Regisztráció Elfelejtett jelszó

"99 százalék", hogy a valutaunió szétesik

Re: nincs cím

#461419 Előzmény: #461402

"Usa azért teheti ezt meg mert bírja a piac bizalmát, hogy ezt az adósságot le tudja majd dolgozni."

Az USA azért teheti meg, mert ő árulja a világnak a pénzt és mert az ennek a rendszernek a szolgálatában álló intézmények döntik el, hogy honnan és mennyi pénzt pumpálnak majd ki.

Re: nincs cím

#461403 gentlemanus Előzmény: #461390

Én úgy vagyok ezzel a széteséssel Herceg, hogy az EUR egy országnak kifejezetten jól jött, mégpedig az EU vezető hatalmának, a németeknek, mivel az egységes EUR övezeten a németek óriási pénzeket tudtak fogni. Na most pont ebből kifolyólag a szétesés gátja is Németország, jól látszik, ahogy Merkelék küzdenek az EUR övezet egyben tartáséért. Ők ezt a privilégiumot már nem fogják a kezükből kiadni, tehát max. egyetlen megoldást tudok elképzelni: aki nem teljesíti a németek elvárásait az EUR övezetet illetően, azt már vágják is kifelé onnan. Ezért én józan realitásnak tartom, hogy a racionálisabban gazdálkodó, gondolkodó és élő északi / nyugati népek ( németek, dánok, hollandok, franciák, svédek, finnek, osztrákok ) egyben fogják tartani az övezetet saját jól felfogott érdekükben. Egy nagy céljuk már tulajdonképpen teljesült is: a különutas briteket már ki is szorították. Hogy a déliekkel mi lesz, ez ennek az új évnek a legnagyobb kérdése. A válasz is meg fog érkezni...

Re: nincs cím

#461402 banyaiz Előzmény: #461401

Usa azért teheti ezt meg mert bírja a piac bizalmát, hogy ezt az adósságot le tudja majd dolgozni.

Eur zóna esetében megteheti e az EKB az két dolgon múlik:

1. Politikai döntés

2. Piacnak van e akkora bizalma ebben a térségben, hogy ezt a megoldást tolerálja.

A németek ezt az utat nem akarják, a franciák szeretnék.

Mo kapcsán is felmerült ez Matolcsy részéről. Na az viszont borítékolhatóan bukás, hiszen még EU esetében is kérdés a piac bizalma egy ilyen lépésre. Mo esetében nem kérdés, hogy totális bizalomvesztéshez vezetne.

...

Re: nincs cím

#461401 Előzmény: #461395

Én nyilván nem értek ehhez,de szerintem valamit rosszul látsz: Az EKB nem bocsájthat ki fedezetlen pénzeket, magyarán csak olyat bocsájthat ki, amelyet valamely intézmény, vagy ország "lejegyez", magyarán az EUR kibocsájtás (a'la dollár az USA-nak) pénzbe kerül. És itt jön be az, hogy ha Európában nincs pénz, akkor majd a FED nyomtat egy kicsit és majd abból lesz. A kiszolgáltatottság.

Ennek megfelelően az elképzelésed pont az, amit az USA csinált az elmúlt években, évtizedben, ugyanakkor pont ez az, amit az EKB nem tehet meg a jelenlegi formában. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, ahhoz Európának el kellene szakadnia a FED-től, de ez megint lehetetlen, mert már régen annyi adósságot felvásárolt, hogy az kezükben legyünk.

Re: nincs cím

#461395 banyaiz Előzmény: #461390

Az ,hogy szétesik e alapvetően egy dolgon múlik, mi a drágább, mi az előnyösebb gazdasági szempontból. Egyben tartani, vagy a szétesés.

Ha nagy a gubanc még mindig lehet nyúlni az EKB-hez, korlátlan mennyiségben vásárolhat államkötvényt, akár az összes eur zóna tag összes államkötvényét megveheti. Elindulna egy ilyen program mindjárt elvenné a kedvet a szétesésre való spekulációtól. Viszont ennek a hosszú távú következményei szintén elég kaotikusak lehetnének.

Re: nincs cím

#461387 hosszhuszár Előzmény: #461385

nem fog itt szétesni semmi, túl sok ember, túl sok munkája, és inkább pénze van ebben, nem engedik szétesni, bármi áron.....szerintem...

persze minden lehet............

Re: nincs cím

#461385 Kissherceg Előzmény: #461384

tegnap néztem, hogy UK CDS alacsonyabb, mint a német. Rossz vicc. Persze USA még alacsonyabb.... Látszik, hogy a pü központok hol vannak.

Csupa jó hír van ma terí…

#461382 kelvin

Csupa jó hír van ma terítéken a világ médiáiban.

Attól tartok, hogy ez önbeteljesítő jóslatként fog hatni.