvekkel. Ezt melóm során alkalmaztam is, nem véletlenül kell a kereskedőnek jó kapcsolatot kiépíteni az ügyfelekkel. :-)

A tőzsdének viszont lehet olyan pénzügyi hatása is, ami nem konkrétan a részvényeredmény alapján számolható. Konkréten arra gondolok, h ha nem csak a válsággal kezdek tőzsdézni, hanem előtte is figyelem a folyamatokat, akkor biztosan láttam volna, h merre tart pénzügyi vonalon a világ, s nem tökig ingatlanban ülve ért volna 2008 október.. emiatt viszont - még ha nem is lesz kötésem - nem szándékozom abbahagyni a folyamatos piacfigyelést.

Re: nincs cím

#501695 Kissherceg Előzmény: #501691

visat 30 dollár alatt, hogy sikerült venned? :))) 32,5 P/E nyamm

A priceline pedig nagyobb kapitalizációraa, mint a HP, Dell Dtelekom.. :) 35ös P/E

Te megnézted mik a legnagyobb hype papírok? :))

Re: nincs cím

#501694 rbbj11 Előzmény: #501692

még írom tovább, csak nem akartam, hogy elvesszen. Ezért lementettem.Ricsi, előre mondtam, sok évre érdemes nézni. Mindig vannak jó időszakok, minden módszerben, magam is átéltem olyan évet. Nem vállalkozás indításáról beszélek, hanem...na, ez majd kiderül, ha végigírom. :)

A befektett pénz összege csak neked fontos. Az mindegy, h. a bankban ketyeg és te mellett akárhol máshol dolgozol x órabérért vagy pedig nem a bankban ketyeg és a tőzsdén dolgozol mellette x órabérért. A lényeg, hogy egy munkaórádra mennyi nettó jövedelem jut.