Regisztráció Elfelejtett jelszó

Afrika

Fehér vagy? Visszavesszük tőled, ami a miénk volt

#829099 Koffein

Az odáig oké, hogy visszaveszik, de meg kell művelni, üzemeltetni, azt el is kellene tanulni, mert ha nem, akkor a x@rnak adnak egy nagy pofont... lásd Zimbabwe...

"Zimbabwe gazdasága emiatt lényegében összeomlott, amire rátett egy lapáttal az akkori aszály is, mindenesetre ma már Mugabe utódja, Emmerson Mnangagwa elnök visszahívná a fehéreket, hogy beröffentse az országot, ehhez még segítene is a visszatérőknek."

Mindeközben Dél Afrikában most üldözik el a fehéreket...

https://index.hu/kulfold/2018/10/13/del-afrika_fol...


bizalom = folyik a tej

#820661 KawaBazsy Előzmény: #820660

A linken talált kínai bizniszes cikk is érdekes volt. Vazz, már többet keres ott az átlag, mint nálunk?

bizalom = folyik a tej

#820660 Koffein

eléggé általánosítás, de a gondolat második fele nagyon sok emberre igaz, nemcsak a feketékre.. :)

“Itt még megy a kézfogás egy üzletnél, nem divatos az átvágás. Ha nem állod a szavad, mindenki tudni fogja, nem olyan nagy a bizalmatlanság, mint Magyarországon. A gyémántkereskedők is így állapodnak meg. Mit tudsz csinálni a papírral? Ha nem akarsz fizetni, tíz évre úgyis el tudod húzni az ügyet” – mondta Lechky, bár később kiderült, hogy ezt csak a fehérekre érti. “A feketéket kerülöm a mai napig, nem lehet a szavukban bízni. A bérlakásaimban több száz néger lakott, és engem csak az érdekelt, hogy mikor és mennyit fizetnek. Ők viszont mindig jöttek a történetekkel. Volt, akinek tízszer meghalt az anyja. A szalagnál gyorsan tudnak dolgozni, de két napra előre gondolkodni már nem tudnak”

szerintem ez jó gondolat:

“Ha kinyitsz egy üzletet, elég pár év után regisztrálnod a céged, és elég, ha mondjuk öt év múlva kezdesz el adót fizetni. Hagyják, hogy megerősödj. Ez logikus: ha elültetsz egy gyümölcsfát, akkor nem szeded le rögtön a gyümölcsöt. Ha hagynák Magyarországon a népet, feljönne az ország” – mondta. Szerinte az államnak nagy a bizalma az állampolgárai felé: hagyják például, hogy a szegények áruljanak a piros lámpánál engedélyek vagy adózás nélkül. “Csak éljen meg, és ne rabolni menjen”

https://g7.24.hu/vilag/20180513/a-magyarok-nem-ert...

Re: nincs cím

#742141 TrendMan Előzmény: #742112

Szerintem a busmanok hajtják előre a fejlődést.

Döntő szerepe pedig annak van, hogy a sivatagban is találnak vizet és visszaviszik a kólásüveget.

Re: nincs cím

#742112 Kissherceg Előzmény: #563746

http://alapblog.hu/ezek-a-tenyezok-hajtjak-az-afrikai-novekedest/

Széles körben elterjedt téves elképzelés, hogy az afrikai fejlődés hátterében a természeti erőforrások kiaknázása játszotta a legfőbb szerepet – ezt állítja az Ernst&Young (E&Y) Afrika jövőjét elemző tanulmánya. A szakértők azt is mondják, hogy a bányászati szektor szerepe drasztikusan visszaesett az elmúlt évtizedben. De vajon mi vette át a helyét, mi hajtja a növekedést? És eleve milyenek a kilátásai a fekete kontinensnek?

Re: nincs cím

#563746 Sumér harcos Előzmény: #563662

na csak nem vett ott földet ....bemajrézott:)egy kis hatalmi játék megijesztette:)

"Csányi visszavonul, de figyel

Csányi Sándor, Magyarország leggazdagabb embere is izgalmas terepnek tartja Afrikát, jóllehet az OTP vezérének agrárcége, a Bonafarm Csoport átmenetileg éppen visszavonulót fújt Zambiában. Hiába nyert meg egy hatalmas privatizációs pályázatot, mint az OTP sajtóosztályától megtudtuk, mostanra letett a Nansanga régiót érintő projekt megvalósításáról, és erről tájékoztatta a zambiai hatóságokat is. A zambiai kormányzattal folytatott egyeztetések - az országban lezajlott elnökválasztást követően - ugyanis megrekedtek, és egyelőre nem is folytatódtak, de ez nem jelenti azt, hogy tulajdonos végleg feladta volna afrikai terveit. Más beruházási lehetőséget is megvizsgálnak, "mivel a fekete kontinens egyes régióinak az adottságai rendkívül kedvezők a mezőgazdasági tevékenységekhez" - erről Csányi Sándor az [origo]-nak adott válaszok szerint személyesen is meggyőződött az elmúlt években."

http://www.mindennapiaf…

#503715 Fornit

http://www.mindennapiafrika.info/2012/04/16/nem-csak-europaban-kozeledik-allamcsod-szvazifold/

A cikkben a száraz tények mellett fekete dudák is láthatóak ám! :))

..viszont szinte sehol nem találkozhatunk az egyre elkeserítő hírekkel: ahogy többek között a szvázi híreket közlő SwaziMedia blog is beszámolt róla, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) visszalépett a királyság pénzügyi reformjai mögül. Az előzményekről röviden annyit, hogy a 2008-as világgazdasági válság súlyosan érintette az aprócska dél-afrikai államot is (főleg 2010-től kezdődően, amikor a Dél-afrikai Köztársaság támogatásának 60%-át megvonta a királyságtól) és ezért sürgősen hitelekre volt szüksége nemzetközi bankoktól (főleg az Afrikai Fejlesztési Bank és a Világbank mutatott a hitelezésre hajlandóságot), de ezeket csak azután kaphatta meg, hogy bizonyította, együttműködik a Valutaalappal a gazdasága helyreállítása érdekében – így az ország 2010-ben az IMF-fel közösen elkezdett dolgozni egy reformcsomagon, amelynek fő vonalait az adóemelések és az állami kiadások csökkentései jelentették...

Re: Afrika

#473151 Fornit Előzmény: #473131

Mer' az Antarktiszra elmennél? :))

Első pár heti fizetésemből fekete-afrikába mentem :)

Re: Afrika

#473131 KawaBazsy Előzmény: #464707

Az egyetlen földrész, ahova nem vágyom, illetve az északi (fehérek által lakott) része érdekel csak. Honnan az érdeklődés? :-)

Re: nincs cím

#473116 Scipio Előzmény: #473095

Pedig én már régóta olvasgatom, tele van friss hírekkel, cikkekkel és tanulmányokkal, van ázsiai és latin-am. testvérlapja is, szóval nem hiszem, hogy veszélyes oldal lenne, 3-4 ezer látogatója van naponta...

Én eset smart securityt használok, az nem problémázik :)

Scipio, ezt a linket nek…

#473095 Fornit

Scipio, ezt a linket nekem blokkolta a vírusvédelem:

A káros webhely blokkolva:

http://www.afriport.hu

E webhely biztonsági összegzése Az javasoljuk, hogy ne lépjen be erre a webhelyre.